VERSLAG: DUNO 1 ziet door nederlaag tegen Be Fair (1-3) inhaalrace onderbroken

5 april 2014 0:00

DUNO 1 - Be Fair 1-3 (0-1), zaterdag 5 april 2014

De belangen vooraf waren groot. Voor behoud van het spelen in de 2e klasse moest DUNO winnen van Be Fair. Dat gebeurde niet, DUNO verloor volkomen verdiend met 1-3 en heeft nog vier wedstrijden om het gat van vijf punten met Naaldwijk te dichten. Niets is onmogelijk maar, realisme, lastig is het wel.

Ricardo van Calsteren

Lichtpuntje vandaag was dat de jeugd nadrukkelijk aan de poort klopte. Trainer Dick Boereboom had drie jeugdspelers uit de A1 naast zich op de bank, Ricardo van Calsteren, Kai Boode en Joeri van Leeuwen. Ricardo kreeg in de tweede helft de kans om zich te presenteren en maakte daar dankbaar gebruik van.

De 18-jarige A-speler en aanvaller leek geen enkele last te hebben van druk (zijn trotse moeder Bianca bevestigde dit en liet weten dat haar zoon vannacht prima had geslapen en geen zenuwen had gekend) en speelde frank en vrij een goede invalbeurt. Ricardo speelde onbevangen, scherp en was met zijn snelheid een lastig te bespelen tegenstander. In de 66e minuut scoorde hij zelfs de verdiende tegentreffer.

Vlak voor tijd had hij zelfs de 2-3 op zijn schoen maar nadat hij keeper Richard Bitter was gepasseerd kon een verdediger net op tijd redding brengen. Prima debuut dus van de jeugdspeler die ook een beetje gezonde Haagse bluf met zich meebrengt. Ondanks de zure nederlaag was hij vandaag een lichtpuntje.

Oplossen

Vooraf had trainer Dick Boereboom nogal wat personele problemen op te lossen. Geblesseerd en/of geschorst waren afwezig: Michail Toet, Mauro Bos, Remco van Weeren, Michael Lodder, Norvin Mercera, Daryll Schaap, Lesley Dijksman en de nog altijd geblesseerde Jordan Rolvink.

Deze forse lijst met afwezigen is voor een ploeg in degradatienood natuurlijk altijd lastig.

Desondanks stond er een weer een representatief team in het veld. Doelman Jean-Pierre Rouffaer, Graeme de Jong, Nick Heikoop, Elyseo van de Graaf, Koen Zonneveld, Richard Schaaphok, Jordy Selder, Jonathan Roeleveld, Jeffrey van Putt, Jedsel Markes en, na enkele maanden blessureleed maakte ook Kevin Hess gelukkig weer deel uit van het basisteam.

Dit team had aan Be Fair vandaag een lastige tegenstander. Nee, Be Fair was voor dit DUNO vandaag gewoon een maatje te groot. DUNO zelf speelde een zeer matige wedstrijd waarin het op cruciale momenten liet afweten. DUNO kan wedstrijden winnen als het met alles en iedereen 150% inzet toont, als het vanaf het begin laat zien dat winnen het enige doel is, als het vanaf her begin een ‘over-mijn-lijk-mentaliteit toont. Tegenstanders als Vitesse Delft en SVC'08 hebben dat mogen ervaren. Een dergelijke instelling is blijkbaar niet wekelijks op te brengen.

Liet DUNO het er dan maar bij zitten vandaag, valt het de spelers te verwijten?

befair1

Extra's

Nee, de spelers gingen met een goede mentaliteit het veld in maar waren niet in staat dat extra's te brengen wat wel nodig is om wedstrijden te winnen. Dat is voor vandaag een simpele maar realistische verklaring.

In de eerste helft kreeg DUNO vijf zeer behoorlijke doelkansen tegen Be Fair slechts twee. Feit is dat Be Fair met 0-1 de rust inging en in de 4e minuut al de binnenkant van de paal raakte. DUNO kwam bij de doelpogingen net steeds tekort.

Be Fair kwam in de 23 minuut aan de leiding door twee opeenvolgende persoonlijke fouten. De snelle Mohammed el Azzouti kreeg zo wel heel veel ruimte om de 0-1 aan te kunnen tekenen. Be Fair, we moeten dat gewoon eerlijk constateren, had een veldoverwicht, speelde meer verzorgd voetbal en was rustiger in de opbouw. Het kwaliteitsverschil, en dat is geen schande, was duidelijk zichtbaar.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld. In de 9e minuut kon Be Fair via invaller Stefan van Noort uitlopen naar 0-2. Hieraan was vooraf weliswaar duidelijk sprake van buitenspel maar het is te makkelijk om dit als excuus op te voeren.

Richard Schaaphok, vandaag de beste DUNO-speler, had één minuut later pech toen zijn harde schot op de paal uiteen spatte.
In de 61e minuut leek de wedstrijd beslist toen Ahmed el Azzouti (het jongere broertje van…) knap 0-3 binnenschoot.

befair2

Invallers

Met invallers Jop Imhann en de eerder genoemde Ricardo van Calsteren probeerde DUNO tot het eind om alsnog een aansprekend resultaat te behalen. Be Fair had de wedstrijd onder controle en gaf nauwelijks meer kansen weg anders dan dat het moest toezien hoe Ricardo het hen nog lastig maakte.

Scheidsrechter Ed Pieterman floot een prima wedstrijd en hield gedurende 90 minuten alle kaarten op zak.

Nog 4 wedstrijden te gaan: clubicoon Bertus van der Zijden merkte zoals altijd vrolijk op dat dit 12 punten zouden kunnen betekenen.

Ondergetekende zou direct tekenen voor 75% van die 12 punten.

Volgende week bij Monster op visite. Heel veel succes gewenst.