VERSLAG: Pascal de Vriend schiet DUNO 1 naar overwinning op Gouda, 2-1

10 december 2011 0:00

In de 87e minuut van de wedstrijd bezorgde invaller Pascal de Vriend DUNO alsnog een onverwachte overwinning op Gouda. Met uiterste precisie schoot, nee krulde, tilde of stiftte hij de bal vanaf 12 meter onhoudbaar voor doelman Vonk in de uiterste hoek van het doel. Een prachtig doelpunt waarmee Pascal de gehele selectie alsnog 3 punten bezorgde. Dolblij sprintte Pascal naar de dugout en vloog hij trainer Manuel Vissers in de armen. Ook dat was een bijzonder moment want Pascal verbleef tot dat moment slechts 3 minuten in het veld. Als invaller leek hij zijn trainer alsnog te bedanken voor het in hem gestelde vertrouwen. En dat laatste is terecht want in die paar minuten die hem vandaag waren gegund presteerde Pascal optimaal. Niet alleen die prachtige en bevrijdende goal, Pascal bracht rust waar dat nodig was, assisteerde zijn verdediging en was waar het maar even mogelijk was ook voorin te vinden.
Zeven effectieve minuten zullen we maar zeggen. Of Pascal daar nou wekelijks blij mee zou zijn valt te betwijfelen, afgelopen zaterdag was hij dit zichtbaar wel.

Grote blijdschap bij alle spelers en begeleiding na afloop in de kleedkamer. Ook de wisselspelers, juist zij, deelden in de vreugde en dat laatste is natuurlijk uiterst belangrijk. Er zijn in de krappe selectie enkele spelers die soms aan te weinig speelminuten komen en (begrijpelijk) soms teleurgesteld zijn. Juist die spelers zijn belangrijk voor de selectie en juist die spelers zijn mede verantwoordelijk voor het prachtige teamresultaat. Alleen 1 veldspelers zijn kansloos in een competitie waarin 6 tot 8 ploegen weinig voor elkaar onderdoen. Ook leider Peter Rietveld, grensrechter Maarten Speets en verzorger Kees Buis glommen van trots en tevredenheid.
DUNO immers staat met 24 punten uit 12 wedstrijden en met 1 punt achterstand op koploper DSVP op een fraaie gedeelde 2e plaats. Dat is een geweldig resultaat waar de komende weken in de winterstop gerust nog eens op teruggekeken kan worden.

Die zege tegen Gouda kwam dus in de slotfase van een wat vlakke wedstrijd tot stand. Hiermee is DUNO 8 wedstrijden op rij ongeslagen en wist het lastige uitwedstrijden als Zevenhoven en Gouda winnend af te sluiten.
Gouda - DUNO was een matige wedstrijd met weinig hoogtepunten. Het tempo was veelal laag, de gladde grasmat bleek voor veel spelers lastig te bespelen en zorgde voor glijpartijen en dus balverlies. Gelukkig bleven blessures achterwege.
DUNO kreeg in de 3e minuut een grote kans toen Rico Luijando de verdedigers te snel af was en de bal net niet genoeg ondercontrole kreeg om af te ronden. In de 10e minuut was Aimen Saïd net niet gelukkig toen hij zich knap vrijspeelde en alleen voor de uitstekende doelman Vonk stond. Zijn schuiver verdween net langs de verkeerde kant van de paal.
Even daarvoor had Michaïl Toet, hij speelde weer als vanzelfsprekend met een uitmuntende wedstrijdinstelling, de bal van de lijn weten te trappen anders was DUNO al vroeg op achterstand gezet.
Die achterstand kwam in de 15e minuut alsnog op het scorebord te staan. Na twee doelkansen op rij was het de derde keer wel raak. Uit een corner kopte Jeroen Toonen wat gelukkig raak na een misverstand in de DUNO-defensie.
DUNO raakte niet in paniek en pakte de draad weer op. Al snel was de stand weer gelijk toen Aimen Saïd in de 18e minuut een door de doelman losgelaten bal - een schot van Fouad Arab kon hij niet voldoende keren- feilloos inschoot. Diezelfde Aimen was af en toe een plaag voor de defensie van Gouda. In de 37e minuut werd Aimen onreglementair tegen de grasmat gewerkt en mocht aanvoeder Stephan van der Kruk een penalty benutten. Waar Stephan altijd vakkundig raak schiet was het ditmaal doelman Vonk die de goed ingeschoten bal fraai keerde.
In de 44e minuut mocht DUNO van geluk spreken dat scheidsrechter Jansen een ongelukkige aanraking van de bal met de arm van Remco van Weeren vlak voor zijn eigen doel niet bestrafte. Met 1-1 de rust in en dat was ook een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.
Na rust voltrok de wedstrijd zich op eenzelfde wijze als de eerste helft. DUNO was met de snelle Rico en Aimen af en toe gevaarlijk maar zij slaagden er deze wedstrijd onvoldoende in om hun niet geringe kwaliteiten te verzilveren.
Achterin had DUNO het soms lastig. Zonder tot echt grote doelkansen te komen bleek Gouda soms wel gevaarlijk. In de 55e minuut kreeg Gouda een grote kans maar de kopbal ging gelukkig voor DUNO ruim naast. Drie minuten later was het Adem Dogan die zich in de baan van een schot stortte en hiermee een zekere treffer voorkwam.
In deze lastige fase bleef DUNO echter overeind en bleef het zoeken naar een counter. In de 75e minuut kwam Roy Heikoop Remco van Weeren aflossen en in de 84e minuut loste Pascal dus de moegestreden Fouad Arab af. Wat hierna gebeurde is inmiddels bekend.
Een fraaie 2e plaats waarover de spelers en de technische staf zeer tevreden mogen zijn. Eigenlijk kan gesteld worden dat deze groep naar verhouding optimaal presteert.
De komende winterstopperiode kan worden benut om bij te komen van alle vermoeidheid en kleine pijntjes en enkele organisatorische randzaken verder te verbeteren. In de wetenschap dat er reeds 24 punten zijn verdiend moet dat laatste met een geruststellende gedachte kunnen worden uitgevoerd.