DUNO 1 wint eenvoudig met 2 - 5 maar.......

13 mei 2017 0:00

HPSV 1 - DUNO 1 2-5 (0-3), zaterdag 13 mei 2017

Natuurlijk melden wij allereerst dat DUNO met 2-5 van HPSV won en hiermee de vervangende periodetitel binnenhaalde!!! Hulde voor de spelers en technische staf. De winst tegen HPSV is genoeg voor nog drie extra wedstrijden met de kans om alsnog promotie naar de 3e klasse te realiseren. Die 3e klasse van waaruit DUNO vorig jaar nog degradeerde en waar het graag weer naar terug wil. De kansen op het behalen van een periodetitel waren al eerder voor het grijpen geweest maar door twee opeenvolgende nederlagen duurde het tot de laatste competitiewedstrijd om het toegangsticket binnen te halen. Volgende week dus nieuwe ronden en nieuwe kansen voor die 3e klasse!!
Winst, ja maar.........

Aan de 2-5 winst tegen het sportieve maar uitermate zwakke HPSV mag niet al teveel waarde worden gehecht, daarvoor was het ook vanuit DUNO-zijde een te zwakke vertoning. Voor rust speelde DUNO nog een aardige wedstrijd, combineerde het waar enigszins mogelijk en speelde het ook geconcentreerd. De tweede helft was een stuk minder, heel veel minder zelfs. Waar DUNO volop de mogelijkheden kreeg om de score fors uit te bouwen bleef het bij "slechts" 5 doelpunten (3x Ricardo van Calsteren, 1x Wesley Swikker en 1x Joeri van Leeuwen) en moesten ook twee tegendoelpunten worden toegestaan. Met name de laatste fase van die tweede helft was ver onder de maat. Natuurlijk reppen wij hier niet al teveel over en richten wij ons vooral op het goede resultaat en op de wedstrijden voor de komende drie weken.DUNO 1 HPSV 02
Opvallend
Meest opvallende speler was natuurlijk Ricardo van Calsteren met drie doelpunten. Voor rust wist hij twee keer, na rust nog eenmaal het net te vinden. Met name zijn 3e goal in de 80e minuut was fraai en leuk om te zien. Ricardo zag vanuit zijn ooghoeken dat vanwege het verwerken van een voorzet de ver uit zijn doel gekomen doelman Martin Zonneveld niet tijdig in zijn doel terug kon zijn. Met een fraaie lob en met precisie wist hij de bal vanaf de rand van de zestien meterlijn over de grabbelende doelman in het doel te werken. Hiervoor, in de 17e en 38e minuut stond Ricardo ook op de goede plek. Eerst werd een op maat voorzet van Erwin van der Harst door hem beheerst afgerond, de tweede goal wist hij door goed door te zetten volledig op eigen kracht te scoren. Hiermee liet Ricardo zien dat hij steeds meer groeit en een steeds belangrijkere plek in het team kan bereiken. Ricardo is gretig, vecht voor iedere bal en heeft het vizier vooral naar voren gericht. Voor een spitsspeler niet onbelangrijk. In deze vorm kan Ricardo de komende weken nog een belangrijke waarde zijn. Eveneens opvallend is de rol van Vince Bakker. Na een aantal jaren met langdurige blessures lijkt hij weer goed toe te groeien naar zijn oude en eigen niveau. Vince heeft zich de afgelopen weken in het 1e elftal gespeeld en laat daar zien dat hij een zeer nuttige speler is. De verdedigende middenvelder is niet te beroerd om veel vuil werk op te knappen, houdt zich goed aan zijn verdedigde taken en waar mogelijk voorziet hij de aanval van bruikbare ballen.
DUNO 1 HPSV 03
Regisseur
Erwin van der Harst was met name de eerste helft de regisseur die DUNO stuurde en de aanvallers van slimme en goede voorzetten voorzag.
Erwin heeft de laatste maanden veel meer oog voor efficiency dan voor mooie individuele acties. In de 17e minuut stuurde hij een zeer scherpe voorzet naar Ricardo die beheerst afrondde. In de 22e minuut herhaalde hij dit en nu was de mee opgekomen Joeri Van Leeuwen de afmaker. Erwin lijkt veel rustiger te spelen dan voorheen en heeft veel meer oog voor het totaal en is minder op zijn eigen spel gericht. Een zeer goede ontwikkeling voor hemzelf en het team.
Andere opvallende zaken?
Doelman Jeffrey van Vliet die ondanks fysieke klachten toch, na enkele maanden, weer in het doel stond en daar natuurlijk een betrouwbare sluitpost is. Ook dit is voor de komende weken belangrijk. Aan de fel spelende en jeugdige spelers als Joel van Oeveren, Jordy Navarro en Joeri van Leeuwen zijn wij inmiddels al gewend en de ondanks zijn jonge leeftijd (22 jaar) is Rodion Pont een meer dan betrouwbaar rustpunt in de verdediging. Ook opvallend was dat DUNO in de 87e minuut een levensgrote kans kreeg op de zesde goal maar dat 10 seconden later de bal achter doelman Jeffrey van Vliet verdween. Maar goed, hier hebben wij het niet meer over, we richten ons immers op volgende week. Scheidsrechter Frikken floot een uitstekende wedstrijd en hield de wedstrijd waar nodig goed kort. Na 90 minuten floot hij af en wist DUNO zich verzekerd van de nacompetitie. Veel succes met de voorbereidingen de komende week, zaterdag begint de korte competitie; nieuwe ronde en nieuwe kansen!!
DUNO 1 HPSV gewonne
Opstelling: Jeffrey van Vliet, Jordy Navarro, Rodion Pont, Joery Krijtenberg, Vince Bakker (Elyseo van de Graaf), Koen Zonneveld, Joël van Oeveren, Joeri van Leeuwen (Foead Stolk), Ricardo van Calsteren, Erwin van der Harst, Wesley Swikker.