DUNO is 2e helft onherkenbaar; 3-1 nederlaag tegen GHC

10 april 2011 0:00

GHC 1 - DUNO 1 3-1 (0-1), 9 april 2011
Een 3-1 nederlaag tegen de nummer 2en wellicht ook aanstaande kampioen van de 2e klasse C is op zich geen verrassing. Toch had deze nederlaag voorkomen kunnen worden als DUNO in de 2e helft hetzelfde spelniveau van de 1e helft had gehaald.

Voor de theepauze kende DUNO een 0-1 voorsprong en kon Groene Hart Combinatie tegen een geconcentreerd en gegroepeerd spelend DUNO geen potten breken. De 2e helft was DUNO echter geen schim meer van die 1e helft en werd het soms zelfs overlopen door GHC.

DUNO, met ook vandaag weer veel door blessures en schorsingen afwezige spelers, maakt duidelijk een moeilijke periode door. Het resultaat van slechtstwee punten uit de laatstezes wedstrijden is natuurlijk niet best. De komende weken zullen minimaal een of twee wedstrijden gewonnen moeten worden om niet in de buurt te komen van de beruchte promotie-degradatie zone.

De wedstrijd tegen GHC in Leiden speelde zich af op ongeveer 20 km van Alphen aan den Rijn waar zich twee uur daarvoor een ernstig drama had afgespeeld metzeven doden tot gevolg.
Dat bizarre nieuws aan de zijlijn van het veld plaatste alles ineens toch in een ander perspectief.

Terug naar de wedstrijd. Met Sander, Stephan, Remco, Nick en Leon was de opstelling van de verdediging niet verrassend te noemen. Lorenzo, Rick en Mark vormden het middenveld en met Marcus, Jordi en Donny van den Hoogenband in de voorhoede waren de 11 spelers compleet. Na de eerste bescheiden stormloop van GHC trok DUNO al gauw het initiatief naar zich toe.

DUNO speelde bij vlagen een prima partij voetbal. De verdediging stond als een huis, het middenveld sloot goed aan en aanvallend kwam DUNO er soms gevaarlijk uit. In de 6e en 13e minuut waren Marcus en Leon dichtbij een goal. In de 18e minuut was het de weer als vanouds goed spelende Marc Boshoff die vanaf 20 meter hard en zuiver inschoot; een verdiende 0-1.
Ook hierna bleef DUNO vrij eenvoudig overeind tegen een machteloos aanvallend GHC. Met de snelle en behendig spelende Donny en Jordi had DUNO natuurlijk ook een gevaarlijke en dreigende voorhoede. Vlak voor rust kreeg GHC-speler Danny Maaskant een bal hard in de maagstreek geschoten en was een onderzoek in het ziekenhuis noodzakelijk. Hierbij wensen wij Danny beterschap toe.

De tweede helft, ik weet werkelijk niet wat er tijdens de rust in de kleedkamer is gebeurd, was in geen enkel opzicht vergelijkbaar met die 1e helft. DUNO begon direct na de aftrap slap, loom en ongeconcentreerd aan het 1e deel van de wedstrijd. Binnen enkele minuten kreeg GHC hierdoor al een paar flinke kansen die steeds op miraculeuze wijze werden gemist. Het wachten was op het moment dat de gelijkmaker wel zou vallen. In de 15e minuut was het ook zover. Uit een hoekschop scoorde GHC de 1-1. (lees hieronder verder)

Bij de foto: GHC scoort koppend uit een hoekschop de 1-1.

P1000312

Enkele minuten later nam GHC de voorsprong doordat een foutje in de verdediging direct werd afgestraft. Hierna heeft DUNO op twee momenten na achter de feiten aan gelopen en speelde DUNO een verloren wedstrijd. Jordi was na een knappe solo nog dichtbij de gelijkmaker en een prachtige stiftbal van Mark werd net van de doellijn gehaald. Verder kon DUNO geen grip meer op de wedstrijd krijgen en moest het toestaan dat ene Richard Guppen 10 minuten voor tijd zijn 3e goal van die middag mocht maken.

Vervelend was dat Marc Boshoff na een luchtduel 5 minuten voor tijd geblesseerd het veld moest verlaten en direct na afloop ter controle, voor waarschijnlijk een hersenschudding, naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Marc; we hopen dat het meevalt en dat je weer snel hersteld bent. Allereerst voor jezelf maar DUNO heeft jouw inbreng ook hard nodig.

Voor DUNO rest dus het besef dat er weer eens een wedstrijd gewonnen moet worden. Dat is goed/noodzakelijk voor de stand op de ranglijst, de sfeer rond de selectie en het zelfvertrouwen van spelers. Zaterdag a.s wacht Rodenburg. Misschien het juiste moment om die negatieve serie wedstrijden met slechtstwee punten af te sluiten met een overwinning.