VERSLAG: DUNO 1 is er met het hoofd onvoldoende bij, en is gewaarschuwd voor TAC'90

29 augustus 2015 0:00

DUNO 1 - PGS/Vogel 1 3-0 (1-0), zaterdag 29 augustus 2015, beker
DUNO heeft zich redelijk eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde in het KNVB-beker toernooi. Ook de 3e wedstrijd in deze reeks werd gewonnen. Na ODB en Toofan werd ook van PGS/Vogel gewonnen, met 3-0 was DUNO te sterk voor de ploeg van oud-DUNO trainer Hans Lamens.

De 3-0 zege was volstrekt verdiend maar kwam allerminst eenvoudig tot stand. PGS/Vogel kreeg in de tweede helft namelijk volop goede, zeer goede doelkansen. Al die kansen werden niet benut en daarmee kwam de verdediging van DUNO goed weg. De verdediging bleek vandaag op veel te veel momenten afwezig. Teveel spelers waren niet in vorm en grepen onvoldoende daadkrachtig in. Dit gaf ook aan dat volgende week tegen een aansprekende en sterke tegenstander als TAC'90 een andere instelling is vereist. DUNO speelde een weinig geconcentreerde wedstrijd en was er met het hoofd niet voldoende bij. Omdat PGS/Vogel wel wilde maar over te weinig kwaliteit beschikte voltrok zich een saaie en weinig verheffende wedstrijd.

dunopgs
In de eerste helft werd de bal in de verdediging teveel onnodig naar elkaar toe gespeeld en bood het middenveld zich te weinig aan. DUNO kon zich hierdoor ook weinig kansen creëren. Pas in de 33e minuut kreeg DUNO de tweede kans van de wedstrijd en was het direct raak. De snelle en behendige Du'aine Rivers was op rechts twee verdedigers te snel af en zijn perfecte voorzet werd goed ingekopt door Quincy de Vries. Aangezien PGS/Vogel hier weinig tegenover kon stellen was het hiermee ook wel gedaan.

Scherp ingeschoten vrije trap

In de tweede helft was er eigenlijk weinig verheffends te beleven. Zeker toen Erwin van der Harst in de 52e minuut een scherp ingeschoten vrije trap van Kevin Hess met het hoofd verlengde en hiermee de 2-0 aantekende was de wedstrijd gespeeld. DUNO geloofde het wel en liet het initiatief over aan PGS/Vogel. Deze opvatting had zeker nog tot een onnodige nederlaag kunnen leiden als PGS/Vogel niet zoveel doelrijpe kansen had weten te missen. Voor volgende week is scherp en geconcentreerd verdedigen nog wel een aandachtspuntje dus.

In de slotminuut maakte Quincy de Vries er op zeer fraaie wijze nog 3-0 van. Van buiten het strafschopgebied krulde hij uit stand de bal fraai in de kruising. Leermomentje van vandaag. Misschien moeten we het maar eens even kort vermelden. Gewoon constructieve en opbouwende kritiek om van te leren. Want hardnekkig steeds maar weer onnodig gele kaarten pakken moet voor een inmiddels 23-jarige en volwassen speler (die gewoon prima kan voetballen en onnodige overtredingen helemaal niet nodig heeft) eens afgelopen zijn. Om in de 86e minuut bij een 2-0 voorsprong aan de zijlijn en ter hoogte van het middenveld een tegenstander opzettelijk te blokkeren slaat nergens op, Carlo. Met weer een onnodige gele kaart benadeelt deze speler zowel zichzelf als zijn ploeggenoten. Het moet ook vanaf deze plaats dus maar eens worden gezegd; gebruik nou eens je verstand. Je kunt uitstekend voetballen, probeer je eens meer te concentreren op je eigen spel.

Rest nog te vermelden dat in de 2e helft Carlo Pije, Gino Kos en Remco van Weeren invielen voor Koen Zonneveld, Erwin van der Harst en Nick Heikoop.

Opstelling: Jeroen Tomeij, Nick Heikoop, Danny van der Zwan, Kevin Hess, de jarige Michail Toet, Du'aine Rivers, Stanley de Haan, Quincy de Vries, Paul Droppert, Erwin van der Harst en Koen Zonneveld.