DUNO 1 verliest onverwacht van DSVP; 1-2

22 januari 2011 0:00

DUNO 1 - DSVP 1 1-2 (0-1), 22 januari 2011

Een over het algemeen technisch beter spelend DUNO moest na 90 minuten toch in DSVP haar meerdere erkennen. De gasten uit Pijnacker namen daarmeeeen ook voor hen onverwachte overwinning mee naar huis. En dat terwijl zij gedurende die 90 minuten slechts 4x gevaarlijk voor het doel van DUNO waren geweest. En DUNO? DUNO kreeg voor rust al 3 levensgrote kansen, na rust nog eens 6 á 7 riante mogelijkheden om het doelnet te raken. Succes bleef echter uit want het was Mark Boshoff die pas in de laatste minuut de 1-2 scoorde en dat was natuurlijk onvoldoende. De wedstrijd moest hierdoor helaas voor DUNO met een negatief resultaat worden afgesloten. Een onverwachte en niet ingecalculeerde nederlaag derhalve voor de ploeg van trainer Manuel Vissers. Feest in de kleedkamer van DSVP en teleurstelling bij Björn, Lorenzo, Stephan, Koos, Leon, Erwin, Marcus, Mark, Evert, Rico, Aimen, Jordy en Matthijs. Onder leiding van de ook vanmiddag weer prima fluitende scheidsrechter dhr Roozenboom begon DUNO goed, fris en gedreven aan de wedstrijd. Er werd op een gedisciplineerde wijze verzorgd voetbal gespeeld waarbij steeds weer de korte combinaties werden gezocht. De vele trainingsarbeid gaat dus zijn vruchten afwerpen. Het overwicht werd dan ook al snel in 100% doelkansen uitgedrukt. In de 3e minuut schoot Marcus in kansrijke positie op het lichaam van de attent keepende DSVP-doelman Rick Groen waarbij hij beter een hoek van het doel had kunnen uitzoeken. De razendsnelle Aimen Said bleek voor de DSVP-verdedigers een lastig te bespelen aanvaller maar ook Aimen had enkele malen het vizier niet op scherp. Ook Evert en Marcus werkten hard maar wisten geen raad met de hen geboden doelkansen. Besluiteloosheid van de aanvallers was eigenlijk kenmerkend bij de afronding door DUNO. DSVP kon hier aanvallend eigenlijk weinig tegenover stellen. Tot dan die 30e minuut….. DSVP verstoorde de opbouw van DUNO, wist snel en knap de omschakeling uit te voeren en wist zo ‘uit het niets' onverwacht de 0-1 te scoren. De verbouwereerde DUNO-verdediging verzuimde hierbij tijdig en kordaat in te grijpen. Enkele minuten later was DSVP-aanvaller Peter Bosma bijna bij de 0-2 toen een schot van hem de binnenkant van de paal raakte.
Na rust eenzelfde beeld. DUNO ging fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. Ook nu ontstonden er kansen. In de 4e en 8e minuut kroop DSVP door het oog van de naald maar werd met kunst en vliegwerk de gelijkmaker voorkomen. Ook nu bleek DSVP zich aanvallend machteloos. De ploeg uit Pijnacker werkte wel keihard en voetbalde vooral voor een positief resultaat. Het geloof in een uiteindelijk goed resultaat werd in de 9e minuut nog eens gestimuleerd door een ongelukkige actie van Björn van Nierop. Hij schoot de bal tegen een goed en actief storende DSVP-aanvaller aan waarna de bal in het doel verdween. Typisch een bal die soms zo het lot van een keeper symboliseert. Voor Björn vervelend, voor zijn medespelers vervelend maar ook dit hoort bij sport bedrijven. DUNO ging door waarmee het die 2e helft zo goed was begonnen; kansen creëren maar helaas niet afronden. In de 11e en 13e minuut werd de bal net voorlangs en net naast het doel geschoten door Aimen en Rico.. Met de vanwege griep op de bank begonnen Jordi Selder voor Aimen Said probeerde trainer Manuel Vissers de aanval nieuwe impulsen te geven. De snelle en balvaardige Jordi bracht ook direct gevaar maar kon geen bres slaan in de steeds compacter spelende verdediging van DSVP. Met Matthijs van den Bosch als vervanger van verdediger Lorezo Giacomelli werd alles op alles gezet om een minimaal een gelijkspel te forceren. Matthijs was er nog dichtbij maar hij moest zijn meerdere erkennen in de goed keepende Rick Groen. In de voorlaatste minuut wist DUNO via Mark Boshoff toch nog te scoren maar dat deed aan het resultaat van vanmiddag niets meer af; een ongelukkige maar uiteindelijk terechte nederlaag. Voetballend beter zijn dan de tegenstander maar verzuimen om te scoren wordt in de meeste gevallen uiteindelijk afgestraft. Zo ook vanmiddag.
Een onverwachte nederlaag, een gemiste kans op verdere aansluiting bij de top-3 maar toch geen paniek. Welnee. Er wordt overwegend goed en gedisciplineerd gevoetbald. Doelstelling is om dit seizoen minimaal bij de top-6 te eindigen. Het vlaggenschip van DUNO ligt hierbij prima en solide op koers. Volgende week de derby tegen overbuurman RAS; dan wel graag laten zien dat de nederlaag van vanmiddag echt een eenmalige vergissing was.

Voor foto's van deze wedstrijd, klik hier.