Start competitie voor DUNO 1 begint zonnig

4 september 2010 0:00

DSVP 1 - DUNO 1 0-3 (0-1), 4 september 2010
Er was toch wel wat spanning van de gezichten af te lezen, voorafgaande aan de uitwedstrijd tegen DSVP. Natuurlijk, in de voorbereiding hadden de mannen van Manuel Vissers laten zien dat ze konden voetballen, maar goede wedstrijden waren ook afgewisseld met mindere. Aan de omstandigheden lag het vandaag niet. Een mooie grasmat en heerlijk voetbalweer.
Beide elftallen starten aarzelend. DUNO de combinatie zoekend en DSVP wat vaker de lange bal hanterend. Precies zo'n lange bal zorgde al in de 5e minuut voor de eerste kans van de wedstrijd. De spits van DSVP liet zijn hielen zien en kwam alleen voor keeper Sander. Gelukkig voor alles wat DUNO was bracht Sander op een heel knappe manier met de benen redding.
Na de wedstrijd zou veel nagepraat worden over dit moment. Wat als DSVP wel gescoord zou hebben? Hoewel veel mensen dachten dat het dan een andere wedstrijd zou worden is uw verslaggever van mening dat DSVP hiervoor toch te weinig bracht. Al in de 7e minuut zetteDUNO daar de eerste succesvolle actie tegenover. Een goed voorbeeld hoe je met "een keer raken" een verdediging kan stukspelen. Marc Boshof kaatste op Evert vd Laan en Evert kaatste op Ferhad Isik die van links kwam aanstormen. Ferhad faalde niet en schoof de bal hard in de touwen.
DSVP bleef met de lange bal de spitsen zoeken maar de DUNO verdediging stond goed. Omdat DSVP slechts met twee spitsen speelde met veel mensen achterin kon DUNO steeds combinerend de opbouw zoeken. Hierbij liep veel over rechts (Nick Heikoop) omdat DSVP deze kant open liet. Tot en met het middenveld liep deze opbouw zeer redelijk. De voorste lijn werd minder gemakkelijk gevonden. Toch werden er in de eerste helft nog een paar halve en hele kansen gecreëerd. Na opnieuw een opbouw via Nick kon Mark Boshof doorlopen op de keeper. Zijn lob had net te weinig hoogte om de keeper te verschalken.
Ook Rico Westdorp was nog kansrijk met een schot waar de keeper nog net een handje tegen kon krijgen. Hoewel DSVP minder sterk was dan DUNO waren zij niet volstrekt kansloos. De fysiek sterke (maar sportieve) regenstander was vooral gevaarlijk in de dreiging en zorgde er vooral voor dat de achterste lijn van DUNO alert moet blijven.
Na rust kwam DUNO uitstekend uit de kleedkamer. DSVP werd snel vastgezet. Na een hoekschop volgde een fraaie actie van Mark Boshoff die zijn inzet net voorlangs zag gaan. Kort daarop volgde een mooie voorzet van Isik die net over iedereen heen vloog. Na deze actie volgde een opvallend mindere periode van DUNO. DSVP kwam wat beter in de wedstrijd en zette aan. Het werd een rommelige periode. DSVP, hoewel beter in de wedstrijd, kwam niet verder dan een schoot voorlangs. Opgemerkt moet worden dat Stephan van der Kruk een heel goede wedstrijd speelde en DUNO, in dat mindere kwartier, de weg naar voren wees met een foutloos optreden. De andere speler die een erg sterke wedstrijd speelde was de doelpuntenmaker van de 0-2. In de 33e minuut van de tweede helft nam Mark Boshoff een hoekschop. Deze was niet best en werd afgeslagen. Gelukkig gebeurde dat ook niet best. De bal werd opnieuw ingebracht en Mark, inmiddels in de zestien, omspeelde twee man en kwam vrij voor de keeper. Heel koel wachtte hij dat de keeper viel en schoof de bal in het doel.
Het beste was er toen bij DSVP wel vanaf. Rico Luijando, in de tweede helft ingebracht voor Marcus Post, kon na een voorzet van (opnieuw) Mark Boshof een heuse "Nistelrooijtje" aantekenen, 0-3. De hard werkende Evert had in de slotfase van deze sportieve wedstrijd zelfs nog de 0-4 op zijn schoen maar moest helaas teveel uitwijken naar een te moeilijke hoek. Een uitstekend begin van de competitie en volstrekt verdiend.