FOTO'S EN VERSLAG: DUNO 1 is op 31 maart bescheiden koploper

31 maart 2012 0:00

DUNO 1 verslaat Zevenhoven met 4-2, verslag van Rob Leenheer(hieronder) en foto's van Daan de Ligt>>>.

Een ook vandaag weer goed en geconcentreerd spelend DUNO heeft optimaal geprofiteerd van de spannende wedstrijdreeks dit weekend. De nummers 1 t/m 6 speelden vandaag tegen elkaar en door zelf te winnen van naaste concurrent Zevenhoven en het feit dat koploper Valken'68 bij HVC verloor zorgde dit ervoor dat DUNO een (bescheiden) koploperspositie inneemt in de spannende 2e klasse C. Waarom een bescheiden koploper? Met nog 5 wedstrijden te gaan zijn er 7 ploegen die nog volop meedoen voor de titelstrijd met een onderling verschil van slechts 3 punten. De eredivisie loopt naar een spannend einde, de 2e klasse C doet daar zeker niet voor onder. Daarnaast kent DUNO een erg smalle selectie en is het vanwege een aantal langer durende blessures wekelijks puzzelen voor de juiste opstelling. Maar wat nu telt is dat DUNO na wederom een knappe zege tegen Zevenhoven gewoon koploper is. Volgende week wacht een zware uitwedstrijd tegen Forum Sport, eveneens een ploeg die aanspraak maakt op het kampioenschap.

Een wedstrijd winnen tegen het sterke maar ook wat wisselvallig presterende Zevenhoven doe je niet zomaar. Daar moet je van goeden huize voor komen. En dat laatste gold vandaag voor DUNO. Het sympathieke Zevenhoven overigens is met slechts 250 leden al jaren een meer dan stabiele 2e klasser met af en toe succesvolle periodes in de 1e klasse. Dat is vandaag de dag uitzonderlijk te noemen.

De wedstrijd. Met, om te beginnen, als opmerkelijk nieuwsfeit datGilbert Schaap zijn debuut in de basisploeg maakte. Gilbert, zoon van de bij DUNO niet geheel onbekende Ruud Schaap, had al enkele malen een invalbeurt gekregen maar stond vanwege een lichte blessure van Rico Westdorp in de basis. EnGilbert betaalde het vertrouwen van trainer Manuel Vissers geheel uit.Gilbert speelde een prima wedstrijd en had een belangrijk aandeel in de zege door de gevaarlijke spitsen van Zevenhoven grotendeels uit te schakelen. En Zevenhoven heeft goede spitsen. Marco Pellegrom en Jens van Zon hebben weinig ruimte nodig en zijn in staat zichzelf in scoringspositie te brengen. Complimenten voorGilbert met een trotse vader (en opa Cees) als toeschouwer.

DUNO begon voortvarend en stond al na 4 minuten op een 1-0 voorsprong. De opkomende Marc Boshoff twijfelde of hij op doel zou schieten maar luidkeels aangespoord door trainer Manuel Vissers ("durven, durven") schoot Marc fraai en hard op doel. Doelman Martijn Brouwer wist de bal weliswaar te keren maar niet onder controle te krijgen. De attente Fouad Arab was er als de kippen bij om de bal af te werken;1-0. Even later was Fouad dicht bij een 2e goal maar zijn fraaie lob werd door de keeper met de vingertoppen over de lat gewerkt. Zevenhoven liet zich daarna nadrukkelijk gelden. In de 13e minuut moest Stephan van der Kruk op de doellijn redding brengen en even later spatte een schot via de onderkant van de lat het veld weer in. Daarbij had DUNO dus over geluk niet te klagen. Er ontspon zich een aantrekkelijk duel waarin beide ploegen volstrekt aan elkaar waren gewaagd en ook meerder kansen kregen. Beide ploegen speelden volop de aanval waarbij Zevenhoven het meer van het combinatievoetbal moest hebben en DUNO sneller de gevaarlijke spitsen Fouad, Djamel Leeflang en Aimen Saïd zocht. Vlak voor rust werd het alsnog gelijk, en dat was ook terecht. Marco Pellegrom na een voorzet ineens op de slof waar Murat Ozcan geen enkel verweer op had;1-1.

Na de thee, met de niet geheel fitte Rico Westdorp voor Remco van Weeren, werd een vervolg gegeven aan een aantrekkelijk duel. Het was Aimen Saïd die in de 57e minuut DUNO op voorsprong had kunnen zetten maar zijn doelpogingen werden door eerst een verdediger en in de rebound door de keeper verijdeld. Even later ontsnapte DUNO aan een achterstand toen weer Marco Pellegrom gevaarlijk werd maar net een teenlengte tekort kwam.

Beslissende drie minuten. Het was duidelijk dat een treffer aan een van beide kanten niet uit kon blijven. Voor iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt viel die treffer gelukkig aan DUNO-zijde. In de 67e minuut onderschepte Marc Boshoff de bal die hij met veel gvoel precies bij Aimen Saïd bezorgde. Aimen verlengde de bal, net als vorige week tegen Valken naar de vrijstaande Djamel Leeflang die de bal ineens hard en onhoudbaar inschoot; 2-1. Deze bevrijdende treffer leek DUNO vleugels te geven en de verdediging van Zevenhoven te verlammen. In de 68e minuut pikte Aimen de bal op, kapte op zeer fraaie wijze 2 verdedigers uit en omspeelde heel beheerst de doelman; 3-1. Weer 1 minuut later was het 4-1 doordat Fouad Arab, hij blijft loeren op kansjes, net als in de 1e helft wederom attent was en een door de verdediging slecht weggewerkte bal inschoot. In drie minuten was de wedstrijd beslist en konden 3 belangrijke punten aan het totaal worden toegevoegd.

Direct hierna werd de leeg gespeeldeGilbert gewisseld voor de weer van een hamstring blessure herstelde Rico Luijando. Met nog 20 minuten te spelen speelde DUNO uiterst geconcentreed de wedstrijd uit. Complimenten ook voor de verdediging, complementen voor Stephan van der Kruk, Adem Dogan, Remco van Weeren en Roy Heikoop die zeer degelijk en geconcentreerd speelden. Het is duidelijk waarneembaar dat het team zich tactisch en technisch steeds meer en beter ontwikkelt. Zevenhoven werd weinig ruimte gegund, er werd kort en stevig verdedigd waardoor Zevenhoven weinig kansen meer kreeg. Eenmaal moest Murat Ozcan nog fraai redding brengen maar daarmee was het gevaar wel geweken. In de 88e minuut werd Frank Koelewijn "binnen de zestien" aangetikt en kon Marco Pellegrom zijn 26e doelpunt aantekenen;4-2. Overigens zelden een niet betwiste strafschop gezien. Op Haagsche Dynamiek waren vriend en vijand het eens dat hierover geen enkele discussie gevoerd diende te worden.

Volgende week Forum Sport. Indien daar door DUNO wordt gewonnen en Valken laat punten liggen tegen Zevenhoven, en aan Zevenhoven zal het echt niet liggen, dan is de 2e periodetitel binnen. Hoe dan ook; DUNO draait een prachtig seizoen en doet nog volop mee om ‘de prijzen'.