Jordan Rolvink is de held van DUNO en schiet eerste elftal naar nacompetitie promotie / degradatie

10 mei 2014 0:00

DUNO 1 heeft in een Alfred Hitchcock ontknoping de nacompetitie om behoud in de tweede klasse behaald. Wat zich op zaterdagmiddag 10 mei op de diverse velden afspeelde was een speelfilm waardig. Allereerst was er de ontknoping bij Valken'69-Naaldwijk, waar Naaldwijk met 0-2 voor kwam maar toch een 3-2 nederlaag leed: alweer haalde Valken'69 de score op een ongelooflijke manier naar zich toe. Vervolgens was daar DUNO-MVV'27, waarbij de Westlanders niets cadeau deden. DUNO zag een doelpunt na vijf minuten afgekeurd wegens buitenspel, drong na rust enorm aan en wist dat Naaldwijk iets eerder was uitgespeeld en dus had verloren. Een puntje was dus genoeg om de beoogde nacompetitie te halen, een afloop die voor de winterstop nauwelijks nog denkbaar was gelet op de enorme achterstand. Toch gaf DUNO het nog bijna uit handen, want MVV'27 scoorde in de 93ste minuut de 0-1. Daarna volgde zelfs de 0-2 die wegens buitenspel werd geannuleerd. In de 96ste minuut kende de prima leidende arbiter Fonseca DUNO wegens hand een strafschop toe. Na veel, heel veel blessureleed was het de koud in het veld staande Jordan Rolvink (foto) die deze zo belangrijke kans durfde te pakken. Hij schoot de 1-1 onberispelijk in en hielp Naaldwijk daarmee naar de derde klasse en DUNO aan de nacompetitie. Aanstaande zaterdag te beginnen met een thuisbeurt tegen DCV. We leven nog, en dat is al heel wat. Zeker na zo'n bloedstollende wedstrijd. Verslag volgt.