YVV De Zwervers opponent DUNO 1 in 1/8 finales KNVB-beker 19 december

22 november 2015 0:00

DUNO 1 speelt in de 1/8 finales van de strijd om de KNVB-beker op zaterdag 19 december thuis tegen YVV De Zwervers. De Rotterdamse ploeg (foto) versloeg na een 3-1 achterstand het Westlandse VELO zaterdag 21 november met 3-4. DUNO was voor deze tussenronde vrijgeloot.

Een mooi affiche dus tegen een middenmoter uit de derde klasse C die in de competitie opvallende resultaten boekte: 5 keer winst en 5 keer verlies in 10 duels.

Verslag website VELO:
In de 2e ronde van de beker speelde VELO tegen zaterdag 3e klasser IJVV Zwervers. In de 1e helft liet VELO het betere voetbal zien en stond bij rust dan ook op een verdiende 3-1 voorsprong. Na de 1-0 van Joery Verbeek kwam IJVV Zwervers terug tot 1-1 door een schot vanaf de rand van de 16 meter over de te ver voor zijn doel staande doelman Daniël Schaart.
Topscorer Joery Verbeek bracht VELO kort na de gelijkmaker weer op voorsprong, 2-1,en Yacine Tazi bepaalde kort voor rust de stand op 3-1. Een gelopen zaak, denk je dan, maar in de 2e helft kwam VELO bedrogen uit. VELO ging te veel fouten maken, liet kansen onbenut om de score verder uit breiden en Zwervers maakte gretig gebruik van de ruimte die werd geboden.
Na balverlies in de aanvalslinie en enkele fouten in de verdediging liep Zwervers met enkele snelle counters te gemakkelijk uit naar een 3-4 voorsprong. In de slotfase, met nog een wegens buitenspel (?) afgekeurd doelpunt van Torben Halverhout, probeerde VELO nog wel de gelijkmaker te forceren en via strafschoppen verder te komen in de beker maar dat lukte helaas niet meer.
Het eerste verlies voor VELO, nu maar hopen dat as. zaterdag in de competitie de draad weer positief kan worden opgepakt met een thuiswedstrijd tegen HVV Hercules, aanvang 14.30 uur. De supporters zien we dan weer graag langs de lijn.