VERSLAG EN FOTO'S: Heerlijk om driepunter met elkaar te kunnen vieren bij DUNO 1

20 februari 2016 0:00

DUNO 1 - Verburch 1 2-0 (0-0), zaterdag 20 februari 2016

Onder aanvoering van de absolute uitblinker Jonathan Roeleveld heeft DUNO een belangrijke, noodzakelijke maar bovenal verdiende overwinning behaald. Noodzakelijk om aansluiting te krijgen bij de ploegen boven de degradatiestreep en verdiend omdat DUNO vandaag wel liet zien dat het collectief voor dik 100% kan en wil strijden voor een goed resultaat.

In tegenstelling tot vorige week tegen Semper Altius verzaakte nu niemand maar bleef iedereen met en voor elkaar op een overtuigende manier knokken voor de overwinning. Die overwinning kwam ook nog eens tot stand met zeer acceptabel voetbal. DUNO speelde gewoon een goede wedstrijd en dwong hiermee de overwinning af.
dunoverburch1
DUNO valt aan en scoort bijna.
3-punter

Heerlijk om na enkele maanden (Berkel thuis, november 2015) weer eens een 3-punter te mogen begroeten. Heerlijk om weer eens te mogen constateren dat de hele ploeg blij was met deze terechte overwinning. Heerlijk om te kunnen aanschouwen dat de beslissende goal met elkaar, spelers en technische staf, uitbundig werd gevierd. Heerlijk om na afloop de felicitaties van de tegenstander te mogen ontvangen en heerlijk om weer meer concreet perspectief te zien voor de eerstvolgende competitiewedstrijd.
Creatieve en rust brengende ondernemer

Zonder de andere spelers te kort te doen was Jonathan Roeleveld vandaag de absolute uitblinker. De soms wispelturige Scheveningse ondernemer met zo ontzettend veel voetbalvermogen besloot tijdens de winterstop alsnog in te gaan op de vraag om weer actief te zijn op het veld. De afgelopen wedstrijden was natuurlijk al zichtbaar dat zijn inbreng belangrijk is voor de ploeg maar bleef een zichtbaar resultaat nog uit. Vandaag had trainer Jan Linkerhof Jonathan als verdedigende middenvelder opgesteld en dat was een goede vondst. Vanuit deze positie bracht Jonathan rust, evenwicht en creativiteit voor zowel zijn medespelers in de verdediging als het middenveld.

Jonathan zorgde er met zijn dwingende speelstijl voor dat de verdediging minder onder druk kwam te staan en het middenveld beter bereikbaar en aanspeelbaar was. Waar enigszins mogelijk assisteerde hij ook de aanval. De goed afgetrainde Jonathan beschikt daarbij ook nog eens over een groot loopvermogen, fysieke kracht en verfijnde techniek. Vandaag allemaal ten dienste van het team en die zo verdiende overwinning.
dunoverburch2
Op Haags kunstgras naar drie punten.
DUNO trad tegen Verburch aan met een in vergelijking met vorige week enigszins gewijzigde opstelling. De vorige week geschorste spelers Paul Droppert, Michail Toet en Danny van der Zwan waren weer beschikbaar. Dit betekende dat Quincy de Vries en Remco van Weeren vandaag op de bak begonnen. Kevin Hess moest vanwege een blessure afhaken. Met veel strijdlust en passie begon DUNO voortvarend maar gecontroleerd tegen een fysiek sterk maar sportief spelend Verburch. Waar mogelijk zocht DUNO de aanval maar moest het toezien hoe de sterke en stugge verdediging van Verburch zich goed staande hield.

Achterin was er mede door de belangrijke inbreng van Jonathan Roeleveld van Verburch weinig gevaar te duchten. Verburch werd knap ver van het doel van Jeffrey van Vliet vandaan gehouden. Ook Nick Heikoop speelde, ditmaal bij aanvang centraal in de verdediging, een zeer gedegen wedstrijd, nu zonder een klein ‘slaapmomentje'. Halverwege de eerste helft kreeg DUNO de eerste twee goede mogelijkheden maar Paul Droppert en Jonathan Roeleveld kwamen net te kort om deze kansen te verzilveren. Verburch moest in DUNO haar meerdere erkennen maar de stand bleef ondanks een aantrekkelijke wedstrijd vooralsnog 0-0.
Goed veldspel
In de tweede helft zette DUNO het goede veldspel van die eerste helft door. Verburch zakje verder in en loerde op een snelle omschakeling en counter. DUNO kreeg hierdoor meer ruimte om de aanvallen op te zetten en met succes. In de 57e minuut kon doelman Boy Zuijderwijk nog redding brengen op een harde uithaal van weer Jonathan Roeleveld maar in de 60e minuut was hij kansloos toen Koen Zonneveld uit de geweldige vrije trap van Michaïl Toet van dichtbij intikte: 1-0.

Ook hierna bleef DUNO de aanval zoeken waarbij de verdediging zorgvuldig gesloten werd gehouden. Gino Koss met een vliegend schot net over en Paul Droppert wiens inzet net tijdig werd geblokkeerd door Wesley Vollebregt waren dichtbij een tweede treffer. Verburch besloot om bij deze achterstand weer meer druk op het middenveld te zetten en zocht meer nadrukkelijk de aanval.
DUNO speelde echter een zeer gedegen wedstrijd, zo kon pas in de 73e minuut de eerste doelpoging van Verburch (een schot tussen de doelpalen) op doel van Jeffrey van Vliet worden genoteerd! Dat is voor DUNO gezien de resultaten van de afgelopen wedstrijden een knap resultaat.
dunoverburch3
Kou en regen beheersten het duel.
Ook opvallend was dat DUNO nu wel de meeste (kop)duels won, zelfs al waren de fysiek sterke Verburch spelers soms een kop groter. Met name Eleyseo van de Graaf en Michaïl Toet blonken hierbij uit. In het laatste kwartier drong Verburch meer aan en kreeg het eenmaal een goede mogelijkheid om langszij te komen, een fraai uitgevoerde aanval werd door Melvin van der Zeijden echter over het doel geschoten. DUNO kwam hierdoor wat meer onder druk te staan maar bleef koel en met verstand voetballen.
In de 85e minuut werd een uitval van DUNO door de snelle Gino Koss onzorgvuldig afgerond waarmee een goede kans op de 2-0 was verdwenen. m Gino had zijn kruit echter nog niet verschoten.
Twee minuten voor tijd pikte hij een snel genomen vrije trap op, passeerde een verdediger en schoot onberispelijk en voor doelman van der Zuijderwijk onhoudbaar en snoeihard in: 2-0.Hierna was de wedstrijd gespeeld en kon rustig het eindsignaal van de ervaren scheidsrechter Sinke, die prima floot, worden afgewacht.

Drie ontzettend belangrijke en verdiende punten zijn bijgevoegd. Volgende wedstrijd, over twee weken, is het de laatste weken kwakkelende GDA de tegenstander……. Met deze vorm en instelling kan DUNO met zelfvertrouwen de inhaalrace verder inzetten. Veel succes!
Opstelling: Jeffrey van Vliet, Koen Zonneveld, Nick Heiioop, Danny van der Zwan, Michaïl Toet (Remco van Weeren), Erwin van der Harst, Gino Koss (Du'aine Rivers), Jonathan Roeleveld, Wesley Swikker (Quincy de Vries), Paul Droppert en Elyseo van de Graaf.