VERSLAG: DUNO 1 toont zich de sterkere van Honselersdijk: 0-3

8 november 2014 0:00

Honselersdijk 1 - DUNO 1 0-3 (0-2), zaterdag 8 november 2014
DUNO heeft voor de stand op de ranglijst goede zaken gedaan door in (en van) Honselersdijk een regelmatige en verdiende overwinning te boeken: 0-3. Met deze overwinning klimt DUNO naar een gedeelde 3e plaats, vlak achter GDA. DUNO was in Honselersdijk het grootste gedeelte van de wedstrijd heer en meester maar desondanks kwam de ruime uitzege niet eenvoudig tot stand.

Na een sterke eerste helft waarin DUNO een riante 0-2 voorsprong had genomen, zakte de ploeg ver terug en moest het een groot deel van de tweede helft het initiatief aan Honselersdijk laten. Honselersdijk kon daardoor veelvuldig dreigend worden zonder echt grote kansen te krijgen. Op die momenten dat Honselersdijk de aansluitende treffer leek te maken was het eerst doelman Jeffrey van Vliet die zich goed opstelde bij een inzet van Tim van der Meer en in de 86e minuut was het Evert Steinvoort jr. die met een fraaie en belangrijke sliding een zeker doelpunt voorkwam. Pas in de laatste fase van de wedstrijd kon DUNO de vele kansen in een doelpunt omzetten en de wedstrijd definitief beslissen. De immer hardwerkende Jordan Rolvink beloonde zichzelf en zijn team door zijn tweede doelpunt te scoren: 0-3.

Bezoek van Feijenoord

Honselersdijk maakt een moeilijk seizoen door. Het vertrek van enkele spelers met een scorend vermogen laat zich goed merken in de stand op de ranglijst. In de voorbereiding werd op het fraaie complex nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen de mooiste club van Nederland: Feijenoord. De uitslag in juli was 0-8. Een mooie herinneringsvaan hangt in de bestuurskamer, zie bijgaande foto.

hdijk3

Smakelijke en belangrijke voorbereiding

"Eén broodje te veel". Peter Rietveld had enkele weken geleden al de voorbereidingen getroffen voor een goed verzorgde en volledig aangeklede brunch bij Fa van der Knaap inKwintsheul (www.vanderknaap.eu) . Zowel spelersgroep als begeleiding was onder de indruk van de prachtige en professionele ambiance waarin men een heerlijke brunch gepresenteerd kreeg. De aankleding en ambiance (zie foto's) was dermate indrukwekkend dat trainer Jan Linkerhof een kwartier lang zonder iets te zeggen foto's liep te maken. Dat op zich, een sprakeloze Linkerhof, heeft niemand bij DUNO eerder meegemaakt dus dat zegt voldoende. Navraag bij zijn vrouw José leert dat ook zij dit nog niet eerder heeft meegemaakt. Die voorbereiding was uitstekend, de brunch wellicht toch wat overdadig want DUNO speelde de tweede helft matig, zeer matig. De kritische lezer zal hieruit kunnen afleiden dat DUNO die tweede helft slecht speelde; dat klopt ook. Vanaf de tribune maakte Jan Ponsen de opmerking dat de brunch voortreffelijk was maar voor veel spelers wellicht "een broodje te veel".

hdijk1

hdijk2

De wedstrijd

DUNO trad in de volgende opstelling aan. Stephan van der Kruk en Jan Linkerhof hadden in vergelijking met de wedstrijd tegen Berkel vanwege schorsingen blessures twee wijzigingen aangebracht. Opstelling: Jeffrey van Vliet, Remco van Weeren, Nick Heikoop, Evert Steinvoort, Michael Toet, Joey Draaisma, Michael Lodder, Gino Kos, Elyseo van de Graaf, Jordan Rolvink en Paul Droppert.

DUNO speelde vanaf het begin een gedegen wedstrijd. Direct werd beheerst de aanval gezocht en kreeg het vanwege het vele balbezit ook al snel de wedstrijd in handen. Vanuit een hoekschop werd Honselersdijk in de 8e minuut toch gevaarlijk maar schoot de vrijstaande spits tegen een eigen speler op. In dezelfde minuut ontstond een vrijwel identieke situatie toen Elyseo uit een hoekschop fraai inkopte maar zijn kopbal van de lijn werd gehaald. DUNO speelde voornamelijk op de helft van Honselersdijk en werd via vooral Paul Droppert gevaarlijk. In de 24e minuut werd een voorzet van de vandaag zeer beheerst en daardoor uitstekend spelende Michael Toet afgeslagen en vanaf 14 meter schuin voor het doel door Elyseo van de Graaf in één keer hard en zuiver ingeschoten. Via de binnenkant van de paal suisde de bal in het doel. Een prachtig doelpunt; 0-1.

DUNO nam ook na deze treffer weer het initiatief en dat resulteerde vijf minuten later in de tweede goal. Wederom een scherp aangesneden voorzet van Michael Toet leek een prooi voor doelman Tom van Schie maar deze werd verrast door een behendige (schampende) kopbal van Jordan Rolvink; 0-2. Dit doelpunt kenmerkt de mentaliteit én spelinzicht van de lange spits. Hij werkt keihard, geeft niet snel op en zoekt ook zijn kansen als bij ogenschijnlijk onmogelijke voorzetten.

Honselersdijk kon daar weinig tegenover stellen. Pas uit een vrije trap, prachtig ingeschoten door Tim van der Meer, kon het gevaar stichten. De vrije trap belandde op de kruising waarmee DUNO dus goed weg kwam. DUNO had het spel stevig in handen, was de baas op het middenveld en bezorgde zich voldoende kansen om de score uit te bouwen. Slordige passes en verkeerde keuzes voor het doel voorkwamen een nog ruimere voorsprong.

Na rust met de wind tegen had DUNO de eerste minuten nog het spel in handen en kreeg het door een vrije trap van Paul Droppert nog een kans maar hierna moest DUNO het spel aan Honselersdijk overlaten. Ruim een half uur mocht Honselersdijk door het afwachtende en halfslachtig spelende DUNO blijven geloven in een goed resultaat. Honselersdijk kwam steeds meer en beter in de wedstrijd. DUNO leed veel balverlies, verloor hierdoor de controle op het middenveld en mocht na afloop tevreden zijn door te constateren dat Honselersdijk moeilijk tot scoren komt. Honselersdijk was in die tweede helft dreigend en kreeg ook enkele goede kansen. Een zeer betrouwbare doelman Jeffrey van Vliet, hij was heer en meester bij hoekschoppen en indraaiende vrije trappen, een als vanouds fanatiek ingrijpende Remco van Weeren (hij leek nauwelijks last te hebben van zijn vanwege een neusoperatie noodzakelijke gezichtsmasker) en een zeer sober maar effectief spelende Evert Steinvoortz orgden ervoor dat de ‘nul' mee naar huis genomen kon worden.

Aanvallend kon DUNO die tweede helft weinig brengen. Pas in de 80e minuut kreeg DUNO de eerste hoekschop in die periode, dat zegt veel zo niet alles. In de laatste fase van de wedstrijd, Honselersdijk was leeg gespeeld en geloofde er niet meer in, kreeg DUNO meer ruimte en kansen. Nadat Jordan Rolvink na een fraaie solo door de defensie oog in oog met de keeper nog had gemist maakte hij een minuut later alsnog zijn 2e en DUNO's 3e treffer. De goed en strak leidende scheidsrechter Kolsteren floot hierna voor de laatste maal.

Conclusie: door slechts één goede helft te spelen zijn drie belangrijke punten aan het totaal toegevoegd. Volgende week zondag de bekerwedstrijd tegen GLZ Delfshaven.