DUNO laat kans liggen op stunt tegen RKAVV in Haaglanden Cup

11 mei 2011 0:00

DUNO 1 heeft een uitmuntende kans om te stunten in het toernooi om de Haaglanden Voetbal Cup dinsdag 10 mei laten liggen. In een enerverend bekerduel verloor het elftal van Manuel Vissers in extremis met 3-5 van RKAVV. In de 84ste minuut kwam DUNO nog op een 3-2 voorsprong door opnieuw een formidabelevrije trap van Marc Boshoff... Ook Rico Westdorp (foto) en Stephan van der Kruk troffen namens DUNO doel.

Je moet erbij zijn geweest om het te geloven, want als je niet beter wist zou je vermoeden dat bijna-hoofdklasser RKAVV een gemakkelijke avond beleefde op Haagsche Dynamiek. Hoe anders was de realiteit! Op een drukbevolkt complex kwam DUNO op 2-0 voor en 3-2 voor, om in de 88ste minuut, 89ste minuut en 90ste minuut te capituleren: 3-5. De teleurstelling was natuurlijk groot aan DUNO-zijde, aan de andere kant mochten de spelers met opgeheven hoofd van het veld stappen na een (bijna) perfecte uitvoering. (lees hieronder verder)

Bij de foto: Toen het voor DUNO nog goed ging....

duno10mei2011_002

Jammer, jammer en nog eens jammer: want wat waren ze er dichtbij. Nadat Rico Westdorp en Stephan van der Kruk DUNO voor rust op een 2-0 voorsprong hadden gezet, was er tot een kwartier voor tijd niets aan de hand. Het elftal van Manuel Vissers speelde buitengewoon geconcentreerd, heel scherp en maakte het RKAVV zo lastig dat de ploeg die zondag naar de hoofdklasse kan promoveren toch echt moest vrezen voor uitschakeling. De ommekeer in het duel kondigde zich in de 77ste minuut aan toen RKAVV scoorde. Twee minuten later was het 2-2 en leek een strafschoppenreeks de beslissing te moeten brengen. En toen was daar opnieuw Marc Boshoff. Hij presteerde het opnieuw om een echt 'Boshoffje' af te leveren: vanaf 25 meter joeg hij de bal uit een vrije trap perfect achter de RKAVV-doelman die volstrekt kansloos was. Vreugde en gebalde vuisten aan DUNO-kant: een stunt leek nu echt in de maak. (lees hieronder verder).

Bij de foto: Nick Heikoop verdedigt namens DUNO.

duno10mei2011_004

Toen Marc scoorden schreven we de 84ste minuut in een duel dat door scheidsrechter Louis Wagner uitmuntend werd geleid. Maar ja, nog zes minuten en wat blessuretijd... Daar kan DUNO 1 niet altijd tegenop. En ondanks het gezwoeg, de overtuiging en inzet bij DUNO ging het alsnog mis. Langs de lijn wreven DUNO'ers en RKAVV'ers eens goed in de ogen, want in een tijdsbestek van zes minuten stond het 3-5. Aan Sander Tomeij, de doelman van DUNO, lag het niet. Want na zijn sterke optreden afgelopen zaterdag stond hij nu opnieuw knap te keepen. Laten we het houden op een te prijzen versnelling van RKAVV die DUNO deed wankelen en capituleren.

Natuurlijk denk je op zulke momenten ook nog even terug aan een paar enorme kansen. Vooral Jordy Selder, die als aanvaller voortdurend gevaar stichtte, was zowel voor rust als na de 2-1 heel dichtbij. Zuur was het dat hij vrijstaand voor de RKAVV-doelman in de 78ste minuut miste, terwijl uit de counter de 2-2 volgde. Niettemin: alle lof voor de inspanningen van DUNO in deze wedstrijd, dat alles in zich had van een bekergevecht. Met dank zeker ook aan de arbiter, die beide ploegen lekker liet voetballen.

Volgend jaar nieuwe kansen in deze steeds meer aansprekende beker.