VERSLAG: DSVP 1 - DUNO 1: 0-0, tja tjonge jonge…… (maar optimisme is een morele plicht, dus...)

8 maart 2014 0:00

DSVP 1 - DUNO 1 0-0, zaterdag 8 maart 2014

Laten we direct met de hoofdpunten van de wedstrijd van vanmiddag beginnen.
Bij een 0-0 gelijke stand - waarbij DUNO vanaf de 76e minuut met 10 man (tweemaal geel Koen Zonneveld) verder moest spelen - kreeg DUNO twee minuten voor tijd op enkele meters vanaf de zestienmeterlijn een vrije trap.

Michail Toet stuurde de bal met precisie naar de rechterbovenhoek maar zag doelman Jaymie Kraaijenbrink fraai redden. Een minuut later had DUNO alsnog de overwinning naar Den Haag kunnen meenemen. In die allerlaatste minuut kon invaller Norvin Mercera zijn tegenstander van zich afschudden en schoot hij laag en hard in. Ook nu weer stond doelman Kraaijenbrink een DUNO-zege in de weg. Enkele ogenblikken later floot de goed leidende scheidsrechter de Graaf voor het laatst en moest DUNO constateren dat het aan een zeer slechte wedstrijd weliswaar een puntje had overgehouden maar er ook twee had ingeleverd.

Met slechts 1 punt kon DUNO dan ook niet tevreden zijn, daarvoor zijn de punten in deze fase gewoonweg veel te hard nodig.

Tja, wat moet ondergetekende over de wedstrijd schrijven? Veel is er namelijk niet te melden.

Het was slecht, bij fasen zelfs zeer slecht. Ik moet helaas constateren dat beide ploegen er weliswaar alles aan deden om er een echte wedstrijd van te maken (aan de inzet en instelling lag het niet) maar het voetbal eigenlijk niet om aan te zien was. Het was echt slecht.

Veel, te veel ging mis. Er was te weinig of onduidelijke coaching, slechte uitvoering van spelsituaties waarop wel was getraind, technische tekortkomingen, weinig oog en winst bij 2e ballen maar ook vooral voetbal waar geen gedachte achter leek te zitten. Het resultaat was een rommelige wedstrijd waarin beide ploegen lieten zien dat zij niet voor niets in een ernstige gevarenzone zitten. Geen onwil maar vandaag kon DUNO gewoonweg niet beter.

Kenmerkend was dat doelman Kraaijenbrink pas in de 70e minuut echt werd getest. Een fraaie kopbal van Jonathan Roeleveld tikte de doelman even fraai over de lat. Tot die tijd had de doelman niets te doen gehad.

Aan de andere kant kon Mauro Bos zijn tenue ook vrijwel schoon inpakken. Pas in de 54e en 57e minuut was DSVP voor het eerst in de wedstrijd gevaarlijk toen het 2x een vrije trap mocht nemen op een voor DUNO gevaarlijke plek. Ook DSVP was dus niet in goeden doen en verknoeide de twee goede mogelijkheden.

Meestal valt er meer over een wedstrijd te vertellen en te schrijven, vandaag echter niet.

Was het dan echt allemaal niets vandaag? Is er echt niets positiefs te melden?

Natuurlijk wel. Waar DUNO al vaker dit seizoen dergelijke wedstrijden ook nog verloor bleef een nederlaag nu uit. Natuurlijk, 1 punt is in deze situatie te weinig maar dat ene puntje geeft meer hoop op alsnog een goed resultaat dan wanneer was verloren.

Komende twee wedstrijden zijn wederom cruciaal; concurrenten in de degradatiestrijd Vitesse Delft en Naaldwijk.

Er is een spreekwoord dat in de regel met name voor bestuurders en managers zou gelden: "optimisme is een morele plicht". Laten we afspreken dat de inhoud van dit spreekwoord door de spelers en de technische staf de komende weken én wordt gedeeld én in daden en resultaten kan worden omgezet. Eindigen we toch nog met een positief realistische blik naar volgende week.