VERSLAG: Puntendelend DUNO en SV Houtwijk maken reclame voor het zaterdagvoetbal, ook na afloop

6 december 2014 0:00

DUNO 1 - Houtwijk 1 1-1 (1-0), zaterdag 6 december 2014
DUNO en Houtwijk hebben op Haagsche Dynamiek de punten samen gedeeld en daar konden zowel spelers als de talrijke toeschouwers na afloop mee leven. Tot op het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Knuppe streden beide ploegen voor de overwinning waarbij is aangetekend dat DUNO daar in de slotfase nog het meest aanspraak op kon maken. Achtereenvolgens werden binnen twee minuten echter vier redelijk tot zeer goede kansen op die overwinning gemist.

Hiermee bleef de stand 1-1, een stand die in de 61e minuut al was bereikt. DUNO had dus vlak voor tijd de zege naar zich toe kunnen trekken, maar verzuimde de plotselinge hoeveelheid kansen te verzilveren. Een overwinning was natuurlijk zeer welkom, maar zou ook onterecht zijn geweest. Daarvoor speelde Houtwijk onder andere een te goede tweede helft. DUNO tegen Houtwijk, misschien ook wel een beetje DUNO tegen (oud) DUNO. In de opstelling van Houtwijk speelden immers vijf spelers die eerder het groen-zwart van DUNO verdedigden. Ook trainer Patrick Demmers en begeleiders Jan Eversdijk en Ibrahim Matla hebben een ruim en warm verleden met groen-zwart. Op de reservebank zaten nog eens twee oud DUNO-spelers; Timo Tuin die ook op de Nolenslaan in de jeugd actief is geweest en Jefrey Kuiper.

ZIE OOK: Nick Heikoop, DUNO-SV Houtwijk wordt superfel duel met na afloop topfeest

Die onderlinge bekendheid, spelers die doordeweeks vrienden van elkaar zijn, waren vandaag op het veld die kameraadschap even vergeten. Met name de tweede helft werd er fel en fysiek hard gespeeld. Soms op het randje maar nooit er over heen. Zo hoort voetbal en met name een derby ook te worden gespeeld. Na afloop een bomvolle kantine met live muziek; pure reclame voor het Haagse zaterdagmiddagvoetbal. DUNO speelde tegen Houtwijk in dezelfde opstelling als de afgelopen weken waarin het steeds de wedstrijden had gewonnen. Voor trainers Jan Linkerhof en Stephan van der Kruk derhalve geen reden om in hun opstelling wijzigingen aan te brengen.

Redelijke voorzichtig

DUNO en Houtwijk begonnen redelijk voorzichtig aan de wedstrijd. Voorzichtig om een snelle achterstand te voorkomen. Pas in de 10e minuut werd DUNO voor het eerst gevaarlijk. Een slippertje in de verdediging en vervolgens goed doorzetten van Koen Zonneveld bracht laatstgenoemde oog in oog met invaller doelman Björn van Nierop. Met de voeten kon van Nierop redding brengen. Die gehele eerste helft was van beide kanten matig tot zeer matig. Beide doelmannen konden werkloos toezien hoe de strijd op het middenveld werd uitgevochten. Voor beide ploegen was niet één kans te noteren tot die 46e minuut. Een verdedigingsfout bij Houtwijk werd resoluut afgestraft door Joey Draaisma (foto). Met een bekeken schuiver verschalkte hij Björn van Nierop van vier meter afstand: 1-0. Gezien de veldverhouding was deze voorsprong voor DUNO verdiend, maar daarmee was ook alles gezegd.

JoeyDraaisma

Na rust met Carlo Pije voor Danny van der Zwan drong Houtwijk direct verder aan en ontwikkelde zich een leuk duel waarin beide ploegen niets voor elkaar wilden onderdoen. Gaandeweg de wedstrijd werd Houtwijk sterker. Houtwijk speelde verzorgd voetbal, hield de bal langer in de ploeg en werd dreigender. DUNO werd gedwongen op eigen helft te spelen en kwam nauwelijks aan de opbouw toe. De gelijkmaker was dan ook te verwachten. Waarbij DUNO voor rust de hulp nodig had van een slippertje in de Houtwijk defensie was het in de 61e minuut precies andersom. Tobias Wijling kreeg na een inschattingsfout de bal voor het inschieten: 1-1.

Langere tijd bovenliggende partij

Ook na deze gelijkmaker bleef Houtwijk langere tijd de bovenliggende partij. Zonder echter ook maar één kans te krijgen, doelman Jeffrey van Vliet (foto) had echt een vrije middag kunnen nemen, werd Houtwijk steeds dreigender. DUNO speelde in tegenstelling tot vorige week tegen TAC nerveus en onrustig alsof het bang was te verliezen. DUNO trainers Jan Linkerhof en Stephan van der Kruk zagen dit risico toenemen en brachten een kwartier voor tijd Jonathan Roeleveld en later Gino Kos als wisselspelers in. Deze wissels pakten goed uit. DUNO kreeg weer wat meer grip op het middenveld en werd aanvallend weer sterker. Die laatste fase van de wedstrijd zou beslissend geweest kunnen en moeten zijn.

JeffreyvanVliet
Houtwijk leek zich neergelegd te hebben bij een gelijkspel terwijl DUNO in die slotfase zichzelf nog goede kansen wist te bezorgen. Eerst was het Gino Kos die zichzelf had vrijgespeeld en te zacht inschoot waar hij beter door had kunnen lopen. Jonathan Roeleveld kopte een perfect gegeven voorzet van Elyseo van de Graaf naast en diezelfde Elyseo schoot vanuit de draai hard maar rakelings voorlangs. Na het laatste fluitsignaal van scheidrechter Knuppe zochten de spelers de kleedkamer op in de wetenschap dat het resultaat voor hen beiden acceptabel was en er in de kantine nog een leuke en gezellige echte slotfase aan zat te komen.

Volgende week KMD moet het mogelijk zijn om sterk voor de dag te komen en KMD die eerste nederlaag toe te brengen waar de gehele 3e klasse C (op Wateringen na) op zit te wachten...