DUNO 2 ziet LYRA met winst vertrekken

28 januari 2011 0:00

DUNO 2 - LYRA 2 0-2 (0-1), 22 januari 2010

Was het de verbazing over de nederlaag? Het verdriet over de 0-2? Of gewoon de drukte? In elk geval duurde het verslag van de nederlaag van DUNO 2 tegen LYRA (0-2) ongebruikelijk lang. Terwijl er ook best wel leuke dingen om te vermelden zijn.

Zo speelden Matthijs van den Bosch en Michael Toet een sterke wedstrijd, terwijl ook Jerry van Nierop zich in de kijker speelde. En ook raakte DUNO nog eenmaal knap de lat, toen diezelfde Jerry voor rust na elf minuten een schot afleverde. Ook had DUNO grotendeels een overwicht in deze wedstrijd, die desondanks met 2-0 verloren ging.

Een slechte hervatting, qua uitslag, van de periode na de winterstop derhalve. Maar we gaan niet zitten treuren. Er zijn nog liefst veertien wedstrijden te spelen en alles bij elkaar vertrok LYRA als terechte winnaar van Haagsche Dynamiek. De Westlanders scoorden al na een minuut uit een hoekschop, gingen slim achterover leunen en voltrokken drie minuten voor tijd het vonnis door van afstand, na een fout op het DUNO-middenveld, de bal achter doelman 'JP' te deponeren.

Kon DUNO daar veel tegenover stellen? Mmmm, van tijd tot tijd leuke combinaties, soms een heel goede actie - zoals van Matthijs na 72 minuten die op de doelman stuitte - dan weer een leuke aanval, maar echt overtuigend werd het niet. Zelfs niet toen we massaal de aanval zochten en LYRA nog verder onder druk kwam te staan. De tegenstander bleef zelfs zonder kunst- en vliegwerk op de been.

Alles bij elkaar moet DUNO 2 nu meer naar onderen dan naar boven kijken. Nog heel veel duels te gaan om daar wat aan te doen. IJs en weder dienende te beginnen bij het sterke DSO, op 29 januari.