VERSLAG EN FOTO'S: Monster maatje te groot, DUNO 1 verliest met 0-3

17 november 2012 0:00

DUNO 1 - Monster 1 0-3 (0-0), 17 november 2012; FOTO'S GEMAAKT DOOR DAAN DE LIGT >>>.

Juist toen halverwege de 2e helft DUNO steeds meer aandrong, af en toe gevaarlijk werd en meer en meer het initiatief in handen nam sloeg Monster toe. Vanuit het niets was het Ruud Zuyderwijk die een lage scherpe voorzet in de korte hoek achter Murat Ozcan schoot. Toen een kwartier later Monster-aanvaller Bernardo Bor een identieke goal maakte was de wedstrijd gespeeld. Aangezien DUNO bij die 0-2 achterstand alles of niets ging spelen en daarmee achterin wat meer risico nam kon Monster via Michael de Jager twee minuten voor tijd nog tot 0-3 uitlopen.

Een duidelijke 0-3 nederlaag, wellicht wat geflatteerd maar er bestaat geen discussie wie vandaag het meeste recht had op de overwinning. Dat was (helaas) Monster in dit geval.

Fusieclub Monster is sportief gezien in ieder geval niet slecht uit de fusie en samensmelting met Polanen gekomen. Trainer Marten Glotzbach heeft een kwalitatief goede selectie tot zijn beschikking met veel fysiek sterke, ervaren en behendige spelers (gemiddelde leeftijd is ruim 27 jaar). Van een dergelijk sterke ploeg verliezen is voor het nog jonge en relatief onervaren team van trainer Dick Boereboom geen schande, integendeel. We moeten niet vergeten dat het vernieuwde DUNO-team ook nog eens een gemiddelde leeftijd heeft van nog maar 22 jaar.

DUNO verloor tegen Monster voor de 3e keer op rij en dat is altijd zuur. Zeker omdat enkele weken geleden nog de 1e periodetitel werd gewonnen. Verliezen in de laatste minuut tegen Valken kan gebeuren, met een verlies tegen kampioenkandidaten DSO en nu ook Monster kun je eveneens rekening mee houden.

Vanmiddag werd tegen Monster duidelijk dat het een voordeel is als je relatief veel spelers hebt die fysiek sterk en lang zijn. Monster heeft veel van dergelijke spelers, DUNO niet. Toch was DUNO lange tijd een gelijkwaardige tegenstander van Monster en kon het die fysieke overmacht met wat kunst- en vliegwerk beteugelen. Als het in de wedstrijd wat had meegezeten en als Stephan van de Kruk in de 54e minuut die ook voor hem volstrekt onverwachte kans had weten te benutten, zijn kopbal verdween net naast het doel, dan had de wedstrijd zeker anders gelopen.
Maar ja, als bestaat niet. De nederlaag is terecht, DUNO moet weer lering trekken uit deze wedstrijd en zich weer richten op de volgende tegenstander.

Na 11 wedstrijden de balans opmakend heeft DUNO gewoon meer dan goed gepresteerd. De sterk vernieuwde selectie bezet na 11 wedstrijden een keurige 5e plaats in een competitie waarin de krachtverschillen niet zo groot zijn. Dat is zondermeer een goede prestatie.

Nieuwe spelers hebben zich snel en goed aangepast. Koen Zonneveld is een sterke en betrouwbare rechterverdediger, Kevin Hess (nog pas 20 jaar!) vormt al vanaf de eerste wedstrijd een goed duo met aanvoerder Stephan van de Kruk. Richard Schaaphok kwam vandaag niet geheel uit de verf maar toont zich een hard werkende middenvelder die ook nog eens vaak voor het doel van de tegenstander opkomt. Zijn eerste goal is een kwestie van tijd. Bjorn van Nierop maakte na een kort uitstapje vandaag zijn debuut als spits. Jedsel Markes en Fabianson Wiel, ook vandaag net wat minder scherp als anders, zijn wekelijks een plaag voor verdedigers. Kortom; we mogen niet teveel van deze jonge ploeg verwachten, die periodetitel is al meer dan waarmee rekening was gehouden.

Hoe was het wedstrijdverloop zaterdagmiddag op Haagsche Dynamiek?

DUNO en Monster waren lange tijd aan elkaar gewaagd. Monster had in de eerste twee minuten op voorsprong kunnen komen maar de aanvallers faalden in de afwerking. DUNO kreeg pas in de 31e minuut de eerste kans. Jedsel schrok van de verkregen ruimte en kopte in het zijnet. Enkele minuten later schoot diezelfde speler van 20 meter afstand hard in maar kon doelman Jeffrey van Vliet redding brengen.

DUNO ontweek de duels met de fysiek sterkere Monster-spelers niet. Soms ging dit ten koste van een gele kaart maar nimmer werd daarbij de sportieve grens overschreden. De ervaren en wederom goed fluitende scheidsrechter Roozeboom gaf daarvoor ook geen enkele ruimte.
De twee aanvallend ingestelde ploegen konden niet voor veel of grote doelkansen zorgen maar wel voor een overwegend aantrekkelijke wedstrijd.

Tegen de snel uitgevoerde counters van Monster was DUNO niet opgewassen waarmee de nederlaag verklaarbaar was.

DUNO staat nu een plaats waar het team op dit moment ook thuishoort. Het team heeft echter veel potentie en kan nog veel beter. Daar richten wij ons ook op.