VERSLAG: DUNO 1 leeft nog na knappe uitzege bij Sportclub Monster

13 april 2014 0:00

Monster 1 - DUNO 1 0-1, 12 april 2014

DUNO heeft een uiterst belangrijke en knappe uitzege geboekt in en tegen Monster, tot voor vandaag de nummer 3 op de ranglijst. Daarmee verkleinde DUNO de achterstand op nummer 12, Naaldwijk tot 2 punten. Met nog 3 wedstrijden te gaan blijft DUNO weliswaar afhankelijk van anderen maar heeft het zichzelf wel een uiterst goede dienst bewezen door een moeilijke uitwedstrijd in winst om te zetten. Na afloop restte bij iedereen met een groen-zwart hart opluchting en tevredenheid; DUNO leeft nog. (foto: doelpuntenmaker Bilal Dari).

DUNO kan met recht trots zijn op deze zege, de elf spelers en (slechts) drie reservespelers kunnen terugzien op een wedstrijd waarin met elkaar met man en macht de overwinning uit het vuur werd gesleept. Deze ploeg heeft zichzelf onder moeilijke omstandigheden optimaal beloond. Dit resultaat is een opsteker en geeft vertrouwen voor de komende drie resterende wedstrijden waarin het maximale resultaat wordt nagestreefd; het behalen van de promotie-degradatie wedstrijden.

Matchwinnaar was Bilal Dari die een kwartier na rust hard en hoog, overtuigend en knap inschoot. Vanaf dat moment waren nog 30 minuten te spelen en drong Monster meer en meer aan. In een zeer spannende en soms knotsgekke slotfase, de goed leidende scheidsrechter Jansen trok liefst 9 minuten blessuretijd bij, bleef DUNO echter overeind en kon het zich zelfs permitteren om een strafschop te missen.

De winst moest uit het vuur worden gesleept, het moest bij iedereen echt uit de tenen komen, de wedstrijd had niet nog 5 minuten langer moeten duren.

Trainer Dick Boereboom kon vandaag weer beschikken over de van een schorsing teruggekeerde Michail Toet en Remco van Weeren. Ook doelman Mauro Bos keerde na zijn blessure weer terug in de basis.

Nick Heikoop, Kevin Hess, Richard Schaaphok, Koen Zonneveld, Bilal Dari, Jonathan Roeleveld, Elyseo van de Graaf en Jedsel Markes completeerden het winnend team.

DUNO begon uitstekend aan de wedstrijd en liet de eerste 20 minuten zien dat het in niets de mindere was van het veel hoger genoteerde Monster. DUNO kreeg via Elysio van de Graaf en Bilal Dari ook goede mogelijkheden om te scoren maar faalde in de afwerking.

Geblesseerd

Na 20 minuten kreeg Monster meer vat en grip op het spel en bezorgde zich hiermee een licht overwicht. Tegenvaller was dat de goed spelende Kevin Hess, hij bracht rust in het spel, na een ongelukkige val in de 28e minuut geblesseerd moest afhaken. Graeme de Jong was zijn vervanger en Graeme viel meer dan goed in.

Monster kon zichzelf nauwelijks echte doelkansen creëren op een kopbal na die Nick Heikoop op de doellijn wist te keren. De ruststand was daarmee verklaard; 0-0.

Na rust pakte DUNO direct het initiatief en liet het zien dat de aanval op dit moment de beste verdediging is. Monster had geluk toen na een scrimmage de bal de paal trof en DUNO hiermee van een voorsprong afhield.

In de 55e minuut was Bilal Dari dichtbij de openingsgoal toen hij een scherpe voorzet van Jedsel Markes net over schoot. Maar vijf minuten later was het wel raak. Uit een corner werd een afgeslagen bal door diezelfde Bilal Dari overtuigend en hard ingeschoten; een op dat moment verdiende 0-1 voorsprong.

Een minuut later was Jedsel zelf dichtbij een doelpunt maar kon doelman Patrick Johler nog redding brengen.

Debuut

De geblesseerd geraakte Richard Schaaphok moest zich laten vervangen door A-junior Joeri van Leeuwen. Joeri maakte hiermee zijn debuut in het 1e elftal en liet zien dat hij niet voor niets vertrouwen het vertrouwen van trainer Dick Boereboom had gekregen. Joeri speelde met volle inzet en schuwde de duels met zijn fysiek sterkere tegenstanders niet.

Monster, met een gunstig zicht op een 3e periodetitel, drong aan en probeerde DUNO op eigen speelhelft vast te zetten. DUNO moest zich laten zakken en knokte voor wat het waard was. In de omschakeling was Jedsel Markes, samen met Elyseo van de Graaf een constant gevaar voor de Monster verdediging.

In de 80e minuut was Graeme de Jong dichtbij de 0-2 maar zijn harde kopbal werd door doelman Johler net onder de lat vandaan getikt.

Vanwege enkele blessures bij zowel Monster als DUNO trok scheidsrechter Jansen 9 minuten bij en in die extra tijd gebeurde van alles. Een knotsgekke slotfase waarin de toeschouwers alles wat voetbal in zich heeft kregen voorgeschoteld.

Zowel Monster als DUNO kregen volop mogelijkheden om te scoren.

In de 93e minuut brak de handige Andre Rohan door en passeerde doelman Bos. Via de binnenkant van de paal kwam de bal weer in het veld. Direct hierna was DUNO met een uitval gevaarlijk en was het Elyseo die bijna tot scoren kon komen. In de 95e minuut schoot invaller Jordi van Maanen in kansrijke positie hoog over. Vanuit de doeltrap werd de leeg gespeelde Jonathan Roeleveld bereikt die na een knap uitgevoerde combinatie zelf weer in balbezit kwam en via een hakje doelman Johler bijna verschalkte. In de rebound schoot Jedsel Markes net naast.
Vlak voor tijd werd Jonathan Roeleveld door keeper Johler in het strafschopgebied gevloerd en kreeg DUNO terecht een strafschop toegewezen.

Overleg

Jedsel Markes en Jonathan Roeleveld hadden nog even kort overleg wie deze strafschop zou nemen waarbij Jedsel net over wat meer reserves leek te beschikken. De strafschop werd gemist en dat paste ook eigenlijk helemaal in die spannende knotsgekke eindfase. Direct hierna floot scheidsrechter Jansen voor het einde en kon DUNO meer dan tevreden zijn.

Volgende week speelt DUNO thuis tegen LYRA en kan het wederom goede zaken doen door zelf te winnen en af te wachten wat Naaldwijk en Zevenhoven doen.