Hofstad wint van vestingstad: DUNO verslaat Hellevoetsluis met 3-2 in vriendschappelijke sfeer

9 augustus 2014 0:00

DUNO 1 heeft haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2014-2015 gewonnen in en tegen Hellevoetsluis. Met een 2-3 overwinning vertrok de voltallige selectie met de bus èn de wisselbokaal zaterdag 9 augustus weer naar Den Haag. Zo versloeg de hofstad Den Haag vestingstad Hellevoetsluis, aldus memoreerde voorzitter Edwin Boogaard namens de thuisploeg.

Daarbij moet worden aangetekend dat de voltallige selectie over twee wedstrijden verdeeld werd ingezet. In zowel de wedstrijd van formeel het 2e elftal (3-2 verlies) als de wedstrijd van formeel het 1e elftal kregen alle selectiespelers speeltijd.

Op die manier kregen trainers Jan Linkerhof, Stephan van der Kruk en Cor Schaap alle gelegenheid om te zien hoe de selectie de eerste twee trainingsweken had verwerkt.

Wisselbokaal
De vriendschappelijke wedstrijden tegen Hellevoetsluis kwamen voort uit wat nu al de historische beslissingswedstrijd van 25 mei 2013 genoemd kan worden.

Aan het eind van het seizoen 2012-2013 speelden Hellevoetsluis en DUNO om een promotie naar de 1e klasse. Na eerst de uitwedstrijd met 3-2 verloren te hebben won DUNO thuis in de laatste minuut van de blessuretijd alsnog met 3-2 en moest eerst een verlenging en hierna strafschoppen een winnaar brengen. Na een bloedstollend scoreverloop won DUNO na strafschoppen.

Beide wedstrijden werden op het scherp van de snede uitgevochten maar blonken ook uit in sportiviteit. Voor de besturen van beide verenigingen reden om vaker tegen elkaar te willen spelen om zo de vriendschappelijke ontstane band te blijven voeden.

Nu, bijna 15 maanden later, zijn zowel Hellevoetsluis als DUNO helaas een degradatie ervaring rijker en spelen beide verenigingen in respectievelijk de 3e klasse A en C.

De twee oefenwedstrijden werden onder prima omstandigheden gespeeld.

In de wedstrijd van het 2e scoorden Quincy de Vries en Jordan Rolvink. In de wedstrijd van het 1e scoorden voor DUNO Michail Lodder uit een scherpe voorzet van Jordan Rolvink. De 17-jarige Gino Kos scoorde zeer fraai uit een evenzo fraaie aanval en voorzet van Evert Steinvoort jr. De winnende treffer kwam 4 minuten voor tijd op naam van Jonathan Roeleveld die zich knap ontdeed van twee verdedigers om hierna de keeper te omspelen.

Voorzitter Edwin Boogaard overhandigde aanvoerder Nick Heikoop de wisselbokaal waarbij hij aangaf dat de ploeg uit de Hofstad vandaag verdiend had gewonnen van de ploeg uit de vestingstad maar dat Hellevoetsluit de wisselbeker volgend jaar 8 augustus (de tweede zaterdag in augustus is nu al vaste speeldag) graag weer wil komen ophalen.

Na afloop toonde Hellevoetsluis zich een uitstekend gastheer door ook voor de inwendige mens te zorgen.