VERSLAG: DUNO 1 doet het zelf: 0-2 winst bij kampioen KMD, nacompetitie blijft in zicht

18 april 2015 0:00

KMD 1 - DUNO 1 0-2 (0-1), zaterdag 18 april 2015
DUNO heeft de voor een vervangende periodetitel noodzakelijke overwinning zelf op eigen kracht behaald. Na de zure en vervelende nederlaag vorige week tegen concurrent GDA werd een meer dan uitstekend resultaat behaald bij kampioen KMD.

Met deze klinkende overwinning en de nederlaag van GDA bij DSVP is een belangrijke stap gezet in de richting van die vervangende periodetitel. "Je moet het echt zelf doen, anderen doen het niet voor je hoor", zei een zichtbaar opgeluchte leider Rob van Huijzen. De gisteren zijn verjaardag vierende Rob van Huijzen kennen we als iemand die druk in de weer is, betrokken emotioneel en gespannen voor en tijdens de wedstrijden. Ook hij was teleurgesteld na de onnodige nederlaag vorige week en telde vandaag met nog 4 minuten op de klok de wedstrijdminuten af.

Toen Paul Droppert (foto) in de 87ste minuut aan alle onzekerheid een eind maakte door een strafschop onberispelijk in te schieten kon Rob zich pas ontspannen en verzamelde hij alvast de materialen bij elkaar. Met een 0-2 winst op zak is het ook voor een leider heerlijk om 's avonds met de benen op de bank tevreden terug te kunnen kijken. KMD was zoals bekend, vorige week terecht kampioen geworden van de 3e klasse B. Dat deze ploeg het kampioenschap ook verdiend heeft was duidelijk te zien. De druk van het kampioenschap was er af maar de wil om te winnen bleef aanwezig.

Wat goed te maken

De technisch vaardige spelers van KMD zijn goed op elkaar ingespeeld, knappen ook het vuile werk voor elkaar op en communiceren op het veld duidelijk naar elkaar. De wedstrijd tegen DUNO had men ook graag gewonnen, geen twijfel daarover. DUNO had voor zichzelf na de nederlaag van vorige week wat goed te maken. Ook DUNO wilde deze wedstrijd graag winnen om aan het eind van het seizoen dan toch over een prijs te kunnen beschikken.

Trainers Jan Linkerhof en Stephan van der Kruk hadden voor de volgende basisopstelling gekozen:
Jeffrey van Vliet, Nick Heikoop, Danny van der Zwan, Remco van Weeren, Elesyo van der Graaf, Carlo Pije, Michael Lodder (46/ Joey Draaisma), Jonathan Roeleveld, Quincy de Vries (65/ Jordan Rolvink), Erwin van der Harst en Paul Droppert. In een van beide kanten niet heel goede wedstrijd en op een hard droog en daardoor moeilijk bespeelbaar veld toonde DUNO aan dat het absoluut wilde winnen en liet KMD zien dat het voetballend net wat meer kwaliteit heeft dan DUNO.

Al na vijf minuten kreeg Quincy de Vries een goede gelegenheid om te scoren maar liet dit helaas achterwege. KMD kreeg ook een goede mogelijkheid maar schoot gelukkig voor doelman Jeffrey van Vliet over. Erwin van der Harst had weer eens een basisplaats gekregen en daarvan maakte de technisch begaafde speler dan ook dankbaar gebruik. Erwin speelde een redelijk tot goede wedstrijd en hield zich vooral bezig met zijn eigen spel (zo, dat mag ook wel eens worden gezegd). In de 20e minuut was het dan ook Erwin die vanuit een onoverzichtelijke situatie de bal via een KMD-speler inschoot: 0-1.

Harde wind mee

Aan deze stand veranderde er tot de rust niets. Na rust had DUNO de harde wind mee en dat kwam DUNO goed uit. KMD probeerde een en ander te forceren om de stand weer gelijk te trekken en had daarbij ook het beste van het spel. Verdedigend kon DUNO met het voordeel van de wind net wat makkelijker overeind blijven. De vele hoge voorzetten waren daarbij steeds weer een prooi voor doelman van Vliet (wat is het toch belangrijk om een lange doelman te hebben die tot aan de 5 meter lijn zijn doelgebied wil beheersen). Met de magere voorsprong voor DUNO en een aandringend KMD ontwikkelde zich voor het publiek een spannend wedstrijd.

In de 86e minuut werd een verdedigingsfoutje bij KMD door de altijd oplettende Paul Droppert handig en slim opgepikt. Zijn doorbraak werd binnen de zestien onreglementair gestopt; de penalty werd door Paul zelf hard en zeker ingeschoten: 0-2. In de resterende minuten kwam in de stand geen verandering meer. Ook een gevaarlijk genomen vrije trap werd door Jeffrey van Vliet onschadelijk gemaakt.

Een mooie en belangrijke overwinning die alleen maar telt als ook volgende week tegen Quick Steps weer 100% scherpte en concentratie kan worden opgebracht.