Die Haghe verslaat DUNO 1 met 2-0, spel DUNO hoopgevend

30 augustus 2016 0:00

De punten zijn voor Die Haghe, dat dinsdagavond 30 augustus DUNO 1 met 2-0 versloeg. Daarmee plaatste de ploeg van oud-DUNO trainer Wim de Jong zich voor de volgende ronde van de districtsbeker, waarmee we Die Haghe van harte feliciteren. Achter die kille cijfers van de nederlaag gaat voor DUNO veel hoop schuil. Op een van DUNO-zijde fletse eerste helft, waarin derdeklasser Die Haghe toonaangevend was, volgde een bevlogen tweede bedrijf, waaruit DUNO hoop mag putten voor de seizoensopening in de vierde klasse, zaterdag thuis tegen Vredenburch.

Het is dat de druk in die tweede helft vanuit DUNO niet tot de verdiende gelijkmaker leidde, anders had DUNO de verdiende punt aan de wedstrijd overgehouden. Nu volgde op de 1-0 van voor de pauze vlak voor tijd, uit een verkeerde terugspeelbal, de sullige 2-0 en moest je erbij zijn geweest om te weten dat DUNO in de tweede helft meer dan uitstekend speelde. Onze ploeg, bij afwezigheid van trainer Jan Linkerhof, fel gecoached door assistent Benjamin van der Zwan was uit op een verrassing en zette in die tweede 45 minuten sterk aan. Onder aanvoering van onder anderen Yoni Sackman (foto) en Rodion Bob Pont, met spits Fuat Stolk steeds voor gevaar zorgend, leidde dat tot een vermakelijke tweede helft.
Het sportieve duel werd meer dan uitstekend geleid door scheidsrechter Ivar Gieles, die de kaarten op zak hield. Opvallend: bij Die Haghe speelde oud-DUNO'er Michaïl Toet mee. Hij deed dat meer dan prima.
Zaterdag begint het seizoen dan helemaal echt: we krijgen om 14.45 uur Vredenburch op bezoek.