DUNO toont zich effectief; 4-2 winst op SVC'08

12 november 2011 0:00

DUNO 1 - SVC'08 1 4-2
De manschappen van trainer Manuel Vissers staan zo langzamerhand bekend als een ploeg met sterke en razendsnelle aanvallers die weliswaar veel kansen weten te creëren maar niet altijd effectief weten af te ronden.
Tegen SVC' 08 liet DUNO met name in de 1e helft zien dat het wel degelijk effectiviteit bezit, dat het wel degelijk goed om kan gaan met scoringskansen. Want, als je in die 1e helft 3 van de 4 doelkansen in doelpunten weet om te zetten dan mag je beslist tevreden zijn. In de 2e helft kwamen daar nog eens 5 kansen bij waarvan er ditmaal slechts 1 doel trof; een wederom door Stephan van der Kruk feilloos ingeschoten strafschop.
DUNO won de streekderby tegen de succesvolle fusieclub SVC'08 met 4-2, staat weliswaar met behoorlijk wat concurrentie weer stevig in de middenmoot en kan met een schuin oog naar de bovenste plaatsen kijken.
Het flink toegestroomde publiek zag niet een heel goede maar overwegend wel aantrekkelijke wedstrijd die door DUNO verdiend met winst werd afgesloten.

In die 1e helft werd er dus uiterst effectief met de kansen omgegaan.
In de 15e minuut was de immer attente Aimen Saïd er als de kippen bij om een van de borst van doelman van Harmelen terugspringende bal op een beheerste wijze in het doel te schuiven;1-0. Na een half uur was het Marc Boshoff, hij weer, die de doelman met een lage schuiver verraste;2-0. En na 35 minuten tekende wederom Aimen Saïd na een scrimmage voor de 3-0. Op dat moment had DUNO een redelijk veldoverwicht maar wist het zich geen grote kansen te bezorgen. Drie kleinere kansen waren dus voldoende voor een riante voorsprong.
Een ongelukkig moment in de verdediging was in de 43e minuut de oorzaak van de tegengoal;3-1. Later meer over deze merkwaardige goal.

De tweede helft werd een agressief SVC' 08 verwacht maar niets was minder waar. SVC' 08 kon geen vuist maken en bezorgde DUNO, vanwege hun aanvallende concept, flink ruimte. Helaas voor DUNO konden Aimen, Ricardo en Djamel, ondanks hun blijvende inspanningen en soms fraaie voetbalstaaltjes, niet tot scoren komen.
In de 48e, 53e, 60e en 65e minuut was een grotere score beslist mogelijk geweest. DUNO mag zich gelukkig prijzen met die voorhoede. Djamel is altijd aanspeelbaar en zorgt voor dreiging. Ricardo Luijando en Aimen Said zijn razendsnelle en soms ongrijpbare vleugelspelers die voor iedere verdediging moeilijk te bespelen zijn.
Ook SVC' 08 wist zich vaak geen raad met de snelle aanvallers.
Die aanvallers werden vooral bediend door Marc Boshoff, Rico Westdorp en Pascal de Vriend. Met name Mark zorgde voor de slimme passes, Rico en Pascal zorgden steeds weer voor voldoende aansluiting waardoor SVC' 08 niet volop de aanval kon spelen.
Met name Pascal en Rico konden door hun vele noeste arbeid op een zeer nuttige wedstrijd terugzien. Het team van DUNO speelde met vertrouwen en met passie.
In de verdediging knapte Michail Toet veel vuil werk op en bikkelde hij weer ouderwets. Stephan van der Kruk en Remco van Weeren, hij verving de geschorste Adem op een uitstekende wijze, speelden een solide partij. Rechts achterin zorgde Nick Heijkoop ervoor dat de broertjes De Ruiter weinig in het spel voorkwamen.
Murat Ozcan had het niet eens zo heel druk en op die momenten dat het er op aankwam stond hij op de goede plek. In de 78e minuut, met een 3-1 voorsprong en een sterk aanvallend SVC' 08, verrichte hij een prima en op dat moment dus belangrijke redding.
In de 85e minuut werd Ricardo Luijando in het strafschopgebied licht aangetikt waarna de bal via de stip door Stephan werd verzilverd. Twee minuten later verdween een kopbal achter Murat en werd voor de statistieken de 4-2 op het scorebord vermeld.

Scheidsrechter Roozeboom floot wederom een onopvallende en daardoor prima wedstrijd. Onopvallend maar strak fluitend en stoïcijns als de wedstrijd hierom vroeg.

Nog meer te vermelden? •Relatief veel toeschouwers, keurig voor een betaald kaartje opgevangen door Bertus van der Zijden en Harold Ismaël; clubmensen waar DUNO trots op mag zijn!! •Een goede sfeer waarin langzamerhand waarvan iemand naderhand opmerkte dat het weer eens een "echte ouderwetse DUNO-dag was". •Kees te Gussinklo voor het radio-verslag niet op zijn meegebrachte techniek kon vertrouwen maar door Remko Hayes de toezegging kreeg een en ander voor hem op te gaan lossen •Die merkwaardige eigen goal? Ach, praten we nu niet over, misschien later.