VERSLAG: Invalbeurt na vijf maanden van Jordan Rolvink is beslissend en geeft DUNO hoop en vertrouwen

10 mei 2014 0:00

DUNO - MVV'27 1-1 (0-0)

In de 95e minuut van de extra tijd benutte Jordan Rolvink zaterdag 10 mei 2014 een beslissende strafschop door de bal laag en hard in de hoek achter doelman Glenn Mosterd te schieten. Direct hierna rende de dit seizoen door blessures zo geplaagde spitsspeler naar trainer Dick Boereboom en sprong hij zijn trainer in de armen.
Samen werd heel kort een heel intensief feestmoment gevierd. Want met deze gelijkmaker zou een beslissingswedstrijd tegen Naaldwijk worden voorkomen. Eén minuut later floot scheidsrechter Fonseca voor de laatste maal en kon DUNO opgelucht naar de kleedkamers met het besef dat het ternauwernood aan een beslissingswedstrijd was ontsnapt.

Die slotfase van DUNO - MVV was er een om achteraf, met de benen op tafel en een goed glas wijn, nog eens om over na te denken. Ook een slotfase waar je achteraf zowel over kunt huiveren en kunt nagenieten.

Op een rijtje kort de wapenfeiten:

- in de 87e minuut scoort de altijd gevaarlijk opkomende laatste man Roel Nooteboom met een snoeiharde kopbal de 0-1. Tot dan heeft MVV nauwelijks kansen gehad en zou een gelijkspel voor DUNO voldoende zijn geweest om de promotie/degradatiereeks te halen. Nooteboom bewijst daarmee weer eens hoe belangrijk hij voor MVV is;
- Trainer Dick Boereboom ziet het onheil over de ploeg heenkomen en brengt direct Jordan Rolvink in. Jordan heeft vanwege ernstige blessures dan ruim 5 maanden geen minuut meer in het eerste elftal gespeeld;
- MVV scoort in de 90e minuut de 0-2 maar deze treffer wordt terecht wegens buitenspel afgekeurd;
- Jordan Rolvink schiet de bal vanaf de zijkant van het doel hard en te gehaast over in plaats van de tijd te nemen om een vrijstaande speler aan te spelen;
- Jedsel Markes stoomt in de 93e minuut op doelman Mostert af maar schiet te gehaast naast waar hij alle tijd had gehad om de keeper te omspelen. Dit was de kans geweest om alsnog gelijk te komen;
- In de 94e minuut wordt wanhopig de aanval gezocht, kapt Elyseo van de Graaf zijn tegenstander uit waarbij de bal de hand raakt van de MVV verdediger. Scheidsrechter Fonseca staat er bovenop en fluit resoluut voor een strafschop;
- Jordan Rolvink eist direct de bal op en is ervan overtuigd dat hij deze kans niet voorbij laat gaan. Nadat de bal enkele malen door de hevige wind niet stil kan blijven liggen, de spanning hierdoor toeneemt, legt Jordan de bal nog eens goed op de stip en schiet resoluut en bekwaam binnen: 1-1.

Met de wetenschap dat concurrent Naaldwijk ondanks een 0-2 voorsprong nipt met 3-2 bij kampioen Valken'68 had verloren kon DUNO alsnog opgelucht de kleedkamers opzoeken. De doelstelling van enkele weken geleden, het behalen van de promotie/degradatiewedstrijden, was voor de poorten van de hel weggesleept.

De heenwedstrijd tegen tegenstander MVV was op 14 december, de laatste wedstrijd voor de winterstop, ook al beslissend geweest. Op dat moment stond DUNO met slechts 5 punten alleen en eenzaam onderaan de ranglijst en had het 0-0 gelijke spel achteraf gezien de ommekeer ingezet. Om die reden wil DUNO volgend seizoen graag weer uitkomen tegen MVV, in de 2e klasse wel te verstaan.

Het behalen van de promotie/degradatiewedstrijden is in deze situatie een knappe prestatie te noemen.

DUNO speelde een erg wisselvallig seizoen. Het was vaker net niet voldoende of soms zelfs ver onder de maat. In te weinig wedstrijden liet DUNO zien dat het wel degelijk goed gegroepeerd en gedisciplineerd kan voetballen. Zoals afgelopen weken: knappe winst bij Monster, volkomen onnodig verlies tegen Lyra, weer een knappe zege bij TAVV en vandaag tegen MVV was het weer zeer, zeeeeer matig.

MVV speelde frank en vrij en verzorgd voetbal. MVV kreeg in de gehele wedstrijd tot die 87e minuut slechts een enkele kans. Mark Akkerman schoot de bal na goed voorbereidend werk van Milano Naarden - gelukkig voor DUNO - naast.

DUNO speelde onrustig, slordig en soms zenuwachtig. Verdedigend werden er individuele foutjes en slippertjes gemaakt die echter zonder gevolgen bleven. Het middenveld kon weinig grip op de tegenstander krijgen en hierdoor bleef de aanval verstokt van goed aanspeelbare ballen. Slechts Norvin Mercera was af en toe gevaarlijk en had tot 2x toe een kans om DUNO op voorsprong te zetten.

In de tweede helft was Jonathan Roeleveld dichtbij de openingstreffer maar zijn hard ingeschoten bal werd nipt van de doellijn gehaald.

Lesley Dijksman verving Norvin Mercera en hiermee hoopte trainer Dick Boereboom op wat meer aanvallende impulsen.

Die wissel pakte goed uit. DUNO werd wat sterker en zette MVV meer vast zonder dat het zelf goede kansen wist te krijgen. MVV daarentegen kon ook nauwelijks gevaar stichten waarmee de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel leek te eindigen.

Tot die 87e minuut………

Grote verliezer was vandaag tegenstander Naaldwijk. Zij zullen na afloop van hun verloren duel tegen Valken hoop hebben geput uit die onverwachte en late 0-1 voorsprong van MVV.
Grote winnaar vandaag waren de providers. De telecombedrijven zullen goede zaken hebben gedaan vanwege het drukke telefoonverkeer tussen alle beslissende wedstrijden.

DUNO leeft nog, DUNO heeft de doelstelling behaald en kan zich opmaken voor een allesbeslissende na-competitie.

Het doel voor behoud van de 2e klasse is klip en klaar en ligt helemaal open. Het is aan de spelers en technische staf om hierin de komende weken met elkaar gericht aan te werken.

Met een fitte selectie en geen geblesseerde spelers moet het mogelijk zijn om dat resultaat, behoud van de 2e klasse, te behalen. Heel DUNO leeft hierin mee en wenst hen daarbij alle succes toe!!!

Ondergetekende, en velen met hem, hoopt echter op een beetje minder wisselvalligheid, dat hebben we dit seizoen nu wel genoeg gezien.