DUNO 1 wint na bliksemstart met 3-1 van SVC'08

7 mei 2011 0:00

DUNO - SVC' 08: 3-1, 7 mei 2011
Op een zonnig Haagsche Dynamiek won DUNO na een bliksemstart van SVC'08. Na nog geen 5 minuten stond er al een 2-0 stand op het scorebord. Een bij DUNO welbekende sponsor (Fred Trouwborst) was nog even een bakje koffie en een plan cake aan het halen en hoorde bij terugkomst op het terras tot zijn verbazing dat het inmiddels 2-0 stond. Met een uiteindelijke 3-1 zege staat DUNO met nog 1 wedstrijd te spelen, zaterdag tegen Lyra, op een gedeelde 5e plaats, een plek boven de vooraf gestelde doelstelling.
De zeer fraaie weersomstandigheden en de stand op de ranglijst, beide ploegen hadden feitelijk niets meer te winnen en of te verliezen, waren zeker van invloed op de wedstrijd. Het warme weer maakte het zeer moeilijk om in een hoog tempo te voetballen. Beide ploegen echter streden ondanks de hoge temperaturen om de winst en dat is een compliment waard.
Nadat het 2e elftal met een duidelijke 3-0 overwinning s'Gravenzande opzij had gezet, een felicitatie hiervoor is op zijn plaats, trad DUNO aan tegen ‘buurman' SVC'08. Gezien de vanouds sterke band tussen beide verenigingen, in beide verenigingen speelden ‘echte Scheveningers', spelen er over en weer altijd wel wat vriendschappelijke sentimenten. Dat hoort en is ook het mooie van de voetbalsport. SVC'08 is inmiddels 3 jaar gefuseerd en er mag gesteld worden dat deze fusie ook echt geslaagd is. Beide voormalige verenigingen (SV'35 en JAC) zijn geïntegreerd, er staat een prachtig nieuw complex, het ledenaantal groeit inmiddels naar ruim 800, er zijn 16 seniorenteams en mogelijk volgt nog een promotie naar de 1e klasse. Kortom, SVC kan de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.
Terug naar de wedstrijd. De sportieve wedstrijd leek na 5 minuten eigenlijk al beslist. In de 3e minuut was het Erwin van der Harst die getreuzel in de SVC-verdediging na twee pogingen definitief afstrafte; 1-0. Binnen de minuut stond het 2-0. Nu was het Jordi Selder die een ingooi fraai verlengde door de bal direct en hard in de korte hoek te schieten. Nadien gaf DUNO waarschijnlijk onbewust gas terug en verbleekte de wedstrijd al gauw. In de 31e minuut scoorde SVC'08 na aarzelend ingrijpen in de DUNO-defensie. Dit was eigenlijk een van de weinige foutjes van de verdediging. SVC'08 heeft nauwelijks scoringskansen gehad waardoor Björn van Nierop een rustige middag beleefde. Vlak na rust was het Rico Westdorp die op zeer fraaie wijze de 3-1 scoorde en hiermee de wedstrijd definitief besliste. Ondanks dat Rico vier verdedigers voor zich wist, ontdeed hij zich op behendige en fraaie wijze van twee verdedigers en schoot toen hard op doel. Fraai verdween de bal achter Lennaert Steenbergen van SVC'08. DUNO had de score nog verder kunnen uitbouwen maar de voorzetten waren soms net niet nauwkeurig genoeg. De toch gelukkig weer spoedig herstelde Aimen en Marcus vervingen Erwin van der Harst en Jacky Donck. Aan de 3-1 stand veranderde niets meer.
Aanstaande dinsdag thuis op de Haagsche Dynamiek de Haaglanden-bekerwedstrijd tegen RKAVV. Hierna de afsluitende competitiewedstrijd in De Lier tegen Lyra.
Nog twee aansprekende tegenstanders en dus leuke wedstrijden om het seizoen goed af te sluiten.