VERSLAG DUNO 1 bindt ook Oegstgeest aan de zegekar: 2-0

4 december 2011 0:00

DUNO 1 - Oegstgeest 1 2-0 (1-0)

DUNO 1 presteerde de eerste periode van dit seizoen wisselvallig. De laatste 4 wedstrijden echter vormen hierop een gunstige uitzondering; 10 punten uit de laatste 4 wedstrijden is immers meer uitstekend te noemen.

Niet alleen de prestaties, alleen de wedstrijdpunten tellen natuurlijk, zijn goed maar ook het veldspel is van een zeer behoorlijk niveau.
Het resultaat is er dan ook naar; een fraaie voorlopige 2e plaats in een competitie waarin 7 tot 8 ploegen elkaar weinig ontlopen. Daarmee kunnen trainer Manuel Vissers en zijn technische staf zonder meer tevreden zijn. De stemming na afloop was natuurlijk ook prima. Spelers zien en merken dat de positieve resultaten door henzelf kunnen worden afgedwongen. Er wordt hard en serieus getraind op wedstrijdsituaties. Er wordt met elkaar serieus gesproken over hoe de uitvoering soms nog beter kan.

Een voorbeeld: DUNO creëert met de snelle Rico en Aimen iedere wedstrijd meerdere kansen, het afronden van die kansen laat nogal eens te wensen over doordat men onvoldoende oog had voor medespelers en teveel gericht was op de eigen individuele acties. Tegen Oegstgeest was met name in de 1e helft zichtbaar dat er veel getraind wordt op het tijdig kijken naar en bereiken van medespelers. In sommige gevallen werd dat samenspel zelfs te ver doorgevoerd. Waar een schot op de goal meer kans op succes had gehad werd alsnog de combinatie gezocht en geprobeerd een medespeler te bereiken die wellicht in een nog kansrijkere positie zou staan.

Al met al natuurlijk een goede ontwikkeling dat laat zien dat de ploeg groeiende is en individuele spelers zich steeds beter ontwikkelen.

Die 1e helft deed DUNO zich natuurlijk flink tekort. Waar het met rust minstens met 3-0 voor had moeten staan stond slechts een magere 1-0 voorsprong op het scorebord. Het was Rico Luijando, hij weer, die in de 9e minuut een afgeslagen bal strak en onhoudbaar inschoot.
Verder stond het vizier bij veel spelers niet op scherp. Fouad, Rico Westdorp, Aimen, Mark en Rico Luijando waren allen net niet scherp of net niet gelukkig genoeg.

Oegstgeest kon daar weinig tot niets tegenover stellen.

De 2e helft was DUNO al snel bij een meer comfortabele voorsprong maar de uit een scrimmage ingeschoten bal werd in de 47e minuut net voor de lijn weggetrapt.

Naarmate die 2e goal uitbleef kreeg Oegstgeest steeds meer vertrouwen dat er wellicht toch nog een punt of zelfs meer te behalen viel. Oegstgeest drong ook meer en meer aan en kreeg meer grip op het spel zonder echt gevaarlijk te worden. Tot die 75e minuut. Murat liet toen zien dat hij over een katachtige reactie beschikt; met een fraaie actie wist hij de bal te stoppen waar menigeen "de bal al telde".
Het was eveneens Murat die aan de basis stond van de tweede en bevrijdende goal. Met een verre uittrap wist hij Rico te bereiken die in de 78e minuut aan alle onzekerheid een einde maakte; 2-0.

DUNO speelde de wedstrijd verder rustig uit. Ondanks de kansen kon de score niet verder worden uitgebouwd.
Wat was verder opmerkelijk en het vermelden waard?
•Een prachtige individuele actie van Rico Westdorp die in de 80e minuut nog eens liet zien dat hij over een fabelachtige baltechniek beschikt
•De verdediging van DUNO. Laten we het daar eens over hebben. Adem, Remco, Stephan en Michail speelden een zeer degelijke en geconcentreerde wedstrijd. Een solide verdediging is de basis van een goed resultaat. Natuurlijk gaat de meeste aandacht meestal uit naar scorende spelers maar laten we vooral niet uit het oog verliezen dat het allemaal begint bij de verdediging. Complimenten voor de sterk spelende verdedigers.
•Nick Heikoop en Pascal de Vriend wisselden Aimen Saïd en Roy Heikoop af.
•Scheidsrechter Geuze uit Rotterdam die kort op het spel zittend, een onopvallende en daardoor prima wedstrijd floot
•De snelheid van Cees Buis, de deskundige verzorger die met de week sneller lijkt te worden. Cees - als u zo vast zit als een huis, ga dan naar Cees Buis - staat bekend dat hij bij blessures meestal snel ter plekke is. Afgelopen zaterdag klokten wij precies 6.38 seconden over een afstand van 60 meter. Niet slecht voor een man die de 60 jaar reeds ruimschoots is gepasseerd. Die leeftijd speelt voor Cees geen enkele rol. Cees voelt zich nog als ware hij 20-25 jaar. Cees luistert naar radio 538, kent songs van Gotye FT Kimbra, Birdy, Rihanna Feat tot Lmfao….Cees zingt de songs moeiteloos en met plezier mee. Ook het meer stevige werk voor- en na de wedstrijd in de kleedkamer kan hij zeer waarderen. De tijd lijkt hiermee geen vat te krijgen op Cees. Cees heeft ook voetbalgogme. Zo hoorden wij hem tijdens een blessurebehandeling bij Rico hem enkele tactische tips influisteren. Rico moest o.a vooral scherp blijven staan en de ene lange bal afwachten. Twee minuten later stond de 2-0 op het scorebord en keek Rico met een schuin oog dankbaar naar die verzorger die het toch weer goed had gezien.
•Jan die samen met zijn Jennifer de komende weken van een meer dan welverdiende vakantie gaat genieten en op 31 december bij terugkomst 24 punten kan tellen………moet er volgende week zaterdag wel eerst nog bij Gouda worden gewonnen.