VERSLAG: DUNO 1 doet zichzelf te kort tegen DSVP en laat punten liggen

9 oktober 2011 0:00

DUNO 1 - DSVP 1 1-1 (0-0), zaterdag 8 oktober 2011 DUNO 1 heeft zichzelf in de thuiswedstrijd tegen DSVP ernstig te kort gedaan. Onze groen-zwarten lieten vier levensgrote kansen onbenut (om van de kleinere maar niet te spreken), zagen DSVP uit zo ongeveer de enige doelkans wel scoren (in de 84ste minuut, doelpuntenmaker Leon Braat) en mochten van geluk spreken dat Rico Westdorp twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd wel doeltreffend uithaalde: 1-1.

En dus was het na afloop muisstil in de DUNO-kleedkamer. Een punt gewonnen, maar eigenlijk: twee punten verspeeld. Zodat DUNO nu in de onderste regionen van de ranglijst bungelt. Daar wordt een mens op een toch al regenachtige zaterdag niet blij van.

Je kunt het ook anders bekijken: DUNO had gedurende de gehele wedstrijd een overwicht op de nummer drie van de ranglijst, schiep zichzelf meer dan een handvol mogelijkheden en toonde aan met de beste ploeg(en) in deze tweede klasse mee te kunnen. Nog meer mooi nieuws: Rico Luijando startte na zeer langdurig blessureleed in de basiself en toonde zich als immer een razendsnelle aanvaller, die veel glans van voor zijn blessure nog altijd uitstraalde.

Trainer Manuel Vissers had voor de volgende basiself gekozen: Murat Ozcan, Nick Heikoop, Remco van Weeren, Roy Heikoop, Michail Toet, Stephan van der Kruk, Aimen Said, Marc Boshoff, Djamel Leeflang, Rico Westdorp en Rico Luijando. En al na een minuut deponeerden die basiself de bal uit een aanval op de lat van het DSVP-doel; bijna 1-0! DUNO liet zien zeer aanvallend te willen spelen, de aanvallers raasden links en rechts over de flanken en het leek een kwestie van tijd tot het eerste doelpunt zou vallen.

Maar ja, dat gebeurde dus niet. Het lukte Aimen niet (15de minuut, alleen door maar schiet slecht in), Rico niet (27ste minuut, op vijf meter van het DSVP-doel) en ook Marc Boshoff net niet (30ste minuut, vrije trap). In de 72ste minuut leed ook een poging van Djamel Leeflang - toch al goed voor heel wat goals - schipbreuk. Het was met afstand de beste mogelijkheid in de wedstrijd. Djamel liep zich knap vrij en kon midden door de defensie geraken. Hij ging alleen op de DSVP-sluitpost af en had de hoek voor het uitzoeken. Maar helaas voor alles wat bij DUNO betrokken is: de doelman kreeg de kans de bal te redden, omdat Djamel treuzelde. Onze spits viel nog wel - of werd hij gevloerd? - en het leverde hem nog geel op ook wegens 'schwalbe'. Het was het enige foutje in de wedstrijd van de overigens perfect fluitende scheidsrechter Salim Osmani: mooi om te zien hoe goed die arbiter presteert.

In de slotfase ontspon zich een uiterst amusant duel. Eerst scoorde DVSP van dichtbij, zo ongeveer vanaf de plek waar Rico Luijando voor de rust nog net miste, daarna scoorde DUNO nog, omdat Rico Westdorp attent reageerde bij de tweede paal op een vrije trap van Marc Boshoff en vervolgens moest Murat nog een bal uit de kruising redden om DUNO niet alsnog met lege handen te laten staan.

Alles bij elkaar: DUNO kreeg veel te weinig in een duel waarin het elftal van Manuel Vissers zich ijzersterk toonde op vrijwel alle onderdelen. Op een na dus: het afrondende werk.

Zaterdag gaan we naar RAS, een tegenstander die er altijd in slaagt op de een of andere manier van DUNO te winnen. Daar valt nog wat goed te maken. Succes gewenst.