DUNO 1 beloont sterk optreden met overtuigende 4-1 winst in bekerduel tegen SVLY

16 augustus 2011 0:00

DUNO 1 is de ouverture van het voetbalseizoen 2011-2012 op dinsdag 16 augustus uitstekend begonnen. Het elftal van trainer Manuel Vissers won het KNVB-bekerduel tegen SVLY (zondag derde klasse) met 4-1.

DUNO had het in deze wedstrijd aanvankelijk lastig, want SVLY bleek over een scherp elftal te beschikken. Maar toen aanwinst Djamel Leeflang na 23 minuten de 1-0 aantekende, nam DUNO het heft in handen. Marc Boshoff maakte er na een dik half uur 2-0 van door een vrije trap - zijn specialiteit - slim raak te schieten. Op randje van buitenspel maakte SVLY er op slag van rust 2-1 van.

DUNO kwam in de tweede helft nauwelijks meer in de problemen. Via Stephan van der Kruk (strafschop, na duwen tegen Aimen Said) en opnieuw Djamel Leeflang (strafschop, na vloeren van Joey Martina) werd de uitslag 4-1.

Een sterk begin derhalve in een onderhoudende, leuke wedstrijd. Met daarin een sterk optreden van scheidsrechter Jos Straver, onlangs gepromoveerd naar groep 2. Hij kon het geel in dit duel lang op zak houden, totdat de spelers net even te ver gingen. Straverleidde het overigens sportieve duel in prima banen.

Komend weekeinde zit DUNO 1 op trainingskamp in Hoogeloon.