VERSLAG: Karaktervol DUNO wint met 3-2 bij koploper Valken''68

25 maart 2012 0:00

Valken'68 1 - DUNO 1 2-3 (1-1), zaterdag 24 maart 2012

Na afloop van het laatste fluitsignaal van de scherp fluitende scheidsrechter Roozeboom vloog Aimen Saïd trainer Manuel Vissers in de armen. Opperste vreugde, een ontlading van emoties en een enorm gevoel van trots en geluk, dat straalde Aimen uit. Zijn belangrijke en o zo fraaie en tevens beslissende treffer gaat de boeken in als de beslissende goal in een enerverende en spannende wedstrijd.

Aimen, een voetballer pur sang, wisselt briljante momenten af met soms knullig balverlies. Soms ook ziet hij medespelers over het hoofd of ziet hij hen te laat en voert hij zijn acties daardoor te ver uit. Zijn fraaie treffer, gebaseerd op inzicht en techniek, was een juweeltje en een bewijs van het feit hoe goed hij kan zijn. Aimen liet vanmiddag ook zien dat hij wil leren en hierdoor steeds beter wordt. Waar hij in het verleden kritiek moeilijk kon verdragen daar pikt hij tips en aanwijzingen steeds beter op en levert hij naast zijn individuele acties ook steeds meer een bijdrage aan de teamprestaties.

Ook Djamel Leeflang vloog de technische staf in de armen. Djamel had de verdediging van Valken handenvol werk bezorgd, had veel storend werk verricht, was op beslissende momenten onvermoeibaar gebleken en was steeds aanspeelbaar en dreigend. Maar ook Fouad Arab liep met de borst vooruit naar zijn tegenstanders om de felicitaties in ontvangst te nemen. Marc Boshoff en Rico Westdorp sloegen de armen over elkaar schouders en genoten van de overwinningsroes in de wetenschap dat hun beide, eveneens fraaie treffers echt telden vandaag. Erwin van der Harst, vierde de overwinning op zijn eigen wijze; ingetogen maar met trots. Ook hij kon terugzien op een prima wedstrijd en een prima wedstrijdinstelling.

De beide vleugelverdedigers Roy Heikoop en Adem Dogan waren leeg gespeeld en glommen van trots. Het centrale duo Stephan van der Kruk en Remco van Weeren - wat stonden zij de laatste 45 minuten onder druk - namen de felicitaties van spelers, supporters en familie in ontvangst in de wetenschap dat zij een forse bijdrage hadden geleverd aan een prachtige overwinning. En dan nog Murat Ozcan. Eigenlijk had hij niet eens zoveel moeilijk werk hoeven te verrichten tot die 90e minuut. De supporters van Valken juichten al toen een kopbal van Leon Kuijt doel leek te treffen. Met een zowel flitsende als stijlvolle actie zweefde Murat door zijn goal, pakte de bal klemvast en voorkwam zo een late gelijkmaker.

De spelers van Valken dropen teleurgesteld af. Zij namen het verlies sportief op en konden terugzien op een weliswaar voor hen teleurstellend resultaat maar ook op een prachtige wedstrijd en een voorbeeldige wedstrijdinstelling. Want, en dat moet worden gezegd, Valken speelde bijna de gehele wedstrijd met 10 man. In de eerste de beste minuut werd Erwin de Ridder met een rode kaart naar de kleedkamers gestuurd vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Het was Aimen die een verre trap van Stephan van der Kruk goed beoordeelde en zag dat de verdediger zich verkeek op die verre trap. Aimenm wrong zich voor de verdediger die niets anders kon doen dan Aimen naar de grond te trekken; Valken dus na 45 seconden met 10 man.

De toeschouwers die pas na die eerste minuut hun plekje langs de lijn opzochten zullen lange tijd niet in de gaten hebben gehad dat Valken met 10 man speelde. Het was namelijk vooral geel/rood dat het spel dicteerde. DUNO speelde die eerste fase flets en onsamenhangend. Alle initiatief werd aan Valken overgelaten, DUNO liep eigenlijk min of meer achter de fel strijdende tegenstander aan. Hoewel Fouad in de 7e minuut de uitstekende doelman van valken testte was het Valken dat de leiding nam. Uit een vrije trap verdween de bal via de kluts en een been van een DUNO-verdediger in het doel;1-0. Ook hierna leek DUNO nog niet goed bij de les en wist het geen raad met het feit dat Valken met een man minder speelde. Pas na 20 minuten kon DUNO zich laten gelden en trok het meer en meer het spel naar zich toe. DUNO kreeg toen ook enkele kansen maar was bij de afronding net niet attent genoeg. Met redelijk goed aanvallend voetbal werd de verdediging van Valken meer en meer onder druk gezet. Pas vlak voor rust wist Rico Westdorp op een fraaie wijze de gelijkmaker te scoren. Aimen Saïd zag dat Rico vrijstond en verlengde een vrije trap met de borst waarna Rico vanaf 10 meter fraai diagonaal en laag inschoot; 1-1.

In de tweede helft ontspon zich een heerlijk voetbalgevecht. Twee fanatiek voetballende ploegen die weinig voor elkaar onderdeden. DUNO had technisch veelal het meerdere van het spel maar moest toezien hoe de 10 spelers van Valken knokten voor wat zij waard waren en niet voor niets de ranglijst aanvoerden. Met snelle spelhervattingen probeerde Valken DUNO onder druk te zetten en de wedstrijd te forceren. Na enkele kleinere kansen voor DUNO was het Marc Boshoff die in de 63e minuut een afgeslagen bal op een technisch fraaie wijze snoeihard langs doelman van der Nagel schoot; 1-2. Hiermee was voor Valken het sein gegeven om alles op alles te zetten. En met succes. In de 69e minuut werd in het zestienmeter gebied een bal direct en ineens ‘op de slof genomen". Doelman Murat hoorde de bal achter zich in het net ploffen; 2-2 dus.

De laatste fase van de wedstrijd zorgde vooral voor opportunistisch maar tevens aantrekkelijk voetbal. Beide ploegen streden volop en met respect voor elkaar voor de winst. Het was DUNO dat het meeste overzicht behield. Steeds weer werden de spitsen gezocht en zorgden de spitsen ook dat zij aanspeelbaar bleven en DUNO onder de druk vandaan kwam. In de 83e minuut was het Aimen die een afgeslagen bal vanaf 13 meter in 1 keer op zijn slof nam en de bal hiermee granaathard in de bovenhoek joeg. Een prachtig doelpunt en een beloning voor zijn strijdwijze.

Teamprestatie. Die laatste 5 minuten? Ach, wat zullen we zeggen……vrouwen en kinderen eerst…… Met wat kunst-en-vliegwerk, maar ook door voortreffelijk werk van Remco van Weeren, Stephan van der Kruk, Roy Heikoop en Adem Dogan kwam DUNO deze fase ongeschonden door en kon een fraaie teamprestatie worden genoteerd. Want, en dat is de basis voor het succes, er werd vandaag met en voor elkaar voor een goed resultaat geknokt. Metdertien spelers werd de reis naar Valkenburg ingezet waarna pas later wisselspelers aan konden schuiven. Ook deze spelers (Sander,Gilbert, Redouan) delen mee in dit succes. Een voorbeeld van hoe een lastige situatie toch tot een mooi en belangrijk resultaat kan leiden.

DUNO klopt de koploper en staat met een beetje Haagse bluf gewoon met 1 punt achterstand op een gedeelde 2e plaats. Nog 6 wedstrijden te gaan. Volgende week op ons eigen sportcomplex is Zevenhoven de tegenstander. Ook zij staan op die gedeelde 2e plaats en zijn de ‘gestolen' overwinning uit december nog niet vergeten. Dat laatste is mede een garantie voor weer een spannende pot. Wie weet waar dit in die knotsgekke 2e klasse C voor DUNO gaat eindigen……