VERSLAG: DUNO wint voor de 4e achtereenvolgende keer; doelman Jeffrey van Vliet (foto) blinkt uit tegen Quintus

14 maart 2015 0:00

DUNO 1 - Quintus 1 5-0 (3-0), zaterdag 14 maart 2015
DUNO heeft met de nu wel overtuigende en ruime 5-0 overwinning een indrukwekkende reeks neergezet. De afgelopen 4 wedstrijden leverden 12 punten; de volle buit dus. Nadat de winterstop periode werd afgesloten werd alleen van DSVP verloren, hierna heeft de ploeg van trainers Jan Linkerhof en Stephan van der Kruk een flinke eindspurt ingezet met als resultaat dat het DUNO weer een meer dan serieuze concurrent is voor de 2e plaats.

Op dit moment staat DUNO slechts 1 punt achter op GDA en deelt het de 3e plaats met het vandaag verliezende Houtwijk. Een sportief succes voor zowel DUNO 1 als DUNO 2. Het 2e team speelde voorafgaand aan de wedstrijd van DUNO tegen Quintus een goede wedstrijd tegen koploper Valken' 68 en werd via Wesley Swikker een paar minuten voor tijd beloond met een gelijkspel (1-1).

Na de zege van vorige week geeft dat de burger weer moed. DUNO speelde tegen Quintus vooral een zeer gedegen en effectieve eerste helft waarin het 100% van de gekregen kansen benutte. Met een goed en geconcentreerd spelende achterhoede en een uitblinkende doelman Jeffrey van Vliet was het voor trainers Jan Linkerhof en Stephan van der Kruk goed toeven in de dugout.

Hoe belangrijk een betrouwbare doelman is bewees Jeffrey van Vliet in met name de eerste helft. Met een 1-0 voorsprong mocht Quintus in de 27e minuut op 20 meter afstand een vrije trap nemen. Bas Otten zag zijn fraai ingeschoten vrije trap echter even fraai worden gered door Jeffrey van Vliet. Op dat moment een beslissende actie dus want Jeffrey voorkwam hiermee een zekere gelijkmaker. Jeffrey was overigens de gehele wedstrijd goed op dreef. Hoge voorzetten waren in de meeste gevallen een zekere prooi voor hem.

DUNO speelde zoals gezegd een goede en vooral effectieve eerste helft. Na een goed lopende aanval werd een voorzet van Joey Draaisma door Mike van Paasen met de hand gekeerd. Aanvoerder Paul Droppert schoot in de 13e minuut de strafschop door de goed leidende scheidsrechter Luiken onberispelijk in. Er voltrok zich een aantrekkelijk en sportief duel. Beide ploegen speelden openlijk voor de winst en ook Quintus probeerde zo dicht mogelijk bij het doel van Jeffrey van Vliet te komen.

Goed staande

Zonder kansen weg te geven hield de verdediging van DUNO zich goed staande en speelde vooral zeer geconcentreerd. In de 37e minuut was het wederom Joey Draaisma die een teruggelegde bal van Jonathan Roeleveld hard en overtuigend inschoot; 2-0. Vlak voor rust werd in de 45e minuut de wedstrijd beslist door een knappe goal van 'de kleine horzel' Carlo Pije. Vanuit de draai schoot hij fraai en hard in.

Peter Peije (de horzel sr.) keek trots en zeer tevreden toe en wilde natuurlijk graag uitleggen dat hij vroeger ook geregeld (??!!) scoorde. De zijn bekende plakboeken zouden hiervan het bewijs vormen. We laten Peter natuurlijk in de waan maar hebben anno 2015 uiteraard meer oog voor de zich zo goed ontwikkelende Carlo.

Het is voor een kleine vereniging als DUNO een lust voor het oog om te zien hoe jongens als Joey en Carlo, al vanaf hun vroege jeugd lid, zich dit seizoen ontwikkelen en een steeds belangrijkere rol spelen.

Beetje gas terug

In de tweede helft was duidelijk te zien dat DUNO een beetje gas terug nam en met de gedachten al een beetje bezig was met belangrijke doordeweekse bekerwedstrijd, dinsdag om 20.00 uur thuis tegen WCR. De tweede helft verliep hierdoor wat rommelig maar gaf de zege toch nog een beter aanzien.
Quincy de Vries was de man die in de 82e en de 88e minuut verantwoordelijk was voor de 4-0 en 5-0. Vooral de 4e goal was mede een succes voor Jordan Rolvink. Jordan was ingevallen voor Jonathan Roeleveld en benutte zijn inmiddels sterke en extra wapen; een verre ingooi.

Ditmaal zette Jordan met zijn verre ingooi Quincy de Vries voor open doel die met dit buitenkansje wel raad wist; 4-0. Vlak voor tijd wist diezelfde Quincy nog een voorzet van dichtbij in te tikken.

Met de wissels Danny van der Zwan voor Paul Droppert en Michail Toet voor Nick Heikoop (hij viel uit met een vervelende hoofdblessure en moest ter controle naar het ziekenhuis) werd een belangrijke overwinning aan de fraaie reeks toegevoegd.

Dinsdag de bekerwedstrijd tegen WCR en volgende week zaterdag de uitwedstrijd tegen Berkel.

Met dezelfde instelling als vandaag kunnen deze wedstrijden met vertrouwen tegemoet worden gezien. Veel succes gewenst!