DUNO 1 beleeft offday tegen Forum Sport

30 oktober 2010 0:00

Forum Sport 1 - DUNO 1 4-1 (2-0), 30 oktober 2010
Het gebeurt de meeste sportteams ongeveer 1 tot 2 keer per seizoen; een complete off-day. Een wedstrijd waarin teveel mislukt, waarin de scherpte om onverklaarbare reden ontbreekt, waar het noodzakelijke enthousiasme ver te zoeken is, waar de gretigheid wordt gemist en waar een onverzettelijke wedstrijdhouding niet kan worden opgebracht.
Zo'n wedstrijd speelde DUNO tegen Forum Sport. Op bovenstaande reden werd deze wedstrijd ook volkomen kansloos met 4-1 verloren.
DUNO speelde pas een echte wedstrijd tussen de 80e en de 86e minuut.
Forum Sport gunde in de 80e minuut bij een 3-0 voorsprong hun uitblinker Robbert de Groot een publiekswissel en vanaf dat moment dicteerde DUNO de wedstrijd. Wellicht prikkelde deze wissel DUNO en wilde het toch laten zien dat het een goed voetballende ploeg kon zijn. DUNO schiep zich kansen en wist via een penalty, deze werd hard en zuiver ingeschoten door Paul Droppert, ook te scoren. Koos Kalsbeek kopte op de lat en Jordy Selder tikte de bal net over het doel.
Deze kortstondige opleving was natuurlijk niet genoeg om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Dat was ook niet verdiend geweest. DUNO was vandaag gewoon te matig, gewoon niet bij de les, kortom; een off-day.
Forum Sport had van tevoren wel tegen deze wedstrijd opgezien. Men was vooraf al tevreden geweest met een puntendeling. Het zo onherkenbaar matig spelende DUNO was ook voor de sympathieke en gastvrije gastheren een (voor hen aangename) verrassing. Zo werd door hen de vraag gesteld hoe het mogelijk was dat deze DUNO-ploeg wel RCL op een gelijkspel kon houden? Het antwoord moesten wij hen schuldig blijven. Bij deze is Forum Sport en voormalig DUNO- trainer Stefan Koegler gefeliciteerd met hun overwinning.
DUNO kwam al na 2 minuten op een 1-0 achterstand. Een moment van onoplettendheid in de verdediging werd genadeloos afgestraft door Paul Sahadewlall. Vanaf dat moment is DUNO dus niet meer in de wedstrijd geweest tot die eerder genoemde 80e minuut.
DUNO gaf vandaag niet thuis, dat kan een keer gebeuren.
De teleurgestelde gezichten van de spelers na afloop spraken boekdelen. De spelers verzaakten niet op basis van inzet. Op die inzet was niet heel veel aan te merken, men streed voor wat het waard was.
Maar net dat beetje extra om een gebrek aan vorm te kunnen compenseren ontbrak vandaag.
Wel was er vandaag discipline, ondanks de frustratie van het slechte spel en de grote uitslag. DUNO liet zich ondanks de frustratie niet verleiden tot onsportief gedrag. Dat is een belangrijk compliment waard.
Een gevoelige nederlaag als gevolg van een off-day! Niets meer en niets minder, geen paniek dus, hooguit een vervelende zaterdagavond en zondagochtend. Volgende week is de kans om herstel te tonen. De tegenstander GHC biedt daartoe de uitgelezen kans.