FOTO'S EN VERSLAG: DUNO 1 pakt de (winnende) draad weer op tegen Duindorp

4 april 2015 0:00

Duindorp 1 - DUNO 1 0-2 (0-0), zaterdag 4 april 2015
FOTO'S VAN DIT DUEL GEMAAKT DOOR DAAN DE LIGT
Nadat vorige week onverwacht verloren werd van Honselersdijk en daarmee een indrukwekkende serie van vijf opeenvolgende winnende wedstrijden abrupt werd doorbroken, had trainer Jan Linkerhof bij zijn ploeg vooraf nog eens de nadruk gelegd op wat er dit seizoen allemaal nog valt te winnen. DUNO heeft een zeer goede mogelijkheid om een (vervangende) periodetitel te winnen, daarnaast speelt het aanstaande maandag de halve KNVB - finalewedstrijd tegen FC Maense en speelt het ook nog eens tegen VUC voor de Haaglandenvoetbalbokaal.

In de wetenschap dat het niet zo heel vaak voorkomt om op drie fronten succesvol te kunnen zijn moet er de komende periode zuinig, met beleid en verstand en met gedoseerde passie worden gespeeld. Dat laatste gebeurde vanmiddag tegen degradatiekandidaat Duindorp.

Op papier een redelijk eenvoudige opgave maar in de praktijk allerminst. Bij Duindorp kan het wel eens spoken en kunnen er tegen hoger geplaatste teams onvermoede krachten loskomen. DUNO was dus op alles voorbereid. Na afloop kon tevreden worden geconstateerd dat er tegen een fysiek hard maar zeker portief spelend Duindorp zuinig maar gedreven was gespeeld, er geen onnodige gele kaarten en blessures waren opgelopen en dat vooral drie winstpunten aan het totaal konden worden toegevoegd. Al met al een uitstekend resultaat waar morgen tevreden op kan worden teruggekeken.

Erwin van der Harst legt aan

duindorpb

Dat is een korte periode met het besef dat maandag aan het eind van de middag de belangrijke bekerwedstrijd tegen Maense volgt. Man van de wedstrijd zou Quincy de Vries moeten zijn, hij scoorde immers de beide doelpunten. Zonder de prestatie van Quincy te bagatelliseren zouden we het team tekort te doen door hem 'man van de wedstrijd' te benoemen. Juist is een dergelijke winst in deze voor DUNO cruciale periode een prestatie van het team.

Alle opties voor succes open

Dat team presteerde met de 0-2 winst dus optimaal en hield daarmee alle opties voor succes nog open. Het was bijna gelukt om in de eerste de beste minuut de leiding te nemen. Quincy de Vries pikte een foutieve terugspeelbal (er zouden er nog meerdere en kolderieke volgen deze wedstrijd) handig op en lobde over de doelman maar helaas ook net naast het doel. DUNO speelde met de wind in de rug en had al snel een veldoverwicht zonder echte doelkansen te krijgen. Duindorp verdedigde met veel man achter de bal en dat was gezien de stand op de ranglijst ook wel begrijpelijk.

Slechts af en toe werd met een opportunistische bal naar voren het doel van Jeffrey van Vliet gezocht. In de 25e minuut kreeg Duindorp een grote kans om de score te openen maar trad Jeffrey bekwaam op. Ook in de rebound bleef hij de situatie meester. In diezelfde minuut trof Paul Droppert in de omschakeling de zijkant van de kruising boven de kansloze doelman. DUNO speelde een wat plichtmatige eerste helft en nam daarbij het risico dat een ongelukkige bal ook wel eens een achterstand zou kunnen betekenen. DUNO miste het venijn dat nodig is om een dergelijke wedstrijd op een zuinige en efficiënte manier te winnen.

Graag op zak

Met een 0-0 stand gingen beide ploegen de rust in. Direct na rust werd zichtbaar dat DUNO de drie punten graag op zak wilde hebben. Het was weer Quincy de Vries die in de 47ste minuut een fraaie aanval, opgezet door Jonathan Roeleveld en Nick Heikoop beheerst afrondde; 0-1. Deze voorsprong gaf DUNO rust. Duindorp ging door deze achterstand alleen maar slordiger spelen waarmee het DUNO ook ruimte gaf.

DUNO viert de 1-0 van Quincy de Vries

duindorpdoelpuntduno

In de 50ste minuut strafte Quincy een knullige fout in de verdediging van Duindorp snoeihard en resoluut af; 0-2. Hiermee zat DUNO op rozen. In het verloop van de tweede helft veranderde er aan het spelbeeld niet veel meer. DUNO speelde de wedstrijd zeer vakkundig uit, en kwam zelf nauwelijks meer in gevaar. Verdedigend werd een goede wedstrijd gespeeld terwijl het technische niveau omhoog werd geschroefd. Opvallend was dat er op het slechte en hobbelige veld steeds weer goed werd geprobeerd te combineren. Uiteindelijk leverde dat ook de dikverdiende zege op.

Invallers Collin Schaap (voor de geblesseerde Evert Steinvoort jr.) en Joeri van Leeuwen (voor Danny van der Zwan) speelden een prima wedstrijd en lieten zien dat trainers Jan Linkerhof en Stephan van der Kruk voldoende spelersmateriaal hebben in de komende druk bezette weken. Ook invaller Erwin van der Harst (voor de enige rust gegunde Paul Droppert) liet zien dat er altijd een beroep op hem gedaan kan worden.