VERSLAG: Er is in 3B nog veel te winnen voor DUNO 1 ondanks verlies tegen koploper @svkmd

13 december 2014 0:00

DUNO 1 - KMD 1 1-3 (0-2), zaterdag 13 december 2014
DUNO en het Wateringse KMD hebben in een spannende en meeslepende wedstrijd laten zien dat de op dat moment nummers 1 en 2 goed tegen elkaar waren opgewassen.In een zeer aantrekkelijke en sportieve wedstrijd werd op het scherp van de snede gespeeld en was de hierbij behorende spanning in en rond het veld de spanning voelbaar. Scheidsechter Korbee voelde de wedstrijd meestal goed aan, zat kort op het spel en floot hierdoor een prima wedstrijd.

KMD wilde ondanks de riante voorsprong van 10 punten niet verliezen en DUNO wilde graag winnen om nog voor de winterstop het gat enigszins te dichten.
KMD bleek in deze derby uiteindelijk de sterkste ploeg en mocht na afloop verdiend de punten meenemen naar Wateringen. Over deze verdiende winst zal vrijwel iedereen het eens zijn. Ook zullen weinigen nog twijfelen aan het kampioenschap van KMD. KMD zal heus nog wel eens een wedstrijd verliezen maar beschikt over dermate veel kwaliteit dat het een kampioenschap niet meer zal laten glippen.

Resteert de 2e plaats, een plaats waar op basis van het vertoonde spel DUNO zeker tot de kanshebbers behoort. DUNO speelde tegen KMD bij vlagen een voortreffelijke en technisch goede wedstrijd en moest slechts op enkele finale maar ook beslissende momenten haar meerdere erkennen in KMD.KMD scoorde voor rust tweemaal uit een vrije trap. Natuurlijk waren beide vrije trappen van respectievelijk Daan van Rossum en Jesse Waard technisch gezien zeer goed genomen maar DUNO mag het zich ook aanrekenen dat tot twee maal toe de muur niet afdoende bleek te zijn. Huiswerk dus voor doelman Jeffrey van Vliet en de verdedigers.

Zeer gedisciplineerd en volle inzet

Voetballend bleef een zeer gedisciplineerd en met volle inzet spelend DUNO tegen KMD goed op de been. Na de meer dan fraaie aansluitingstreffer van Jonathan Roeleveld werd KMD verder teruggedrongen en hing de gelijkmaker in de lucht. Het was tenslotte toch de kwaliteit van KMD dat de doorslag gaf. Uit een snelle omschakeling en counter wist Thom Hagen (ex-VELO) in de 64e minuut voor de derde keer Jeffrey van Vliet te passeren en hiermee de eindstand te bepalen.

Al na zes minuten keek DUNO tegen een 'vervelende' achterstand aan. Vanaf 25 meter wist Daan van Rossum alsnog Jeffrey van Vliet te verschalken. Vlak hierna was het wederom dezelfde Daan van Rossum die hard mocht inschieten en Jeffrey van Vliet moeizaam redding zag brengen.Dit was niet de beste fase van DUNO. DUNO had onvoldoende antwoord op de wervelende en flitsende start van KMD. Ook Jules Maring kon tot 2x toe gevaarlijk worden waarbij DUNO daar slechts een te gehaast en daardoor mislukt schot van Jonathan Roeleveld tegenover kon stellen (informatie met dank aan Kees te Gussinklo).

Beheerst en met overleg

In de 25e minuut was het Jesse de Waard die een vrije trap fraai benutte en DUNO hiermee op een 0-2 achterstand zette.DUNO bleef ondanks de achterstand beheerst en met overleg de aanval zoeken. In de 34e minuut kreeg Joey Draaisma (foto bij dit artikel) een goede kans om de achterstand te verkleinen maar Joey schoot net iets te snel op doel waar hij beter nog even had kunnen doorlopen. Doelman Marvin van Elswijk (een zeer betrouwbare keeper) kon hierdoor moeizaam redding brengen.

Ook Jordan Rolvink had het vizier niet op scherp bij een vrije trap op zijn favoriete afstand.Hierdoor ging DUNO met een 0-2 achterstand rusten.Direct na rust liet DUNO zien dat het snel de achterstand wilde verkleinen.In de 46e minuut zocht Paul Droppert met een loepzuivere trap de zich vrijlopende Jonathan Roeleveld waarbij laatstgenoemde op een zeer fraaie wijze hard en zuiver inkopte; 1-2.Een werkelijk prachtig doelpunt!

Meer vertrouwen

Dit doelpunt leek DUNO meer vertrouwen te geven. KMD werd teruggedrongen en zonder echte doelkansen te krijgen was DUNO wel dreigend. In de 15e minuut had KMD alle geluk toen een hard schot van Jonathan Roeleveld via een been van een verdediger alsnog over in plaats van in het doel verdween.In de 64e minuut werd de wedstrijd beslist toen KMD in een zeer snelle counter via de onderkant van de lat scoorde; 1-3. Uiteindelijk bleek dit de beslissende treffer te zijn.

Ook ondanks deze tegenvaller bleef DUNO bewonderenswaardig goed en beheerst voetballen. In tegenstelling tot vorige week tegen Houtwijk, toen er soms zenuwachtig en onrustig werd gespeeld, bleef DUNO knap overeind en technisch goed voetballen.Invaller Gino Kos kreeg nog een goede mogelijkheid maar zijn harde schot (in één keer op doel geschoten), ging rakelings over het doel van Marvin Elswijk.

Elyseo van de Graaf, Jonathan Roeleveld en Jordan Rolvink, met aanvoer van Paul Droppert en Joey Draaisma, zorgden er voor dat de defensie van KMD geen moment kon verslappen. Hierdoor ontwikkelde zich een voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijke wedstrijd met in KMD uiteindelijk een terechte winnaar.

DUNO weet halverwege de competitie na 13 wedstrijden en 24 punten waar het staat. Met slechts één punt achterstand op nummer 2 en met name door het vertoonde spel van de afgelopen twee maanden is er alle kans op een goede klassering.

Alleen KMD is deze competitie een maatje te groot. Dat laatste moet de ploeg van trainers Jan Linkerhof en Stephan van der Kruk vertrouwen geven in de tweede competitiehelft. Er is nog in de 3e klasse B nog veel te winnen voor het steeds beter voetballende DUNO.

Opstelling DUNO: Jeffrey van Vliet, Nick Heikoop, Carlo Pije, Remco van Weeren, Michael Toet, Koen Zonneveld, Jonathan Roeleveld, Joey Draaisma (Gino Kos), Jordan Rolvink, Paul Droppert, Elyseo van de Graaf.