VERSLAG DUNO en Haaglandia voeren spanning op: 1-1

1 juni 2013 0:00

Haaglandia 1 - DUNO 1 1-1 (0-0), zaterdag 1 juni (deel 1 nacompetitie)

DUNO en Haaglandia hebben in de eerste van twee finalewedstrijden om promotie naar de 1e klasse de punten gebroederlijk gedeeld; 1-1. Na afloop feliciteerden de technische staffen elkaar hartelijk en keek men al uit naar de allesbeslissende wedstrijd zaterdag 8 juni op Haagsche Dynamiek. De winnaar promoveert dan naar de 1e klasse.
De beide trainers Dick Boereboom en Maurizio Ceccucci kennen elkaar al geruime tijd goed en weten wat zij aan elkaar hebben. Geen van beide trainers zal na de wedstrijd in Rijswijk echter een voorspelling kunnen doen wie volgende week zal promoveren. Haaglandia is weliswaar de betere voetballende ploeg, het vanwege blessures en schorsingen in een "aangepaste opstelling" spelende DUNO komt verrassend goed voor de dag en is in staat om voor een stunt te zorgen.

"Paultje" Droppert
Paultje Droppert. Jawel, de zo bescheiden voetballer van DUNO 4 was vandaag door de technische staf vandaag van stal gehaald. Een gebrek aan routine dreigde door afwezige spelers als Michail Toet, Nick Heikoop en Stephan van der Kruk. Paul zorgde er allereerst voor dat de publieke belangstelling meer dan voldoende was. Vooraf had hij nl. diverse sms'jes verstuurd met de boodschap dat het icoon vandaag zou spelen en dat een bezoek aan het Haaglandia-stadion meer dan de moeite waard zou zijn. De helft van de recette is dus het gevolg van de druk sms- ende Paultje.
In het veld liet Paul Droppert zien dat men niet vergeefs een beroep op hem had gedaan. Paul paste zich ogenschijnlijk moeiteloos aan en sleepte, sleurde en dirigeerde als vanouds op het middenveld. Slim spelend gaf hij zijn ploeggenoten de juiste aanwijzingen, zette hij spelers op de goede plaats en deelde hij slimme passjes uit. En wie Paul Droppert opstelt weet ook dat hij gratis een gezonde dosis gif meeneemt. Ook dat had DUNO hard nodig vandaag en bepaalde mede het fraaie eindresultaat.

"Mo" Ozcan
Vorige week werd doelman Murat Ozcan vlak voor tijd vervangen om in de naderende penaltyreeks zijn concurrent Jean-Pierre Rouffaer in te zetten. Die teleurstelling heeft Murat goed en professioneel verwerkt. In de wedstrijd vandaag was duidelijk te zien dat hij gezonde en sportieve revanche wilde nemen. Dat lukte hem ook. In het laatste kwartier speelde Murat een allesbeslissende rol. Nadat in de 69e minuut een vrije trap rechtstreeks in het doel verdween (hoe stond die muur nou opgesteld?) en Haaglandia op gelijke stand kwam werd de druk op het doel steeds groter.
Met enkele katachtige reacties was Murat absoluut beslissend voor DUNO en was hij ervoor verantwoordelijk dat alsnog een gelijk spel uit het vuur kon worden gesleept.

Heikoopie
Net als vorige week had ook Roy Heikoop zich weer beschikbaar gesteld. Ook Roy, hij kan vanwege studie en werk door de weeks niet trainen, toonde zich een betrouwbare schakel op het middenveld. Ook Roy liet zien dat hij snel weer het niveauverschil van het 4e elftal kan overbruggen. Met zijn spelinzicht en rust was hij een belangrijke en rustgevende schakel op het middenveld. Zijn "nuttige"overtreding (lees: een volkomen onnodige gele kaart aan de zijlijn) wordt hem dan ook van harte vergeven.

Terug naar de wedstrijd. Haaglandia was vooraf favoriet. Haaglandia heeft een goed seizoen achter de rug en speelt constant. DUNO heeft zoals bekend een wisselvallig seizoen achter de rug maar kent inmiddels een sterke eindsprint. Met de snelle en gevaarlijke Jedsel Markes en Payo Fabianson Wiel heeft het twee onvoorspelbare spitsen die een wedstrijd kunnen beslissen.
Haaglandia miste spits Che Jenner, DUNO moest het noodgedwongen doen zonder Nick Heikoop, Stephan van der Kruk,Richard Schaaphok, JordySelderen Michail Toet.
In een spannende en onderhoudende wedstrijd toonde Haaglandia in het eerste kwartier dat het de betere voetballende ploeg heeft. In de 2e minuut schrok Donny Urgert van de hem geboden ruimte waardoor Murat Ozcan tijdig kon ingrijpen. Ook in de 11e minuut kwam DUNO met de schrik vrij toen Haaglandia uit een hoekschop plotseling gevaarlijk was.
Na 20 minuten kreeg DUNO meer grip op het spel en voltrok zich een alleraardigst duel zonder dat er grote kansen ontstonden. Haaglandia-doelman Nick van Sprang had zodoende weinig werk te doen.
Vlak voor rust wist DUNO bijna aan een verrassende voorsprong te komen toen Jedsel Markes een fraaie voorzet van Elias Coenders koppend scoorde. Scheidsrechter Wijling had echter een overtreding van Jedsel geconstateerd. Een twijfelachtige beslissing van de overigens uitstekend fluitende leidsman.
Kijk de foto van de koppende Jedsel er nog maar eens op na………

Na rust was Gilbert Schaap de vervanger van Robin Voeten. Naarmate de 2e helft vorderde en het resultaat dus meer en meer belangrijk werd, werd de spanning steeds beter voelbaar. Björn van Nierop verving de zeer actieve en moegestreden Donny van den Hoogenband waarmee DUNO aangaf dat men in aanvallend opzicht nog ambities had. Dat laatste werd bevestigd in de 67e minuut. Een vrije trap vanaf zeker 60 meter van Kevin Hess verdween rechtstreeks achter de twijfelend reagerende doelman van Sprang.; 0-1.
Die voorsprong was echter van korte duur. Twee minuten later was het Kees van der Straaten die eveneens uit een vrije trap de score gelijktrok; 1-1.
Vanaf dat moment brandde de wedstrijd echt los en gingen beide ploegen op jacht naar de winnende treffer. Haaglandia was hierbij vaak het meest succesvol. De op de doellijn zeer sterk keepende Murat Ozcan zorgde ervoor dat het Haaglandia- publiek soms al wel voor een treffer dacht te juichen maar hij de bal steeds weer vlak voor de doellijn onder controle had. In de 72e, 76e en 87e minuut sleepte hij met flitsende reacties DUNO er doorheen.

Met nog en wedstrijd te gaan kan geconcludeerd worden dat het seizoen al meer dan geslaagd is. Maar ja, als DUNO volgende week nou eens wint? En dat laatste is na vandaag niet ondenkbaar……dan speelt DUNO volgend jaar weer in de 1e klasse.
In ieder geval volgt volgende week een spannende en mogelijk spectaculaire wedstrijd op het waarschijnlijk zeer goed bezette complex Haagsche Dynamiek.
Dat wordt hiermee dus sowieso een mooi slot.