Geïnspireerd DUNO verslaat derdeklasser DES met 3-0 en groeit toe naar competitievorm

23 augustus 2014 0:00

DUNO 1 (in het wit spelend, zie foto) heeft het oefenduel tegen derdeklasser DES uit Nijverdal zaterdag 23 augustus met 3-0 gewonnen. Na een 0-0 ruststand scoorden Quincy de Vries (2) en Gino Rog. DUNO speelde, ondanks het zwoegen tijdens de trainingen, een energieke wedstrijd. Trainer Jan Linkerhof gebruikte, gesteund door assistent Stephan van der Kruk en tweede elftal trainer Stuart Bergen, alle spelers die beschikbaar waren tijdens dit trainingsweekeinde. Dat leidde voor de doelwisseling tot een aantal kansen voor DUNO dat onbenut bleef. Na twintig minuten in de tweede helft ging het ineens heel snel. Aanwinst Quincy de Vries scoorde tweemaal achter elkaar, waarna Gino Kos de bal als een kanonskogel achter de DES-doelman deed inslaan. Zie hieronder voor meer nieuws over de wedstrijd en foto's.

DUNO werd aangenaam verrast door het bezoek van de familie Huisman, die nabij op vakantie was. Jeugdspeler en ouders waren langs de kant van de partij, evenals voorzitter Henri van Doorn en de bestuursleden Koos Baptiste en Alphons Pije, alsmede administrateur Jan Taal. Mooi zulke fans die de moeite namen de afstand te overbruggen of de vakantie even te onderbreken om "hun cluppie" te zien spelen.

Het duel tegen DES gold als voorbereiding op het bekerduel dat DUNO dinsdag bij Oranjeplein / De Postduiven speelt. Komende zaterdag is dan KSD / Marine de volgende beker opponent op Haagsche Dynamiek, waarna op 6 september de competitie begint met een duel bij Quick Steps. Je kunt vaststellen dat DUNO naar de competitievorm groeit.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de plotseling overleden Piet Voeten, vaste supporter en vader van selectiespeler Robin.

Hieronder ook de doelpuntenmakers Quincy de Vries en Gino Kos en daaronder sfeerfoto's van de zaterdag tijdens de driedaagse in Epe. Helemaal onderaan de familie Huisman die de vakantie onderbrak om te supporteren.