Gelijkspel DUNO 3 in laatste bekerwedstrijd

9 september 2012 0:00

Ariston'80 3 - DUNO 3 3-3 Vandaag stond de derde bekerwedstrijd op het programma voor het derde. De eerste werd met 2-0 gewonnen van GDA en de tweede werd met 3-2 gewonnen van Duindorp. Een puntje was vandaag dus genoeg om verder te bekeren. Door een aantal afwezigen en een hoop blessures, stond het derde vandaag met te weinig man. Zelfs met zoveel man te weinig dat er een beroep gedaan moest worden op Cees IJspelder (DUNO veteranen), Wim van Maanen (DUNO 4) en trainer Willem Kuiper. Ondanks dat deze mannen hun mannetje nog goed staan, konden zij niet voorkomen dat er bij rust werd aangekeken tegen een 3-1 achterstand. Veel kan ik er niet over zeggen, omdat ikzelf niet aanwezig was, maar van horen zeggen heb ik begrepen dat het niet veel was. De tweede helft konden Willem en Cees lekker uitrusten, want er waren ondertussen twee jongens van het tweede gearriveerd die nog wel in staat waren een helftje mee te doen. De tweede helft begonnen we goed en er werd druk gezet richting het goal van Ariston. Dit leidde al snel tot enkele gevaarlijke kansen. Toch moesten we nog lang wachten op de verdiende aansluitingstreffer die uiteindelijk gemaakt kon worden door Jeffrey Brouwer. Na een goede aanval was het linksback Jeffrey die opdook voor het doel van de tegenstander en beheerst binnenschoot. Vlak hierna was het Jordy Selder die vanaf 11 meter kon aanleggen voor de gelijkmaker. Dit deed hij heel beheerst en zo was de stand weer gelijk. Of de penalty al dan niet terecht gegeven werd, daar zal niemand van DUNO zich druk om hebben gemaakt. Na deze gelijkmaker leek het erop dat het kruid bij DUNO wat op was. We gingen weer wat meer naar achter leunen, wat toch nog leidde tot een gevaarlijke kans voor Ariston. Dit was ook het laatste wapenfeit uit deze wedstrijd. Met dit puntje erbij is het derde het enige selectieteam van de senioren dat verder gaat in de bekercompetitie. Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Dan wacht voor het derde de uitwedstrijd tegen Hercules 2. Hopelijk zijn er dan weer wat spelers terug van hun blessure en wat minder afwezigen. Kees