VERSLAG EN FOTO'S: Opnieuw flitsende start DUNO 1

15 september 2012 0:00

LYRA 1 - DUNO 1 0-1 (0-1), zaterdag 15 september 2012
FOTO's >>>
Je voelde het al de hele week: De DUNO-selectie komt steeds beter in z'n vel te zitten. Na de 4-0 zege op Kagia is het zelfvertrouwen bij DUNO 1 gegroeid en werd opgewekt de reis naar De Lier ingezet. Trainer Dick Boereboom signaleerde dat eerder deze week ook al: de groep groeit naar elkaar toe en wil voor elkaar werken. Dan kunnen er mooie dingen gebeuren.

Tegen LYRA kende DUNO opnieuw een flitsende start. Net als een week eerder (2-0 binnen vier minuten) lag de eerste treffer er vroeg in. Jedsel Markes (foto) was de bejubelde doelpuntenmaker. Dit schrijft leider Rob van Huijzen er over:

"In de altijd lastige uitwedstrijd tegen LYRA begon DUNO voortvarend. Al natwee minuten kreeg Jedsel Markes een uitstekende kansom te scoren. De bal ging echter net voorlangs de goal:
Twee minuten later was het wel raak, een mooie dieptepass van Erwin van der Harst werd goed op waarde geschat door dezelfde Jedsel Markes, die met een bekeken schuiver de keeper van LYRA het nakijken gaf.

In de twaalfde minuut kon LYRA terugkomen via een penalty na een ongelukkige handsbal van Stephan van der Kruk.
De bal werd, gelukkig voor DUNO, echter naast geschoten. Het restant van de eerste helft werddaarna gedomineerd door DUNO.

De tweede helft zouLYRA zoals verwacht druk zetten en werd het voor DUNO lastiger om eruit te komen. Dit resulteerde in twee uitstekende kansen van LYRA die Jean Pierre Rouffaer uit zijn doel ranselde. Vooral bij de laatste kans werd een zeker doelpunt voorkomen.

LYRA had daarna zijn kruit wel verschoten, probeerde het nog wel, maar DUNO kreeg het niet echt meer moeilijk en kon de wedstrijd uitspelen.
Een nuttige overwinning, met zeker in de eerste helft goed spel."

En zo kunnen we dus opgewekt de nieuwe week in.Zes punten op zak, vijf doelpunten voor en nul tegen, geen puntverlies (als enige in deze tweede klasse C) na die twee duels. En alleen Haaglandia pakte, in drie wedstrijden, een punt meer.

Komende zaterdag komt HVC'10 op bezoek. Vorig seizoen leidde een krankzinnig spannende wedstrijd wel tot een nederlaag. Eentje die heel duur puntverlies opleverde in wat later de titelstrijd bleek. DUNO legt een toenemend zelfvertrouwen aan de dag en zou tegen HVC'10 zeker wat goed moeten willen maken.