VERSLAG, FOTO´S, VIDEO DUNO-RAS: De clash die nooit clash werd

DUNO-RAS 2-0 (1-0), zaterdag 14 april 2018

DUNO - RAS is al lange tijd een klassieke burenruzie. Dat wil zeggen een sportieve en allerhartelijkste ontmoeting tussen de twee buren. Beide verenigingen speelden enkele jaren op een hoger, 2e klasse niveau maar moesten erkennen dat een dergelijk sportief hoog niveau niet lang houdbaar en realistisch is voor een in omvang bescheiden vereniging. Beide verenigingen zijn zich ook bewust dat er voor een langdurig verenigingsbestaan meer nodig is dan alleen de prestaties van het standaardteam. De ontwikkelingen rond het concept buurthuis van de toekomst is binnen beide verenigingen concreet en meer dan succesvol vorm gegeven. (lees onder foto´s en video´s verder)

Meer foto´s van deze wedstrijd via deze link.

dunoras2018a
Brian Bloemink rukt op namens DUNO. FOTO´S NICK VAN DER TOORN

Op het veld was DUNO - RAS een sportieve wedstrijd die eigenlijk nooit helemaal los kwam. Daarvoor was het niveau van beide kanten te mager. Goede wil was zeker aanwezig maar niet voldoende om te boeien. Een derby, laat staan een burenclash werd het dus nooit.

DUNO trok uiteindelijk met een 2 - 0 overwinning aan het langste eind en dat was ook verdiend te noemen. RAS kon daar ook mee leven en heeft zich dit seizoen dan ook neergelegd bij een bescheiden middenpositie. DUNO daarentegen heeft nog alle kans en zicht op promotie naar de 3e klasse. De 2-0 overwinning was dan ook min of meer een verplichting om aansluiting te houden bij de topploegen in de 4e klasse B.
dunoras2018b
Pupil van de Week Sebas uit JO8/1 loopt voorop als DUNO en RAS het veld betreden.

RAS was in de eerste helft de ploeg die eigenlijk de meeste kans had om de score te openen. In de 14e minuut was Emre Kilicarslan dichtbij de openingstreffer. Zijn verrassend scherpe schuiver verdween net voorlangs. Even later was het Jim van Wetten die vanuit een hoekschop net over kopte. Voor DUNO zouden dit serieuze waarschuwingen betekend moeten hebben. Veel was daarvan niet te merken. DUNO speelde in een veel te laag tempo, er werd veel balverlies geleden en in persoonlijke duels lieten teveel spelers het afweten vandaag. DUNO kon geen vuist maken, en al zeker aanvallend niet. Pas in de 38ste minuut kreeg Elyseo van de Graaf de eerste serieuze kans. Zijn poging strandde omdat hij net iets te veel tijd nam om de bal voor zijn goede been te leggen. Een minuut later kopte Brian Bloemink uit een goed genomen vrije trap hard met rakelings over.
dunoras2018d

Handsbal
In de voorlaatste minuut van die eerste helft kwam DUNO toch op voorsprong. Scheidsrechter Isri beoordeelde een onschuldige en onopzettelijke handsbal toch als een overtreding en kende DUNO een strafschop toe. Brian Bloemink deed wat hij moest doen; snoeihard ramde Brian de bal in de kruising (1-0) en dat was daarmee ook de ruststand.
dunoras2018e
Na rust eenzelfde spelbeeld waarin beide ploegen het tamme en fletse spel niet konden omzetten. Ook aanvallend waren beide ploegen lange tijd onmachtig. Kenmerkend was dat RAS pas in de 62ste minuut DUNO doelman Jeffrey van Vliet tot een redding dwong. Ook DUNO was aanvallend onmachtig. De eerste vloeiende aanval kon worden opgetekend in de 70ste minuut. Vlot combinatiespel tussen Elyseo van de Graaf en Rodion Pont eindigde in de handen van doelman Dennis van Doren. Verdedigend gaf DUNO met name die 2e helft niets weg en kreeg RAS geen voet aan de grond. In de 71e minuut kwam DUNO uit het niets op een 2-0 voorsprong. Wederom Rodion Pont wist Elyseo van de Graaf te bereiken. Elyseo omspeelde een verdediger en de doelman en scoorde zo beheerst de beslissende treffer; 2-0. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en hoewel DUNO nog enkele fraaie kansen kreeg bleef de stand ongewijzigd. RAS dwong doelman Jeffrey van Vliet in de voorlaatste minuut nog tot een fraaie redding maar daarmee zijn alle wapenfeiten wel genoemd. RAS was nog wel dichtbij via twee vrije trappen (zie video´s hieronder)
dunoras2018f

Resultaat
Resultaat. Daar gaat het vaak om in de beslissende fase van de competitie. DUNO staat er op dit moment goed voor. Hoewel Hercules nog een wedstrijd te goed heeft staat DUNO op de 1e plaats. We tellen de komende periode nog 4 finales!