VERSLAG: Effectief DUNO 1 wint met 0-3 bij SV Erasmus

28 oktober 2017 0:00

SV Erasmus 1 DUNO 1 0-3 (0-1), zaterdag 29 oktober 2017

De derde achtereenvolgende uitwedstrijd werd door DUNO met 0-3 gewonnen en dat is een knap resultaat. Erasmus werd verdiend op een 0-3 nederlaag getrakteerd alhoewel die 0-3 uitslag wellicht iets geflatteerd was.

Immers, Erasmus was speltechnisch zeker niet de mindere van DUNO. Erasmus bleek evenwel niet in staat om aanvallend gevaarlijk te worden, doelman Jeffrey van Vliet hoefde zich niet eenmaal in te spannen en dat zegt veel, zo niet alles. Het feit dat Erasmus aanvallend wel dreigend maar niet gevaarlijk kon worden heeft alles te maken met de verdediging van DUNO. Die verdediging met Michail Toet, Rodion Pont, Joeri van Leeuwen en de weer ijzersterk spelende Evert Steinvoort jr. speelde, zonder ook maar één kans weg te geven, een zeer sterke wedstrijd en stond ‘als een huis'.
RodionPontRodion Pont.
Die verdediging speelde opmerkelijk sterk en blonk uit, net als de effectiviteit van de aanvallers. Zonder veel kansen te krijgen (6?) wisten de DUNO aanvallers 3x te scoren en dat is een zeer hoog rendement. De ook vandaag weer keihard en nooit opgevende Wesley Swikker scoorde 2x waarvan 1x uit een rebound. Datzelfde deed Donny van den Hoogenband waarmee de effectiviteit van vanmiddag optimaal werd aangetoond. Een zeer nuttige overwinning dus waarmee DUNO weer langzaam naar de kop van de 4e klasse B stijgt.

Sterke start
Net als vorige week kende DUNO een zeer sterke start. Met de felle wind tegen stond DUNO na 3 minuten al op een 0-1 voorsprong. Na een goed opgezette aanval bediende Elyseo van de Graaf fraai en precies op maat Wesley Swikker die gedegen inschoot. Na deze vroege voorsprong kwam DUNO goed voor de dag en was het 10 minuten lang de bovenliggende partij. Na die eerste 10 minuten zakte DUNO wat weg en bleek Erasmus een goed combinerende ploeg te zijn zonder echter gevaarlijk te (kunnen) worden. Dankzij dus die zeer goed georganiseerde DUNO-verdediging. De eerste helft gaf een overwegend rommelig spelbeeld te zien; veel foute en onnauwkeurige passes.

Na rust eenzelfde spelbeeld. DUNO had de wind in de rug maar waar verwacht werd dat dit van positieve invloed op de rust van het spel zou zijn was niets minder waar. Erasmus drong sterk aan maar kon aanvallend geen vuist maken. In de 51e minuut had Donny van den Hoogenband DUNO op een 0-2 voorsprong kunnen brengen maar op het allerlaatste moment kwam hij kracht tekort om af te ronden. Enkele minuten later maakte hij zijn misser meer dan goed door een door Brian Bloemink gemiste strafschop (Michail Toet werd binnen het strafschopgebied gevloerd) via een rebound alsnog binnen te schieten; 0-2.
WesleySwikker
Wesley Swikker.
Hard en hoog
Een kwartier voor tijd was de wedstrijd definitief gespeeld toen weer Wesley Swikker eerst op doelman Tim Geurse stuitte, Elyseo van de Graaf ook net tekort kwam en Wesley alsnog de bal hard en hoog in het doel kon schieten; 0-3. Eigenlijk een typische goal voor Wesley; niet opgevend en zich steeds richtend op dat ene kansje. Met invallers Erwin van der Harst, Raphael da Costa en Darren Verhey wist DUNO de wedstrijd rustig uit te spelen. Zaterdag aanstaande volgt de thuiswedstrijd tegen Celeritas en kan DUNO wederom goede zaken doen voor een solide aansluiting bij de bovenste ploegen.

DUNO: Jeffrey van Vliet, Joeri van Leeuwen, Evert Steinvoort, Rodion Pont, Michail Toet, Koen Zonneveld, Donny van en Hoogenband, Jordy Navarro, Brian Bloemink (Erwin van der Harst), Wesley Swikker (Darren Verhey), Elesyo van de Graaf (Raphael da Costa)