VERSLAG: 'Haagsche Dynamiek' wint bij Haagse Hout: 0-2 winst DUNO 1

12 november 2016 0:00

Haagse Hout 1 - DUNO 1 0-2 (0-1), zaterdag 12 november 2016

DUNO 1 heeft de vooraf als lastig ingeschatte wedstrijd bij en tegen Haagse Hout met 0-2 gewonnen en deed daarmee zeer goede zaken. Concurrenten als RAS en Hercules verloren beide hun wedstrijden waarmee DUNO wat meer afstand heeft genomen en stevig op de 2e plaats staat.

De zege tegen Haagse Hout kwam alleen tot stand door veel inzet, strijd en passie. Echte Haagsche Dynamiek dus, met passie vernoemd naar ons complex. Met alleen goed en verzorgd voetbal worden wedstrijden in de 4e klasse niet gemakkelijk gewonnen. DUNO leert zichtbaar iedere week en dat laatste is ontzettend belangrijk. De jonge en leergierige ploeg van trainer Jan Linkerhof liet vandaag een sterke 1e helft zien en een 2e helft waarin het terug moest grijpen op basiselementen van het voetbal; passie, strijd en 100% inzet. Om dan na afloop met de volle winst terug te kunnen keren naar Haagsche Dynamiek geeft een goed gevoel én vertrouwen voor de eerstvolgende wedstrijd tegen het inmiddels op een gedeelde 3e plaats staande Laakkwartier.
Zoals gezegd speelde DUNO de 1e helft bij vlagen goed en verzorgd voetbal. Het team Haagse Hout speelde zoals veel ploegen in deze 4e klassen met veel fysieke kracht en opportunistisch voetbal; veel lange ballen op de snelle en behendige spitsen Antonio Anacle, Aboehllah Tajdirti en Jowa Mbome. DUNO speelde rustig en geconcentreerd maar moest wel flink bij de les blijven om het opportunistisch spelende Haagse Hout van het doel af te houden. Een misverstand in de verdediging zorgde ervoor dat Haagse Hout in de 7e minuut alleen voor doelman Jeffrey van Vliet stond. Jeffrey wist het misverstand succesvol maar met moeite te herstellen.
DUNO toonde in deze 1e helft aan dat het de technisch en tactisch net wat betere ploeg was. Héél veel kwaliteitsverschil was er niet te zien. Het mag ook worden gesteld dat Haagse Hout met een 11e plaats te laag op de ranglijst staat.
Aanvallend kon DUNO niet vaak gevaarlijk worden en de zeer matige doelman Frank Hoogendoorn testen. In de 20e minuut was het Shiva Jagroep die een vrije trap door iedereen gemist zag worden en op de paal zag belanden. Veel gevaarlijker werd DUNO niet ondanks goed en verzorgd voetbal.
Hoogtepunt
Het absolute hoogtepunt vanmiddag werd genoteerd in de 30e minuut. Dezelfde Shiva Jagroep pikte de bal aan de linkerkant van het veld op en startte noodgedwongen een lange en indrukwekkende solo. Noodgedwongen omdat Shiva zich omringd zag door een 4-tal tegenstanders en niet snel genoeg vrijstaande medespelers vond. De solo langs vier tegenstanders werd op een zeer fraaie en soepele wijze uitgevoerd en afgerond met een strak hard schot in de linker beneden hoek. Een prachtig doelpunt waar niet allen Shiva maar ook zijn medespelers en "de bank" zichtbaar blij mee waren. De verdere 1e helft gebeurde niet al te veel meer.
De 2e helft gaf een volstrekt ander beeld te zien. DUNO kon het steeds meer en feller aandringende Haagse Hout steeds moeilijk weerstaan en, het overkwam de jonge ploeg ook tegen RAS en Erasmus, DUNO liet zich meetrekken in de opportunistische spelwijze van de tegenstander. Waar DUNO in die 1e helft steeds beter het eigen spel kon bepalen moest men dit initiatief uit handen geven en ontspon zich een wedstrijd waar Haagse Hout steeds gevaarlijker werd en ook kansen kreeg op de gelijkmaker. In de 65 en 67e minuut moest de fysiek niet fitte doelman Jeffrey van Vliet zijn pijn verbijten en tot twee maal toe knap redding brengen op inzetten van Patrick Huisman en Iwan Zwemer.
Het team toonde echter wel een flink portie onverzettelijkheid, inzet en teamgeest. Dat is een compliment voor de ploeg van trainer Jan Linkerhof. Er werd goed rugdekking gegeven en als bepaalde spelers even last hadden van pijntjes en lichte blessures dan werd daar vanuit het veld (Kevin Hess!) goed op geanticipeerd. Deze ontwikkelingen tonen aan dat de ploeg steeds beter wordt en de beloning ook niet kon uitblijven. In de 89e minuut, Haagse Hout ging achterin 1 op 1 spelen en nam hierdoor wat meer risico, was het invaller Erwin van der Harst (foto) die net even zijn voet sneller achter de bal kon zetten dan zijn tegenstander Tyrone Leuwol; 0-2.
Na een paar gelijke spelen is nu weer 2x achter elkaar onder moeilijke omstandigheden gewonnen. Dat én het feit dat de ploeg zich zichtbaar meer ontwikkelt geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Eerst volgende week op Haagsche Dynamiek tegen de zaterdagploeg van het oer Haagse Laakkwartier.
Veel succes gewenst,
Opstelling: Jeffrey van Vliet, Jordi Navarro, Rodion Pont, Kevin Hess, Joery Krytenberg, Vinay Kalpoe, Yunus Demirocak, Koen Zonneveld (Joeri van Leeuwen), Eleyseo van de Graaf, Shiva Jagroep (Kai Bodde)), Randy Mackaay (Erwin van der Harst).