Jan Linkerhof is nederlaag te boven: We gaan enthousiast door

16 februari 2016 0:00

Hij is de teleurstelling inmiddels wel te boven. Trainer Jan Linkerhof van de DUNO-selectie likte zijn wonden na de 2-0 nederlaag bij Semper Altius. "We gaan enthousiast en positief door." Een interview.

Teleurstelling na zaterdag te boven?
Jan: "Ja, het was wel even slikken. Maar de realiteit is niet anders. We moeten weer verder naar de volgende wedstrijd tegen Verburch aanstaande zaterdag . Het blijft wel vervelend als je zeker niet de onderliggende partij bent en geen overwinning(en) kunt behalen. Ben je nu gewoon te zwak , dan is het makkelijker om het te accepteren. Maar dat is niet zo."

Waar ging het mis?
Jan: "Eigenlijk in de eerste helft. We kregen 7 a 8 kansen om een goal te maken en die maakten we ook uit een schitterende aanval, maar het was schandalig dat deze zowel werd afgevlagd en afgekeurd door de dienstdoende mensen (scheidsrechter en assistent-scheidsrechter). Hier kom ik trouwens aanstaande vrijdag op terug in mijn gesproken column bij Haaglanden-tv. Je moet natuurlijk scoren in die eerste helft en dan maak je je het veel gemakkelijker. Je speelt nooit eenzelfde goede 2e helft en dat bleek wel. Na de 1-0 achterstand werden de ruimtes op het middenveld steeds groter en konden we niet hetzelfde brengen als voor de rust. En ook toen zat pech weer bij ons in het totale pakket. We raakten de lat en een bal van de doellijn. Maar moet wel zeggen dat er weer slap verdedigd werd bij de twee tegendoelpunten, en dat is toch onnodig."

Is er nog hoop?
Jan: "We kunnen nog 30 punten verdienen dus er is voldoende hoop. We gaan enthousiast en positief door!"

Zou lekker zijn, toch: keertje winnen en feestvieren weer?
Ja,dat verdient de ploeg ook gewoon. Ze werken keihard, maar krijgen daar nooit de juiste beloning voor en dat wordt nu wel eens tijd."