DUNO 1 dwingt respect af ondanks 3-0 nederlaag tegen Spijkenisse

17 april 2010 0:00

Spijkenisse 1 - DUNO 1 3-0
DUNO 1 verloor zaterdag 17 aprilmet 3-0 van Spijkenisse, een van de betere ploegen in de 1e klasse B. Op de uitslag viel niets af te dingen. Spijkenisse won met name de 1e helft de slag op het middenveld en wist beter met de kansen om te gaan. Een volstrekt terechte winst voor de ploeg die volgend jaar waarschijnlijk terugkeert naar de hoofdklasse.
DUNO kwam te laat in de wedstrijd tot haar normale niveau, toen stond het al 3-0 en was de wedstrijd in feite gespeeld. Maar toch….acht goede doelkansen van DUNO tegen de sterke nummer vier van deze competitie geeft aan dat DUNO ook wel degelijk mogelijkheden op een beter resultaat heeft gehad. Spijkenisse stelde daar natuurlijk ook een aantal goede doelkansen tegenover, maar het laat onverlet dat DUNO in de scoringskansen zichzelf tekort deed.
Want, als Jonathan Roeleveld na 30 seconden de bal in het bijna lege doel schiet dan verloopt zo'n wedstrijd toch een tikkeltje anders. Nu stond het na 9 minuten al 2-0 en dat was voor het tegen degradatie vechtende DUNO teveel. In de 7e minuut kon Marco van Zomeren uit een vrije trap vrijwel ongehinderd raakkoppen. Na 2 minuten wist dezelfde speler wederom het net te vinden door een fraaie combinatie, dwars door het midden van de verdediging, met een onhoudbare lage schuiver af te ronden.
De combinaties werden door Spijkenisse net even wat beter uitgevoerd dan door DUNO. De technisch vaardige voetballers wisten elkaar beter te vinden, er werd in tegenstelling tot DUNO weinig balverlies geleden en de strijd op het middenveld werd in het voordeel van Spijkenisse beslist. Constateringen die wij natuurlijk liever niet maar wel realistisch onder ogen moeten zien. Was Spijkenisse de technisch betere ploeg en was men met een paar snelle spelers al snel gevaarlijk voor het doel van Sander, DUNO liet door veel strijd te tonen zien dat het voor een goed resultaat naar Spijkenisse was gekomen. Paul Droppert was dicht bij succes, Jonathan Roeleveld raakte na een fraaie actie de lat. Ook Wesley Spaans was vlak daarvoor met een kopbal niet ver van succes vanwijderd. Uit een afgeslagen aanval, waarbij ook Spijkenisse de lat had geraakt, kreeg Sander in de 43e minuut alsnog het nakijken; 3-0. Met deze stand ging DUNO de rust in en stond de ploeg wel voor een heel zware opgave.
Na rust liet zakte het niveau van de wedstrijd. Spijkenisse hoefde met een comfortabele voorsprong niet meer zo nodig waarbij de spelers opzichtig op zoek gingen naar eigen succes. DUNO kwam daarentegen juist beter uit de kleedkamer en speelde rustiger en zorgvuldiger dan in de 1e helft. Ook na rust kwamen er doelkansen. Een kopbal van Roy Kappenburg, een schot van Mark Boshoff, een solo van Jordi Selder….een doelpunt leverde dit helaas niet op. Roy Heikoop, Jeffrey Eversdijk en Mark Boshoff vielen in de 60e minuut in voor Roy Kappenburg, Paul Droppert en Stephan van der Kruk. Aan de bij de rust bereikte 3-0 stand veranderde echter niets meer.
Met nog twee wedstrijden te gaan en een achterstand vanvijf punten op het na de 5-1 nederlaag vast en zeker aangeslagen FC Rijnvogels, moet geconstateerd worden dat DUNO weliswaar nog een kleine kans heeft op lijfsbehoud maar dat het ook een ongelooflijk zwaar karwei zal worden om ook volgend jaar 1e klasse te spelen. Het lijkt zo vanzelfsprekend maar dat is het niet………DUNO laat zich ondanks het feit dat het deze competitie al zo lang onderaan staat zich niet verleiden tot onbeheerste en onsportieve acties. Spelers blijven strijden voor een goed resultaat, accepteren het gegeven dat de onderlinge sfeer wel eens een deukje oploopt, gaan goed om met de sportieve frustraties en blijven beheerst strijden tot het laatste fluitsignaal. Dat is niet zo vanzelfsprekend, dwingt respect af en is een groot compliment waard!
Veel succes volgende week, de aller, allerlaatste kans.