VERSLAG Vechtvoetbal DUNO 1 tegen MVV'27 wordt beloond met gelijkspel, 1-1

28 november 2015 0:00

MVV'27 1 - DUNO 1 1-1 (0-0), zaterdag 28 november 2015

DUNO heeft in Maasland tegen het altijd zo gastvrije MVV'27 met veel inzet en strijd een gelijkspel behaald waar met een heel klein beetje meer geluk zelfs een overwinning mogelijk was geweest. In dat laatste geval zou er weliswaar sprake zijn geweest van een ‘gestolen overwinning' maar geen groen-zwarter had daar na afloop om gemaald.

In de 82e minuut maakte MVV- invaller Huib van Barneveldt de gelijkmaker nadat Wesley Swikker in de 73e minuut DUNO verrassend op een 0-1 voorsprong had gezet. Met een gelijkspel konden beide ploegen wel leven alhoewel beide teams er gezien hun slechte positie op de ranglijst ook niet veel mee opschoten. Een puntendeling dus die recht deed aan het in 90 minuten vertoonde spel.
Goede vakantieplanning

Roel Nooteboom, de lange centrale MVV-verdediger die het DUNO in het verleden zo vaak zo lastig maakte, bleek een uitstekende planning te hebben gemaakt door juist deze week met vakantie te gaan. MVV met en zonder Roel maakt nog altijd een groot verschil.
Goede wil

Het was niet best vanmiddag in Maasland. Zowel DUNO als MVV toonde aan dat zij op dit moment alle moeite hebben om in deze sterke 3e klasse het hoofd boven water te houden. Beide ploegen verdienden alle lof voor inzet, strijd, wedstrijdbeleving en alle goede intenties om de wedstrijd te willen winnen. Daar is dan ook eigenlijk veel, zo niet alles mee gezegd.
Weinig doelkansen, weinig doelpogingen, veel (over en weer) balverlies en twee ploegen die wel wilden maar vanmiddag simpelweg niet beter konden. Tot een kwartier voor tijd. Pas het laatste gedeelte was leuk en spannend voetbal te zien.
PaulDroppert
Paul Droppert

Die spanning en beleving van dat laatste kwartier werd ingeleid door Paul Droppert. Paul had tot dan toe een voor hemzelf moeilijke wedstrijd gespeeld. DUNO kon de bal niet in de ploeg houden, speelde onnodig onrustig, paniekerig en gejaagd en leed hierdoor veel balverlies. Paul was niet in staat om daar in z'n eentje verandering in aan te brengen. Een zware mat en veel meters moeten lopen voor moeilijk aanspeelbare ballen, daar is Paul niet meer voldoende op toegerust. Paul moet veel meer de lijnen uit kunnen zetten, spelers op hun plaats zetten, de bal vasthouden om van daaruit slimme pasjes te kunnen geven. Een kunstgrasveld is hierbij dan ook beter aan hem besteed. Dan is Paul op z'n best. Ook al loopt zo'n wedstrijd dan niet lekker voor Paul, dat ene grillige maar vaak zo effectieve moment kan er altijd bij hem zijn.

Dat bleek weer in de 73e minuut. Paul Droppert speelde aan de linkerkant twee verdedigers ogenschijnlijk eenvoudig uit, zocht de achterlijn op en zag dat Wesley Swikker de spitspositie opzocht.
Met akelige precisie bereikte hij Wesley die eenvoudig doelman Glenn Mosterd wist te verslaan; 0-1. Tegen de verhouding in een mooie stand met nog een kwartier te spelen.
Domme overtreding

In het hedendaagse voetbal is het vaak waarneembaar dat spitsen meestal niet goed kunnen verdedigen en in hun ijver onnodig domme overtredingen maken. Dat gold vanmiddag voor Wesley Swikker. Waar hij eigenlijk, net als twee weken geleden tegen Berkel naar verwachting als man of the match uitgeroepen zou worden, kon hij acht minuten voor tijd met een rode kaart de kleedkamer opzoeken. Aan de zijkant van het veld, ter hoogte van de middenlijn, probeerde Wesley in zijn ijver de bal te spelen, timede te laat en haalde op die manier onnodig van achteren een tegenstander onderuit. Scheidsrechter Persoon toonde hem een rode kaart.
WesleySwikker
Wesley Swikker
Met nog acht minuten te spelen zette MVV een slotoffensief in en scoorde in de 82e minuut de gelijkmaker. Een voorzet kwam via de binnenkant van de paal het veld weer in en werd eenvoudig binnen gewerkt door Huib van Barneveldt. Verder dan deze gelijkmaker liet DUNO het ondanks sterk aandringen van MVV niet komen. Sterker zelfs, een solo van Paul Droppert werd binnen het zestienmeter gebied onreglementair gestuit maar scheidsrechter Persoon zag hier geen strafschop in.

Conclusie: een gelijkspel verdiend met een gezonde portie vechtvoetbal. Voor de pessimist twee verloren punten, voor de realistische optimist betekent dit dat deze wedstrijdinstelling als ook deze de komende weken wordt doorgetrokken, beloond zal worden.
Volgende week thuis tegen DSVP, veel succes gewenst.