VERSLAG EN FOTO'S: (z)dure nederlaag DUNO: 2-0 verlies bij Semper Altius

13 februari 2016 0:00

Semper Altius 1 - DUNO 1 2-0 (0-0), 13 februari 2016

In de strijd tegen degradatie heeft DUNO tegen Semper Altius een zure en dure nederlaag 2-0 geleden. Een zeer vervelende nederlaag waarbij DUNO niet eens zoveel veel te verwijten viel. Ja, natuurlijk wel het missen van veel, soms riante mogelijkheden. Twee dikke handenvol mogelijkheden en soms grote kansen werden niet benut.

Dat lag enerzijds aan de spelers zelf maar we zouden Semper doelman Danny van der Oever tekort doen door alleen naar de niet scorende DUNO-spelers te verwijzen. De grootste sta-in-de-weg vanmiddag was doelman Van der Oever die bij voorzetten steeds goed timede en deze hierdoor onschadelijk maakte en een aantal knappe reddingen verrichtte. De Semper doelman dus de man van de wedstrijd, hij was bepalend voor het verlies van DUNO.

DUNO moest het vanmiddag doen zonder de geschorste Paul Droppert, Danny van der Zwan, Michaïll Toet en Evert Steinvoort. Ook zonder deze basisspelers kwam DUNO vooral de eerste helft goed voor de dag.
semperuit1
Uitstekend
DUNO speelde op de eerste vijf minuten na een uitstekende eerste helft waarin het initiatief nam, persoonlijke duels won, goed combineerde en zeer scherp en geconcentreerd speelde. Die eerste vijf minuten waren voor Semper Altius dat soepel combinerend de aanval zocht. Zo moest Jeffrey van Vliet in de 4e minuut (knap) redding brengen op een schot van Ahmed Ahmead. Hierna nam DUNO het initiatief over en was het 40 minuten lang de betere ploeg die ook veel (8!) doelkansen creëerde.
semperuit2

Wesley Swikker en Jonathan Roeleveld moesten echter op cruciale momenten hun meerdere erkennen in de Semper goalie. Jammer voor DUNO en een belangrijk moment in de wedstrijd was de beslissing van scheidsrechter Moerenhout om in de 16e minuut een ogenschijnlijk zuiver doelpunt van Quincy de Vries om onduidelijke redenen af te keuren. De in goede vorm verkerende Gino Kos gaf een perfecte van het doel afdraaiende voorzet die door Quincy eenvoudig werd afgerond. Helaas, geen voorsprong die voor het hardwerkende DSUNO zo belangrijk was geweest. Semper kon hier aanvallend weinig tegenover stellen op de 39e minuut na waarin Jeffrey van Vliet binnen één minuut 2x moest ingrijpen.
Fel strijdend
Na rust leek de wedstrijd eenzelfde beeld te krijgen met een fel strijdend DUNO dat Semper in de verdediging drong. In de 52e minuut veranderde het spelbeeld toen Jordy Linnenbank ‘uit het niets' laag op het doel van Jeffrey van Vliet schoot en de bal voor Jeffrey onbereikbaar in de benedenhoek verdween; 1-0. Deze goal bleek later fors van invloed op de ploeg van trainers Jan Linkerhof en Benjamin van der Zwan.
semperuit3
Hoewel DUNO nog steeds grip bleef houden op het spel veranderde langzamerhand het spelbeeld. DUNO won minder duels en leed vooral veel meer balverlies dan daarvoor het geval was.
Wesley Swikker kwam nog gevaarlijk bij doelman van der Oever maar kwam net tekort om te scoren. Ook de sterk spelende Jonathan Roeleveld was ongelukkig met zijn doelpogingen. Eigenlijk was het steeds ‘net niet' en juist in een degradatieduel pakt dat laatste erg vervelend uit.
Over het hoofd
In de 71e minuut was het Mick van Oorschot die door de DUNO-defensie volkomen over het hoofd werd gezien en eenvoudig een voorzet kon binnenlopen; 2-0. Hiermee was de wedstrijd gespeeld waarbij gezegd moet worden dat DUNO tot de laatste minuut bleef strijden voor een goed resultaat. Invallers Ricardo van Calsteren voor Wesley Swikker en Du'aine Rivers voor Quincy de Vries konden hier ook niets in veranderen.
Een kopbal van Koen Zonneveld 4 minuten voor tijd op de lat was het laatste wapenfeit voordat DUNO met een katterig gevoel de kleedkamers kon opzoeken. Samen met DSVP staat DUNO met inmiddels zever punten achterstand op Semper Altius op de laatste plaats in de 3e klasse B.

Deze stand baart natuurlijk zorgen, niemand binnen DUNO zit op een verblijf in de 4e klasse te wachten.

Er zijn echter nog steeds 10 wedstrijden te spelen waarin met de instelling en het goede spel van met name die eerste helft nog veel mogelijk is. Volgende week thuis tegen Verburch zal wel gewonnen moeten worden; niets meer en niets minder. Deze gezonde druk moet de ploeg van trainer Jan Linkerhof de komende week echter kunnen hebben.
Opstelling: Jeffrey van Vliet, Nick Heikoop, Remco van Weeren, Kevin Hess, Koen Zonneveld, Gino Kos, Erwin van der Harst, Wesley Swikker (Ricardo van Calsteren), Jonathan Roeleveld, Quincy de Vries (Du aine Rivers) en Eleyseo van de Graaf.