DUNO 1 wint na enerverend duel tegen Oegstgeest

20 november 2010 0:00

DUNO 1 - Oegstgeest 1 4 - 3 (1 - 1)
Allereerst de felicitaties voor het 2e team. Na een 0-2 achterstand werd met 10 man alsnog met 4-2 gewonnen van Jodan Boys. Een meer dan fraaie prestatie!!!
Na 95 minuten blies de uitstekend leidende scheidsrechter Karremans voor de laatste maal en konden de spelers en technische staf opgelucht ademhalen. De 3 zo belangrijke punten bleven op de Haagsche dynamiek en hiermee kreeg DUNO weer aansluiting bij de top-5 van de 2e klasse C. Na een spectaculair scoreverloop kon de zege al met al verdiend worden genoemd. Zonder geroutineerde spelers als Sander Tomeij (vrijdag jl succesvol geopereerd aan een dubbele liesbreuk), Matthijs van den Bosch (reis naar Australië) en Paul Droppert (geblesseerd aan de knie en tot de winterstop niet inzetbaar) boekte de jonge ploeg van trainer Manuel Visser een nuttige en verdiende overwinning tegen een zeer goed en correct voetballend Oegstgeest. Want, tegen dit goede Oegstgeest zullen nog heel wat ploegen de punten moeten laten liggen.
DUNO ging de wedstrijd tegen Oegstgeest matig van start. Het tempo lag (te) laag en de balaanname was vaak slordig. Toch was het Rico Westdorp die in de 2e minuut de eerste kans van de wedstrijd kreeg, eigenlijk van deze mogelijkheid schrok en hierdoor te gehaast net naast schoot. " Ik dacht; het zal toch niet weer……", zo liet Rico na afloop weten. Hij doelde daarmee op de afgelopen weken waarin hij nogal wat kansen liet liggen. In de 14e minuut was het wel raak. Mark Boshoff stuurde Marcus Post met de nodige precisie de diepte waarna Marcus doelman van der Steen goed wist te omzeilen; een vroege 1-0 derhalve. Deze treffer, de 1e competitietreffer van Marcus in het groen-zwart, deed Marcus zichtbaar goed want hierna was hij nog 2x dicht bij een volgende treffer. Oegstgeest bleek een goed voetballend team te hebben. Verzorgd voetbal, een goede opbouw maar (voor DUNO niet ongelukkig natuurlijk) weinig scorend vermogen. Vrije trappen bleek het geheime wapen van deze ploeg. Waar doelman Björn van Nierop in de 19e minuut zijn hand nog achter een vrije trap kon krijgen moest hij in de 29e minuut toekijken hoe een knap ingeschoten vrije trap van Michael Peppelenbos rechtstreeks in het doel verdween. Je kunt je natuurlijk afvragen of de muur dan wel goed stond opgesteld, dat is dan ‘huiswerk' voor de komende week. Ook Erwin van der Harst was dichtbij een goal maar hij zag zijn fraaie stiftbal door de doelman gestopt. Jordi Selder had in de 44e minuut DUNO nog op een voorsprong kunnen brengen maar de doelman was net attent genoeg. Ruststand 1-1.
Na rust liet Erwin van der Harst direct zien dat DUNO, maar met name hijzelf aanvallende bedoelingen had en druk wilde zetten. Tot 3 x toe was hij gevaarlijk en dwong hij de doelman tot reddingen. In de 57e minuut leidde dat tot een doelpunt ‘uit het boekje'. Erwin nam de bal fraai aan, draaide zich behendig vrij en bediende de op snelheid liggende Jordi perfect. Jordi wist op een technisch knappe manier en uit een moeilijke hoek toch te scoren:2-1. Weer drie minuten later leek de wedstrijd beslist toen de hard werkende Rico Westdorp dan toch zijn goaltje meepikte. Beheerst schoot hij de bal na een afgeslagen aanval tegen de touwen:3-1. Het zou voor de hand liggen dat Oegstgeest geknakt zou zijn. Niets was echter minder waar. In de 66e minuut mocht dhr Peppelenbos voor de 3e maal een vrije trap nemen en voor de 2e maal verdween de bal rechtstreeks in het doel:3-2. Hiermee lijkt dat huiswerk voor de komende week een zeer serieuze taakopdracht! DUNO was nog nauwelijks van de schrik bekomen of de stand was alweer gelijk. Na slordig verdedigend werk verdween de bal via een kluts in het doel:3-3. Door de vele doelpunten was het al een zeer aanstekelijk duel, na de gelijkmaker van Oegstgeest ontspon zich mede door de spanning een uiterst vermakelijk wedstrijd. Oegstgeest had het idee dat er wel meer winst te behalen viel dan een gelijkspel en DUNO was er veel aan gelegen om de wedstrijd alsnog te winnen. Dat laatste lukte. Een door de doelman slecht verwerkte bal werd door Mark Boshoff vanaf 20 meter direct en uiterst nauwkeurig in het doel geschoten:4-3. Een prachtige en belangrijke goal van Mark die de hele wedstrijd al slimme pasjes gaf en de aanvallers vaak tijdig en met gevoel wegstuurde. Invallers, de jeugdige Donny van den Hoogenband en Job Imhann, zorgden o.a door hun snelheid en techniek nog voor gevaar maar aan de stand veranderde niets meer. De verdediging met Koos Kalsbeek als onverzettelijke voorstopper, Nick Heikoop, Lorenzo Giacomelli en Jack Donck gaven geen krimp meer. Scheidsrechter Karremans kon na 95 minuten de pittige maar sportieve wedstrijd beëindigen zonder een enkele kaart te trekken; complimenten voor de man ‘in het geel'.
Een verdiende en belangrijke zege voor DUNO dus. Niet in de laatste plaats omdat hiermee alle 6 zaterdag seniorenteams een overwinning boekten. Zaterdag de inhaalwedstrijd tegen Roodenburg. DUNO weet wat hen te doen staat. Veel succes!