Foto's en verslag: DUNO 1 mist verdiend punt

1 maart 2014 0:00

DUNO 1 - Valken'68 1 2-3 (0-2), zaterdag 1 maart 2014

Foto's van dit duel gemaakt door Daan de Ligt >>>.

De met 2-3 verloren wedstrijd tegen Valken'68 kende twee gezichten. Voor rust was DUNO kansloos tegen een gedegen en sterk Valken' 68. De 0-2 ruststand was dan ook een juiste afspiegeling van een tot dan toe eenzijdige wedstrijd. Na rust toonde DUNO aan dat het over voldoende kwaliteiten beschikt om in de 2e klasse te kunnen acteren. In die tweede helft was DUNO oppermachtig en kwam het net tekort om een achteraf gezien verdiend gelijkspel te behalen. Steeds ‘net-niet' hoort blijkbaar bij een ploeg in de onderste regionen. Juist op het moment dat de gelijkmaker werd verwacht viel de goal aan de andere kant en werd de wedstrijd verloren.

DUNO moet realistisch zijn en de balans opmaken en zich eerst volledig richten op plaatsen 9 en 10. Alles wat daarbovenop komt is meegenomen.

Persoonlijke fouten waren ook ditmaal weer de oorzaak van een vroege achterstand. In de 1e minuut al werden in verdedigend opzicht twee fouten achter elkaar gemaakt (verkeerde opstelling en onvoldoende rugdekking) en was het voor spits Sven Boonstoppel eenvoudig om invaller-doelman Graeme de Jong (Mauro Bos was een weekend verhinderd) te passeren: 0-1.

Het duurde dan ook even totdat deze fikse tegenvaller was verwerkt. DUNO speelde met een prima wedstrijdmentaliteit, daar lag het niet aan. DUNO speelde echter ook fantasieloos, kwam net steeds tekort bij het felle en korte combinatiespel van Valken. In de 17e minuut was het weer een persoonlijke fout die de inleiding vormde voor de 0-2. Ditmaal werd erg ongelukkig maar ook onnodig balverlies geleden en kreeg Rens van Klaveren alle gelegenheid om de bal binnen te schieten.

Bij de foto: Koen Zonneveld geconcentreerd aan het werk

DUNOValken2014

Een zielloos ogend DUNO vocht voor wat het waard was maar toonde zich in alle opzichten krachteloos en ook een beetje moedeloos. Te veel spelers haalden hun eigenlijke niveau niet en waren niet bij machte om zelfstandig het tij te doen keren.

Kenmerkend was dat Valken-doelman Erwin van der Nagel in 45 minuten geen enkel schot op doel te verwerken kreeg.
Dat het ook anders kon werd in de 2e helft wel duidelijk.

Met invaller Darryl Schaap voor Michail Toet en met enkele tactische aanpassingen, Lesley Dijksman ging meer naar voren spelen, werd Valken vanaf het begin af aan onder druk gezet en speelde DUNO dreigend en werd het daarbij ook soms gevaarlijk.

In de 51e minuut werd Elyseo van de Graaf op de linkerflank prima aangespeeld en greep Elyseo deze kans met beide handen aan. Met snelheid en precisie omspeelde hij zijn tegenstander, twijfelde nog even of hij een voorzet zou geven of zelf door zou gaan en koos voor het laatste. Met een prachtige goal bracht hij de 1-2 op het scorebord.

Bij de foto: Nick Heikoop en Richard Schaaphok (rechts) pogen Valken'68 in toom te houden.

DUNOValken2014b

Deze snelle aansluitingstreffer gaf DUNO zichtbaar zelfvertrouwen. DUNO durfde weer te voetballen, passes kwamen aan, de zogenaamde "2e ballen" werden veroverd en combinaties werden gedurfd aangegaan. Er volgde zo een aantrekkelijk duel dat zich in een hoog tempo afspeelde.
In de 8e, 10e, 14e en 16e minuut kreeg DUNO mogelijkheden maar bleef een doelpunt uit.

Hierbij moet worden aangetekend dat Valken' 68 verdedigend goed speelde maar aanvallend nauwelijks meer iets had in te brengen.

In de 24 e minuut was Darryl Schaap dicht bij de gelijkmaker maar zijn vliegend schot ging net over de lat. Michael Lodder had pech dat in diezelfde minuut tot 2x aan toe zijn inzetten door de keeper en een verdediger op de lijn werden geblokkeerd.

DUNO kreeg steeds beter grip op het spel en drukte Valken naar achteren. Met Jordi Selder voor Elyseo en Wesley Swikker voor Lesley Dijksman probeerde trainer Dick Boereboom de gelijkmaker te forceren.

Bij de foto: Richard Schaaphok blijft fier overeind.

DUNOValken2014c

De enige gevaarlijke aanval van Valken in die 2e helft was echter ook direct succesvol. In de 86e minuut werd invaller Lars van Bommel vanaf rechts scherp aangespeeld en kon hij Graeme de Jong van dichtbij passeren; 1-3.

DUNO kwam tijd tekort om alsnog langszij te komen.

Hoewel Jonathan Roeleveld nog knap raak schoot uit een voorzet van Darryl Schaap was de tijd tekort om alsnog een punt over te houden. Dat ene punt was achteraf gezien wel terecht en verdiend geweest.

De komende reeks wedstrijden tegen mede-degradatiekandidaten DSVP, Naaldwijk en Vitesse Delft moeten uitwijzen of een langer verblijf in de 2e klasse C gerechtvaardigd is.

En we blijven daar in geloven, we geven niet op!