VERSLAG: DUNO 1 collectief is lonend, 0-1 overwinning op TAC'90

29 november 2014 0:00

TAC'90 - DUNO 1 0-1 (0-0), zaterdag 29 november 2014
Het is een oeroude wijsheid ook, en met name geldend in de sportwereld; als team sta je sterker en teamvorming bepaald vaak het resultaat. Individuele klasse en prestaties, hoe leuk ook om naar te kijken, zijn in een teamsport als voetbal op de lange termijn altijd ondergeschikt. De trainers Jan Linkerhof en Stephan van der Kruk kunnen voor wat betreft die teamprestatie in de wedstrijd tegen TAC'90 tevreden zijn. Zelfs meer dan dat, ook trots want met een 0-1 zege en dus drie punten terugreizen naar Haagsche Dynamiek geeft veel voldoening.

Met deze zege staat DUNO weer wat steviger op de 2e plaats.

DUNO trof in TAC'90 een lastige tegenstander. Zoals bekend beschikt TAC van oudsher over behendige en technisch vaardige spelers. Dat was ook vandaag het geval. TAC'90 is anno 2014 echter meer dan wat het ooit was; veel meer dan een handvol behendige voetballers. Op het prachtig gerenoveerde complex is fraaie nieuwbouw ontwikkeld en beschikt TAC inmiddels over 600 leden en is het uitgegroeid tot een volwaardige en ambitieuze voetbalclub waar gastvrijheid en verenigingsdiscipline hoog in het vaandel staan.

Waar kom je het in de grote stad nog tegen dat spelers van de zaterdagselectie op zondag en spelers van de zondagselectie op zaterdag achter de bar staan?

De wedstrijd

Trainers Jan Linkerhof en Stephan van der Kruk hadden net als vorige week voor de volgende opstelling gekozen: Jeffrey van Vliet in het doel, Nick Heikoop, Remco van Weeren, Danny van der Zwan en Michael Toet in de verdediging. Het middenveld bestond uit Michael Lodder, Joey Draaisma en Koen Zonneveld. De aanval werd bezet door Jordan Rolvink, Paul Droppert en Elyseo van de Graaf.

Dat betekende dat ook vandaag Carlo Pije en Gino Kos met een plek op de bank genoegen moesten nemen. Datzelfde gold voor Jonathan Roeleveld. Juist een teamprestatie gaat over een prestatie van de gehele wedstrijdselectie, dus ook de spelers die ontevreden op de bank moeten plaatsnemen maar daarmee toch hun bijdrage leveren aan het resultaat.

Rico Kogeldans

DUNO en TAC'90 speelden een eerste helft die nauwelijks het aanzien waard was. Het moet eerlijk worden gezegd; het spel van beide kanten was slecht. Hoewel de wedstrijd met volle inzet werd kon de wedstrijd geen moment boeien. De DUNO-aanvallen waren op één hand te tellen en dreigend kon DUNO ook niet worden. Er werd veel onnodig balverlies geleden en spelers konden elkaar maar moeizaam vinden. Het enige opvallende in die 1e helft was dat TAC speler Rico Kogeldans bij voortduring liet zien dat hij over bijzondere voetbalkwaliteiten beschikt. Op dit niveau is er in deze 3e klasse geen speler die zich met hem kan meten. Altijd aanspeelbaar, altijd weer slim overtredingen uitlokkend en altijd weer de bal met veel gevoel behandelen en hiermee zijn medespelers bedienend.

In de 41e minuut lokte deze Rico Kogeldans wederom een vrije trap uit, ditmaal op een voor DUNO gevaarlijke plek; schuin voor het doel en net buiten het zestien meter gebied. Zijn zuiver genomen en fraaie vrije trap werd op een even fraaie wijze door doelman Jeffrey van Vliet gekeerd. Languit gestrekt verwerkte Jeffrey deze vrije trap tot hoekschop en voorkwam daarmee een zeker doelpunt Hierna gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

Na rust was direct zichtbaar dat trainers Jan Linkerhof en Stephan van der Kruk de bakens hadden verzet. Met dezelfde spelers werd een geheel andere 2e helft ingezet. Direct na het fluitsignaal pakte DUNO het initiatief en zorgde het voor druk op de verdediging van TAC en was DUNO ook veel meer strijdbaar bij balverlies. Al in de 48e minuut kreeg DUNO hierdoor kansen. Eerst Michael Lodder en direct hierna Joey Draaisma uit de rebound waren dichtbij de openingsgoal. In de 20e minuut was het Elyseo van de Graaf die in de draai hard op het doel van Bulent Ozcan schoot. Zijn harde inzet spatte op de lat uiteen.

Doelpunt verdiend

Jammer want DUNO had op dat moment een doelpunt verdiend. DUNO speelde fris en aanvallend voetbal, zocht beheerst spits Jordan Rolvink die de hele wedstrijd door de verdedigers fel op de huid werd gezeten. De middenspelers sloten veel beter aan waardoor TAC weinig mogelijkheden kreeg om onder de druk vandaan te komen. In de 30e minuut werd het dan toch 0-1. Een zeer matig genomen hoekschop (...) van Paul Droppert werd volkomen verkeerd beoordeeld door doelman Ozcan en deze laatste zag de bal direct bij de eerste paal het doel in gaan. (tja Paul, we kunnen natuurlijk ook schrijven dat jij een fantastische corner nam, al lang gezien had dat de doelman onzeker op zijn doellijn stond en jij de bal met een fraaie curve voor iedereen onbereikbaar de kruising liet indraaien. We laten aan de redactie over welke tekst wordt gebruikt).

Een volkomen verdiende voorsprong. Het laatste kwartier van de wedstrijd werd door deze treffer alleen maar boeiender. TAC speelde alles of niets en bleef via aanvoerder Kogeldans op zoek naar de gelijkmaker. Echte doelkansen kreeg TAC niet. Het was voor een groot deel aan met name Nick Heikoop te danken dat Kogeldans geen beslissende acties kon maken. Nick speelde fel en zeer geconcentreerd zijn maatje uit zijn Sparta (jeugd) tijd uit de wedstrijd. Een knappe prestatie.

DUNO kreeg nog kansen om de wedstrijd definitief te beslissen maar deze kansen werden niet benut. Met invallers Jonathan Roeleveld en Gino Kos werd uiteindelijk een zwaarbevochten maar verdiende overwinning behaald. Is hiermee dan toch de door Paul Droppert voorspelde inhaalreeks op KMD ingezet? We zullen het de komende weken zien als op 6 december Houtwijk en op 13 december KMD te gast is op Haagsche Dynamiek.