DUNO 2 pakt overtuigend winst: 1-4 zege bij Verburch

13 november 2016 0:00

Verburch 3 - DUNO 2 1-4 (1-2), zaterdag 12 november 2016

Zaterdag stond er voor onze mannen een wedstrijd op het programma bij en tegen Verburch 3. Nadat de opstelling doorgenomen was en de spelinstructies gegeven waren, beginnen we aan de opwarming up. Omdat de eerdere wedstrijden uitliepen begonnen we circa 20 minuten later.

We speelden de wedstrijd op een echte grasmat en dat was een met vocht verzadigd veld. De mannen hadden er zin in en dat was ook goed terug te zien in het spel. Mooi spelen was niet altijd mogelijk. Reden hiervan was dat de bal zich niet makkelijk kon verplaatsen op het zompige veld. Daar stelden we tegenover dat er keihard gewerkt werd door de heren.
Lang stond de teller aan beide kanten op 0 en Kevin onze locomotief besloot er een 0-1 voorsprong van te maken. Verburch stelde hier natuurlijk wat tegenover waardoor zij de gelijkmaker konden noteren. Lang hebben ze er echter niet van kunnen genieten want binnen de minuut was het Jop (foto) die DUNO 2 weer op een kleine voorsprong wist te zetten. Met deze stand gingen we de rust in.
Tijdens de tweede helft is het altijd wat moeilijker om scherp te zijn en te blijven maar vandaag was daar gelukkig geen sprake van. Er werd net zo hard gewerkt in de tweede helft als in de eerste helft. De kwaliteit van het veld liet dan wellicht te wensen over en dat geldt natuurlijk zowel voor de thuisspelende ploeg als ons DUNO 2. Het was alleen DUNO 2 dat door hard samenwerken het schitterende verschil wist te maken. Foeat wist als geen ander de juiste plek op te zoeken voor het doel en wist daarmee de voorsprong uit te bouwen naar een iets meer geruststellende voorsprong van 1-3.
Ondanks deze voorsprong bleven we onverminderd hard doorwerken. Dit was echt fantastisch om te mogen aanschouwen. De irritaties begonnen ietwat op te spelen met als gevolg dat het spel iets ruwere vormen begon aan te nemen. Een paar gele kaarten waren er voor nodig om de gemoederen binnen de perken te houden. Foeat wist wederom een prima positie in te nemen voor het doel van onze tegenstander waarmee hij de 1-4 in het netje kon leggen.
Onze geblesseerde keeper Colin had ook een spelerstenue aangetrokken en grappig maakten we samen wat afspraken wat er zou gebeuren als hij zou scoren. Wat gebeurde er vervolgens. Colin werd de laatste minuten ingebracht op de positie van de spits. DUNO 2 werd vervolgens wederom gevaarlijk en Colin stond vrij voor het goal van onze tegenstander. Gelukkig ging daar de fluit van het eindsignaal ;-)
Knap gespeeld heren een absoluut verdiende overwinning!