Karaktervol DUNO 1 wint met 0-2

23 april 2011 0:00

Oegstgeest - DUNO: 0-2

Op een zonnig en sfeervol complex heeft DUNO goede zaken gedaan door gastheer Oegstgeest met 0-2 te verslaan. De sympathieke dorpsclub kent ondanks de nederlaag als debutant in de 2e klasse een prima seizoen en toonde zich een sportief verliezer. DUNO herstelde zich van een slechte reeks wedstrijden en toonde zich zichtbaar tevreden met de overwinning.

Een karaktervol spelend DUNO heeft na twee maanden weer eens gewonnen. In en tegen Oegstgeest werd met 0-2 gewonnen en dat fraaie resultaat werd na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Oskam met opluchting begroet door de spelers, de technische staf en de trouw aanwezige supporters. De laatste reeks van 7 wedstrijden was er niet meer gewonnen. Die slechte reeks van resultaten is voor een groot deel verklaarbaar (vooral blessures en schorsingen) maar zorgt natuurlijk ook voor onrust in een spelersgroep en veroorzaakt een gebrek aan zelfvertrouwen.
Nou, dat zelfvertrouwen is dus weer wat opgepoetst. DUNO heeft ondanks de mindere reeks wedstrijden de doelstelling van dit seizoen bijna behaald; een eindrangschikking in het linkerrijtje.

De nuttige maar ook noodzakelijke zege is niet zomaar eenvoudig en vanzelfsprekend tot stand gekomen. DUNO kende ook vandaag weer een aantal vanwege blessures en vakantie afwezige spelers en Oegstgeest toonde zich in de wedstrijd direct een felle tegenstander die absoluut voor de volle winst wilde gaan. Immers, in Oegstgeest was eventueel nog een periodetitel te verdienen.Die o verwinning voor Oegstgeest leek aanvankelijk ook een kwestie van tijd. In de 7e en de 18e minuut trof men de binnenkant van de paal en had DUNO dus alle geluk van de wereld.
Pas na 20 minuten kreeg DUNO vat op de wedstrijd en kon Oegstgeest eigenlijk nauwelijks meer gevaarlijk worden. Die eerste fase van de wedstrijd, en met name het voorkomen van een achterstand, is dus cruciaal gebleken. Sander Tomeij redde in de 19e minuut stijlvol en met een flitsende reactie waarmee hij DUNO dus in de wedstrijd hield.

DUNO kreeg dus langzaam aan wat meer grip op de wedstrijd, schroefde ondanks de hitte het tempo wat op en zocht nadrukkelijker de helft van de tegenstander op. In de 37e minuut was het Nick Heikoop die vanuit de verdediging goed de ruimte opzocht, goed werd aangespeeld en op een heel beheerste wijze scoorde;0-1. Een prima goal!
Vlak hierna waren Rico Westdorp en Donny van den Hoogenband dichtbij de 2e treffer maar was de voorzet net niet zuiver genoeg om binnen te kunnen tikken.
Ook Matthijs van den Bosch was met een slimme kopbal nog dicht bij een treffer. Zijn doelpoging verdween echter net over het doel.

Na de rust was Oegstgeest optisch de bovenliggende partij zonder ook maar een doelkans af te dwingen. Dat voorkomen van doelkansen was de verdienste van DUNO.
Er werd met veel inzet en passie gespeeld. De warme temperatuur maakte het er allemaal niet makkelijker op en de ploeg verdient absoluut een pluim voor de inzet waarmee voor iedere meter werd gestreden. Het winnen van wedstrijden begint met strijd, concentratie en de wil om te winnen. DUNO toonde zaterdag aan dat het wel degelijk over die mentaliteit beschikt. Er werd ook met veel discipline gespeeld en daarmee zorgde DUNO voor de noodzakelijke rust in allereerst de verdediging maar ook voor rust en samenhang op het middenveld.
Zonder groots te spelen kwam DUNO dus nauwelijks meer in gevaar. In de 90e minuut, Oegstgeest speelde toen alles of niets, had de mee naar voren gekomen Oegstgeest-doelman de bal voor het inkoppen maar kopte hij ruim over. Twee minuten later, in blessuretijd, zorgde Marc Boshoff uit een vrije trap voor de 0-2 waarna de wedstrijd definitief in het voordeel van DUNO was beslist.

Komende week geen competitievoetbal en hiermee de tijd om, vooruitlopend op het nieuwe seizoen, de interne organisatie rond de selectie te verbeteren en te verduidelijken. Ook vraagt handhaving van DUNO 2 nog de nodige aandacht. Wij rekenen erop dat heel veel spelers zich hierin net zo opstellen en willen inzetten als afgelopen zaterdag; met karakter en teamgeest. Dat biedt in dat geval voor spelers en de technische staf veel perspectief.