DUNO 1 verliest 'vriendschappelijk' duel van Forum Sport met 4-0

11 mei 2013 0:00

Forum Sport 1 - DUNO 1 4-0 (0-0), zaterdag 11 mei 2013

DUNO heeft de laatste competitiewedstrijd tegen Forum Sport, een wedstrijd waarin voor beide ploegen niets meer op het spel stond, met 4-0 verloren.

Beide ploegen hadden zich reeds verzekerd van een plaats in de nacompetitie en deden het in de wedstrijd zichtbaar rustig aan. Het belangrijkste doel was om vooral geen onnodige blessures en schorsingen op te lopen. Beide ploegen slaagden daarin waarbij Forum Sport ook nog eens 3 wedstrijdpunten aan het totaal kon toevoegen.

DUNO begon met de volgende opstelling: Murat Ozcan in het doel, Koen Zonneveld, Stephan van der Kruk, Kevin Hess en Michaïl Toet in de verdediging. Het middenveld bestond uit Fabianson Wiel, Richard Schaaphok, Lourens van Oers en Roy Heikoop. Jedsel Markes en Donny van den Hoogenband vormden de aanval. Invallers in de tweede helft waren Gilbert Schaap en Elias Coenders.

DUNO speelde met name de eerste helft nog een zeer redelijke wedstrijd tegen Forum Sport. Het was opmerkelijk dat Forum Sport weliswaar een veldoverwicht had maar zich geen enkele kans wist te creëren. DUNO daarentegen was met enkele uitvallen gevaarlijk en enkele malen dicht bij een doelpunt.

De wapenfeiten op een rij:
Jedsel Markes zag in de 26 minuut zijn goede actie gestopt door de keeper en in de 32e minuut juichte de DUNO-bank al maar bleek de bal door de harde wind net niet achter de doellijn te zijn gegaan.
Donny van den Hoogenband had in de 40e minuut de grootste kans om de score te openen maar Donny schoot ongewild de bal iets te vriendschappelijk in waardoor doelman Evander Bendt nog tijdig redding kon brengen.

Scheidsrechter van Rijsbergen kon leiding geven aan een ontspannen wedstrijd zonder dat hij zijn concentratie verloor, integendeel zelfs.

Na rust had Forum Sport het voordeel van de straffe wind en hiermee werd het veldoverwicht groter. DUNO kon onvoldoende de bal vasthouden en de aanvallers bereiken. Veel passes waren onnauwkeurig of werden rechtstreeks bij de verdedigers van Forum Sport ingeleverd.
Nadat Forum Sport-spits Steven Kenepa in de 51e minuut de bal voor open doel miste was het enkele minuten later wel raak. Een goedgeplaatste kopbal van hem was doelman Murat Ozcan te machtig; 1-0. Binnen een minuut had het al 2-0 kunnen staan maar een stiftbal van diezelfde Kenepa verdween net naast de doelpaal.

Die gemiste kans was echter uitstel van executie want weer twee minuten laten was het wel raak. Remco Overdevest wist een goed, over verschillende schijven uitgevoerde aanval doeltreffend af te ronden; 2-0.

Hierna was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen geloofden het wel en pasten het spel hierop aan.
Regilio Bezemer en invaller Jordi Hartgens scoorden nog de derde en vierde treffer maar die doelpunten waren slechts belangrijk voor de statistiek.

Nog opmerkelijke feiten?
Ja, Roy Heikoop speelde vandaag zijn 1e wedstrijd in het 1e team en hij speelde die wedstrijd absoluut verdienstelijk. Roy kan vanwege zijn werkzaamheden doordeweeks niet trainen en speelt zijn wedstrijden doorgaan in het 4e elftal. Natuurlijk, het was een wedstrijd waarin niets meer op het spel stond maar Roy liet desondanks zien dat hij over ruime routine en voldoende kwaliteit beschikt om in noodgevallen probleemloos mee te draaien.

Voor DUNO zit het er nog niet op. Het team van trainer Dick Boereboom, hij was als voormalig Tonegido-speler weer even terug op het oude nest, kan nog een paar mooie wedstrijden spelen in de nacompetitie. Volgende week start deze competitie met een uitwedstrijd tegen Hellevoetsluis (de nr. 7 van de 2e klasse D).

De week erna volgt de thuiswedstrijd op Haagsche Dynamiek. "Twee wedstrijden knallen en alles uit de kast halen", aldus Dick Boereboom. Het is aan de spelers om deze ambitie in daden en resultaten om te zetten. Wie weet waar dit naar gaat leiden. Niets hoeft, alles mag.