VERSLAG: Prima wedstrijd instelling DUNO 1 loont, 2-0 winst op LYRA

10 september 2011 0:00

Verslaggever Rob Leenheer (foto) beschrijft de 2-0 zege van DUNO op LYRA in een wedstrijdverslag.

DUNO - LYRA 2-0, zaterdag 10 september

Hoe belangrijk een goede wedstrijdinstelling is bleek zaterdagmiddag 10 september op Haagsche Dynamiek. DUNO was daarin zonder twijfel de beste ploeg en won verdiend van een weliswaar goed voetballend maar ook mat en flets spelend LYRA. Waar DUNO fel, met lef en overtuiging de duels aanging daar liet LYRA het soms lelijk afweten. Een groen-zwarte overwinning die uiteraard met genoegen werd ontvangen want na de nederlaag van vorige week tegen HVC was een overwinning natuurlijk het enige juiste reactie.

Onder het toeziend oog van radio-reporter Martin de Bruin en de camera van Haaglandenvoetbal.nl werd bevestigd dat de groen-zwarte overwinning volstrekt verdiend was.

Manuel Vissers had na de nederlaag van afgelopen week enkele wijzigingen in de opstelling aangebracht en begon de wedstrijd met Murat Ozcan in het doel, in de verdediging de broer Nick en Roy Heijkoop, Adem Gogan en Michail Toet. Het middenveld bestond uit Stephan van der Kruk, Aimen Said en Marc Boshoff. Aanvallend waren Djamel Leeflang, Fouad Arab en Redouan Azougagh actief.

LYRA had in tegenstelling tot DUNO een rustige overschrijvingsperiode achter de rug. In De Lier is de laatste maanden alle tijd en aandacht klaarblijkelijk in de opening van het nieuwbouwcomplex gaan zitten. Op één speler na zijn alle selectiespelers LYRA trouw gebleven. Dat laatste kenmerkt ook een beetje de vereniging en daar mag de club ook best trots en zuinig op zijn. Datzelfde LYRA miste in juni op een haar na de promotie naar de 1e klasse maar heeft nog steeds de ambitie om die stap te maken.

Dezezaterdag liet DUNO (een beetje uit ervaring sprekend) zien dat daarvoor beslist meer komt kijken. Een zeer geconcentreerd spelend DUNO liet al snel zien dat het de nederlaag van vorige week snel wilde vergeten en de punten op de Mgr. Nolenslaan wilde bijschrijven. Hoewel beide ploegen redelijk aan elkaar waren gewaagd, LYRA voetballend soms het overwicht leek te hebben, kreeg DUNO toch de meeste en de beste doelkansen. Pas in de 28e minuut moest keeper Murat Ozcan handelend optreden na een schot van Robin van der Sar. Daarvoor waren Fouad Arab, Djamel Leeflang en Aimen Saïd namens DUNO al gevaarlijk geweest.

De eerste helft was overwegend weinig opwindend tot de laatste 7 minuten. In die 7 minuten was DUNO heer en meester en kreeg het ook een flink aantal kansen. Een vrijde trap van Marc Boshoff, wederom een prachtig "Boshoffje" werd nog net door de keeper gekeerd, een inzet van Fouad raakte de onderkant van de lat, Aimen Saïd schoot net naast en Djamel Leeflang was net niet gelukkig genoeg om een aanval af te ronden.

In de 41e minuut was hete echter wel raak. Stephan van der Kruk stuurde met een fraaie pass Fouad Arab weg en deze laatste wist doelman John de Wildt op een fraaie en beheerste wijze te omspelen en te scoren; 1-0.

Met deze score konden DUNO en LYRA ook gaan rusten.

Na rust stond in de 48e minuut al de 2-0 op het scorebord. Djamel leeflang schoot vanaf de linkerkant op het doel en zag tot zijn (aangename) verrassing dat het schot geblokt werd en hierdoor achter de kansloze doelman in het net verdween. Een mooie goal in de wetenschap dat Djamel afgelopen week gebleseerd was geraakt en een week lang hard aan zijn herstel werkte. Dat hij dan ook nog scoort is prachtig!

De neutrale toeschouwer zou verwacht hebben dat dit voor LYRA het sein was om het over een andere boeg te gooien en alles op de aanval in te zetten. Niets was minder waar. Lyra kon aanvallend geen echte vuist maken en wist in een geconcentreerd spelend DUNO een gevaarlijke ploeg. DUNO had ook enkele malen kunnen scoren als Stephan (zijn kopbal werd net gekeerd door de keeper), Aimen, Djamel en Redouan wat gelukkiger maar misschien ook wel wat meer overtuigend in de afronding waren geweest.

In de 75e minuut kreeg LYRA dan toch een droomkans en toen deze niet werd benut was het duidelijk dat een overwinning voor DUNO niet meer in het gedrang kwam.

Terugkijkend op de wedstrijd kan men op Haagsche Dynamiek tevreden zijn. De forse nederlaag van vorige week is door de overwinning op LYRA keurig en overtuigend gecorrigeerd. Dat geeft vertrouwen voor volgende week als DUNO op bezoek gaat bij Haaglandia.